uuuppsss
Wysłany: 2008-02-04, 17:00 Proszę o pomoc w pracy maturalnej!
Mam ogromną prośbę;) piszę pracę maturalną na temat: „Tradycyjne motywy i konwencje w literaturze science – fiction. Przedstaw ich funkcjonowanie na wybranych przykładach”.
Znam najważniejsze motywy i myślę, że nie będzie trudno znaleźć przykłady w literaturze, ale z konwencjami mam już problem… Wie ktoś może cokolwiek na ten temat? Przyda się każda pomoc;) również gdybyście mieli jakieś propozycje, co do literatury przedmiotu, być może ktoś pisał pracę na ten temat?
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam;)
No to bierz Diunę, bierz choćby książki dot. Gwiezdnych Wojen (pierwszy przykład - zakon), Amber, w pizdu tego jest. Motyw oczywisty - walka dobra ze złem, dalej też nie ma Bóg wie czego - motyw drogi, mesjanizmu, o moj Boze, podaj tytul ksiazki, ktora chcesz tam zalaczyc, bo na sucho nikt nie pomoze.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.