Wysłany: 2007-01-30, 07:53 matura ustna z polskiego
Witam serdecznie wszystkich, a w szczególności maturzystów 2007. Przeprowadzam pewną ankietę/badania dotyczące wyboru tematu maturalnego. Jak wygląda to u Was? Jaki macie temat i czym się kierowaliście? Czy była to szybka decyzja?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :>
ja jestem ubiegłoroczna maturzystka mimo to zdecydowałam sie napisać. na maturze ustnej z polskiego referowałąm temat: wizerunek par małżenskich w literaturze i sztuce. zdecdowałam sie na ten temat poniewaz jest ciekawy. wiele ciekawych rzeczy mozna było w nim przedstawic. miałąm fragment filmu "nocy i dni", 3 obrazy oraz 6 pozycji ksiazkowych("w małym domku","makbet","cudzoziemka","ciało obce", "wesele" oraz "biała noc milosci"). za zaprezentowanie tematu dostałam 20/20:)
_________________ ...End everytime I try to fly, I fall without my wings, guess I need you...
Ja wybrałam sobie temat: "Bestseller i arcydzieło", ponieważ jest łatwy i przyjemny. A wybierałam go dzień przed składaniem deklaracji Szybka decyzja No i właśnie muszę się teraz za niego zabrać Jak ja nie lubię polskiego...
"mity i legendy jako tworzywo nurtu fantasy, przedstaw na przykladach wybranych utworow", nie namyslalem sie za dlugo (2min 34sek, z czego nieco ponad 2min zajelo mi ochocze dlubanie w nosie), kierowalem sie zainteresowaniami.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
"Wizje Sądu Ostatecznego w róznych tekstach kultury" ... a propo jesli ktos ma cos zwiazanego z tym tematem bede bardzo wdzieczna za kontakt pod nr gg 1763328
Wysłany: 2007-02-09, 21:06
"Piekna czy przekleta. Opisz portrety kobiet w rozneych dzileach literackich i plastycznych." Czy jakos tak. A tak po polsku -PIekne morderczynie, kobiety bez zachamowan. POdobno do mnie pasuje... i sie z tym zgadzam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.