Wysłany: 2008-05-31, 09:48 Studia kierunek Stosunki międzynarodowe gdzie polecacie?????
Witam
Planuje w tym roku starac się o miejsce na studiach o kierunku Stosunki międzynarodowe spec. Bezpieczeństwo międzynarodowe możecie polecic mi jakąś uczelnie o tym (lub podobnym) kierunku, ważne też jest aby nie było zbyt ciężko się tam dostac bo mature pisałem tylko podstawe z wosu (miałem inne plany na nauke ale nie wyszło )
*faris
Wysłany: 2008-05-31, 11:51
To szukaj w interncie, na prawie wszystkich uczelniach jest ten kierunek. A dostać łatwo może być tam, gdzie szkoła jest mniej popularna po prostu.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-05-31, 14:40
dobra a jakie uczelnie (miasta) polecacie gdzie panuje fajna atmosfera i są porządne juwenalia??
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
Wysłany: 2008-05-31, 17:34
Wiadomo że poziom szkoły będzie czynnikiem decydującym ale fajnie by było aby szkoła posiadała takie "miłe dodatki" co w przypadku szkół o tym samym poziomie będzie plusem dla danej uczelnie.
Wysłany: 2008-05-31, 18:17
Uniwersytet Wroclawski
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-05-31, 18:21
[/quote]
luba napisał/a:
Mhm, ale przy doorze szkoły to może się kieruj jednak poziomem nauczania?
cichy napisał/a:
ważne też jest aby nie było zbyt ciężko się tam dostac
To chyba raczej trudno jednak, prawda ? Większość (a raczej wszystkie) dobre uczelnie są oblegane z tego kierunku, liczba chętnych wacha się pomiędzy 15-30 osobami na jedno miejsce. Poza tym większość uczelni wymaga rozszerzonego WOSu, a niekiedy i historię.
Więc pozostają albo te 'gorsze' uczelnie, albo szukanie innego rozwiązania.
cichy, możesz próbować na Uniwersytet Wrocławski - na stosunki międzynarodowe liczą wszystkie przedmioty zdawane na maturze, bez względu na poziom, nawet ustne ;- )
I módl się, żebyś miał dobrze napisaną CAŁĄ maturę, bo na SM liczone są głównie polski/j.obcy/wos/ historia/inny przedmiot bądź tamte 3. Czasem liczą sam wos.
Najlepiej będzie, jak sam poszukasz uczelni, które Cię interesują - w jakich miastach, w wikipedii praktycznie na każdej stronie danego miasta jest wykaz działających tam uczelni, poczytaj, poszukaj i się dowiesz tego czego Ci trzeba.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-05-31, 19:50
Nie napisałem że trzeba mi miłej atmosfery i fajnych juwenaliów tylko że przy takim samym poziomie będzie to stotny plus
No maturemam zdaną raczej początkowo miałem pisac roz. wos i historie w ostatniej chwili zmieniłem to na podstawowy wos ponieważ chcialem isc do szkoły podoficerskiej a tam ważna jest zdana matura nie ważne z czego jednak trafiła mi się teraz kontuzja nogi i nie ma szans przygotowac się do testów sprawnościowych więc chce najpierw skończyc licencjat na kierunku jaki mnie interesuje a później studium ofierskie, a zdaje sobie sprawe że z podstawowym wosem na UJ czy Uniwersytet Warszawski nie mam co nawet próbowac dlatego szukam alternatywy
*faris
Wysłany: 2008-05-31, 19:57
Zalezy na ile uczelni złozysz podania. Jak na mało - może KUL ? xD Tam mało osób składa, możesz mieć szansę dostania się. I podobne uczelnie itd
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.