Forum Dyskusyjne :: ocena nie za wiedze

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » ocena nie za wiedze

ocena nie za wiedze
Autor Wiadomość

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-24, 11:46   

Jakos nie kojarze takich ocen i sytuacji. Jak były to nie wiadome jest to dla mnie.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Glina 

Wysłany: 2007-02-24, 14:38   

domi215 --> hehe mnie nie wyrzuci bo mieszkam sam :P

domi215 

Wysłany: 2007-02-24, 15:55   

Co za różnica...Chcesz kopać doły w przyszłości??

Glina 

Wysłany: 2007-02-24, 16:05   

... mnie nie ma przyszlosci, a pozatym zyje terazniejszoscia a nie przeszloscia badz przyszloscia.

Thar 

Wysłany: 2007-03-01, 20:03   

Nie ma nigdzie sprawiedliwości. Wydaje mi się jednak, jak patrzę na to z perspektywy czasu, że najbardziej niesprawiedliwe są studia. Tutaj sprawdzają na egzaminie 400 prac pisemnych w 3-4 godziny. Oceny tak naprawdę zależą od nastroju wykładowcy, nikt ie słucha twoich argumentów, tłumaczeń. Student nawet gdy ma rację jest wypraszany w wstawia isę mu 2, bo im się więcej obleje , tym więcej uczelnia dostaje za powtorne kursy. Poza tym te oceny są naprawdę ważne - gdyż m. in. na ich podstawie przyznają akademiki i co najważnejsze - stypendium naukowe.

Asiomka 
Fanatyczka

Wysłany: 2007-03-01, 20:47   

Mordred napisał/a:
... mnie nie ma przyszlosci, a pozatym zyje terazniejszoscia a nie przeszloscia badz przyszloscia.
16 lat i sam mieszkasz??

a wracajac do tematu... to mi babka z maty na polrocze dała 2 chociaz z ocen wychodzilo mi czyste 3. bo srednia byla 3,1 ... ale cóz... a w ogole to babka sie na mnie uwziela od 1 klasy i gnębi mnie przy kazdej lepszek okazji... i obojtenie o co chodzi... o ubranie czy o glupie zadanie domowe... kidys mi wpisała kape za zadanie i do tego uwage ze ja oszukuje chociaz mialam jeszcze do wykorzystania brak zadania... no glupia baba...

K.K. Baczyński

Scarlett 

Wysłany: 2007-03-02, 16:45   

u nas oceny za wyglad czy za inne rzeczy procz wiedzy nie przechodza, jedyny wyjatek to lekcja historii założe sie ze zaden z was niema takiego nauczyciela :D ktory ciągle robi "zjeby" przekręca nasze nazwiska, przeklina na lekcji (oczywiście wszyscy mają z tego niezły polew) jesli juz zjawi sie na lekcji co jest rzadkościa to nic nie robimy tylko siedzimy hyhy tzn kazdy robi to co chce a oceny jak trzeba wystawiac to dopisuje sobie jak mu sie podoba albo spyta jakom ocene chcesz... fakt ze to starszy człowiek niewiem w dupie to ma czy co <haha> podobno za rok maja go zmienic, niewyobrazam sobie zeby w klasie maturalnej dopiero zaczynac uczyc sie historii niby skad ja mam ją umiec?? :ban?:

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-03-02, 18:08   

raz mi sie zdarzylo dostac oceny za wyglad a nie za wiedze... 2 lata temu jak mnie facet angielskiego uczyl... na koniec roku wychodzilo mi 3-4 tyle ze nie mialam oddanych zadnych listow, zeszytu itp.no i mnie spytal czy mam zeszyt ja powiedzialam ze dzisiaj nie (ostatni dzien na wystawienie ocen) to mi powstawial w miejsca gdzie nie oddalam prac same 5, a chlopakom i innym (brzydszym) dziewczynom 1...

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-03-02, 19:43   

u mnie w sumie aż tak nie ma, ale jak nauczycielka kogos lubi (patrz ja i chemia, ja i geografia) to podciaga
ale jest od fizyki- żeby miec 5 na koniec semestru/roku trzeba miec 5 ze sprawdzianu (jeden albo dwa w semestrze) i była taka sytuacja że miałam 5,4,2(spr) i 3 na semestr to mi postawiła 3 na oniec roku a dziewczyna miała 3,1,4,5 w tym za spr 3 to jej postawiła czwórke :|
albo miałam 5, 6 i 4 ze spr i 4 na koniec a dziewczyna miła 1 ze spr za ściaganie, bodajze 3 z poprawy i jakies tam piatki za zadania i tez dostała 4
:/

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-03-02, 20:49   

ja mam nauczycielke strasznie zryta od biologii... mialam 5 za sprawdzian, a mi postawila 4 na semestr, chociaz wychodzilo mi 5, bo mialam prawie same 5... po dyskusji dostawila +... a do kolezanki powiedziala tak:
"ja ci 5 nie postawie choc bys miala same piatki, bo ty zdolna nie jestes, tylko sie uczysz... z wrony orla nie bedzie"
zawsze myslalam ze wlasnie sie liczy to czy komus zalezy i sie uczy i jak to widac (mimo ze nie jest zdolny) to sie podciaga oceny, a tym zdilnym co sobie olewaja - zaniza, ale jak widac bylam w bledzie...

kotek_:) 

Wysłany: 2007-08-23, 20:20   

a ja z historii i z wosu zawsze mam piątki... za madre rodzenstwo xD

ania5677 

Wysłany: 2007-11-03, 19:28   

a u mnie w szkole sprawiedliwosci nie ma ( chociaz nie narzekam) np. ja wszystko sciagne od kolezanki i dostaniemy 5 ale juz jak jakis chłopak sciagnie od nas i bedzie miał dobrze to dostanie najwyzej 2.tak jest u nas na matmie a na reszcie przedmiotów to jak uczy facet to wyróżnia dziewczyny a jak baba to wyróżnia chłopaków ( chociaz w tym mnie tez niewiem czemu)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-11-03, 19:34   

ania5677 napisał/a:
ja wszystko sciagne od kolezanki i dostaniemy 5 ale juz jak jakis chłopak sciagnie od nas i bedzie miał dobrze to dostanie najwyzej 2.

moze nauczycielka bierze pod uwage, ze on jest slabszy w sciaganiu, bo sciagal ostatni i mu zaniza? porozmawiajcie z nią o tym.

[ Dodano: 2007-11-03, 19:49 ]
Mordred napisał/a:
a u mnie w szkole sprawiedliwosci nie ma ( chociaz nie narzekam)

a to zupelnie odwrotnie niz w kraju. ponoc sprawiedliwosc jest, a wszyscy narzekaja.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-11-03, 22:48   

pamiętam jak w gimnazjum koleżanka zabiła pszczołę czy osę na wf i dostała 5 ;)

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-11-04, 08:39   

och, pewnie, że podciągnięto mi ocenę za piękne oczy i ładny uśmiech w stronę nauczyciela. nie mam zamiaru zastanawiać się nad tym, czy to sprawiedliwe, czy nie.
aktualnie staram się jednak kogoś przegadać, żeby dostać lepszy stopień, bo takie 4,5 dużo lepiej wygląda od 4,0 itd. ;-)

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-11-04, 13:10   

tak kilka razy dostałam lepszą ocene z geografii. Uczy mnie bardzo sympatyczny pan no i raczej dziewczyny mają lepsze oceny. Szczególnie nie przeszkadza mi to. ;]
W poprzedniej klasie na PO pan tez stawial dziewczyną ładne oceny jak mialy cycki na wierzchu, nie zniżyłam się do ich poziomu i miałam niestety 3.
A Pani od fizyki nie cierpi chlopaków. I zawsze przy odpowiedzi pyta sie dziewczyn na jaką ocene odpowiedzialy, kazda zawsze mowi co chce, kumpela nic nie umiala powiedziala ze odpowiedziala na 4 i dostala. ech. nie ma sprawiedliwości.

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-11-04, 13:16   

u mnie pan od geografii raz pyta:
- kto sie zglasza do pytania
zglosila sie Beata
spytal jej:
-umiesz wszystko
ona:
-tak

i postawil jej 5 bez pytania

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-11-04, 14:15   

Cytat:
i postawil jej 5 bez pytania

wiesz no, różnie bywa, ja chodzilem do klasy z dziewczyna, ktora po angielsku mowila idealnie, kobieta zamiast ja pytac stawiala jej od razu sześć, bo jak zapytac chciala okazywalo sie, ze dziewczyna moze mowic bez przerwy, a rozumieja to ze dwie osoby w grupie (tej bardziej zaawansowanej).

Magda napisał/a:
nie mam zamiaru zastanawiać się nad tym, czy to sprawiedliwe, czy nie.

Złośnica napisał/a:
Szczególnie nie przeszkadza mi to. ;]

oczywiscie ze tym, którym zdarza sie dostac lepsza ocene 'za urok osobisty' ( :rotfl: ) raczej to nie przeszkadza, czyz nie? ;-]

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-11-04, 14:19   

a ja z biologii dostałam 3, choć powiedziałam tylko to co mi podpowiedzieli i to nie wszystko bo nie dosłyszałam, bo jako pierwsza odpowiadałam, na następnej lekcji dziewczyna dostała grzałę choc tylko zaczeła mówić że autotrofy same wytwarzaja pokarm, a ja z 5 minut ustalałam dobrą definicję xD
no i miałam 6 na koniec gimnazjum z niemieckiego bo mnie babka lubiła (i wg chłopaków była feministką i nas faworyzowała)

Żyletka 

Wysłany: 2007-11-04, 18:05   

Tak. Nauczycielka chemii postawiła mi 2 mówiąc : "Dostałabyś 3, gdyby nie Twoje obkolczykowane ucho". No comments...

Odpowiedz do tematu