jeśli piszecie swoje prezentacji sami, zajrzyjcie na forum http://educafe.org Można się tam bezpłatnie skonsultować w dziedzinie polskiego (i historii). Polecam, jeszcze się na nich nie zawiodłam.
Wysłany: 2007-02-10, 17:16
goszka napisał/a:
Mokra, a jaki temat masz?
Gdzies juz pisalam.
"Piekna czy przeklta. Przedstwa portrety kobiet w roznych utworach literackich i artysycznych." Czy jakos tak. W kazdym razie ja skupiam sie nad pieknym morderczyniami. Demonami w ceiel aniolow.
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2007-02-10, 17:30
Mokra ale opisywałaś to z lektur (tam chyba takich nie ma...) czy z innych książek ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
ja zaczynałam pisac prace rok temu w feryyje a uczyłam sie 2 tyg przed prezentacja. codziennie czytałam. luzik. rezultat:20/20:) maturka fajna sprawa buhah... gud lak!
_________________ ...End everytime I try to fly, I fall without my wings, guess I need you...
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-02-12, 19:32
Mokra napisał/a:
Najlepiej jak jest jedna lub dwie lektury.
jom żem wzięła opowiadania Borowskiego, Zdążyć przed Panem Bogiem Hanny Krall, wiersze Baczyńskiego, Wojaczka, Poświatowskiej, Oddział chorych na raka Sołżenicyna, fragment Pisma Świętego, Początek Szczypiorskiego i artykuły z ataków terrorystycznych.
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
a powaznie - rozumiem o co Ci chodzi, owszem, w romantyzmie występują postacie fantastyczne, duchy, zjawy, nimfy i caly ten fantastyczny świat, tylko ze nie jest to literatura stricte fantasy, a mam do takiej znalezc odniesienia, do konkretnych przykładów dzieł twórców fantasy, jak Pratchett, Tolkien czy Lem.
więc nie rżnijmy głupa.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-02-13, 15:03
a tak w ogóle... tematy na maturze zmieniają się co roku ?
nie mogę sobie przypomnieć jaki temat miała moja siostra... ja bym chciała coś z wojną albo fantasy ^^
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
*Apple
Wysłany: 2007-12-18, 14:18
Uff, otrzymałam pociesznie czytając 1 stronę tego tematu ;-) A więc jeszcze mam czas xD Jak w lutym dopiero zaczynają to spoko xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.