Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-26, 20:33
tego się nie da przewidzieć -.-'
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-02-27, 07:05
omg, to skandal. My mielismy chyba w grudniu, oto byla oficjalna. Mozecie napisac do tego od praw obbywatelskich. Moze na ta wlasciwa mature nauczyciele bede siedziec.
ej, swoją drogą, co CI daje połączenie matmy i WOS-u?
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
*faris
Wysłany: 2008-02-27, 19:10
Kasieczek, też tak zdaję. Z tym, że myślałam o SGH tylko tam chcą 2 języki obce... więc w przyszłości zamierzam jeszcze jeden zdawać i tam się dostać xD
A wos i matma to często na ekonomię, dziennikarstwo, stosunki międzynarodowe...
Dziwne rzeczy wymyślają na różnych kierunkach, gdzieś widziałam jak na architekturę potrzeba biologię. :?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
we Wrocławiu to raczej matma i geo. na AE właśnie takie są potrzebne. na stosunki międzynarodowe patrzą na wszystkie przedmioty jakie zdajesz i nie mają co do nich wymagań
*Apple
Wysłany: 2008-02-28, 13:49
Kasieczek napisał/a:
Mogliby dać "przedwiośnie', 'granicę' , 'ferdydurkę', 'wesele' 'dżumę' i przede wszystkim 'lalkę' ^^
To ja tylko zgadzam się na "Lalkę" i ewentualnie "Granicę".
Na "ferdydurke" się nie mogę patrzeć, a "Dżumy"jeszcze nie nie miałam.
Wysłany: 2008-03-05, 20:29
Matury próbne na ponad 75 %. Nigdy w życiu nie otworzyłem książki/zeszytu (tych drugich nawet nie prowadzę). Prawda jest taka, że poziom matury jest co najmniej żenujący. Z pewnością każdy kto choć trochę potrafi czytać ze zrozumieniem i analizować i przy tym się nie zestresuje do stanu paraliżu umysłowego to bez problemu powinien ją zdać.
Co do polskiego - zgadzam się. Choć w u mnie w klasie są 'inteligenci' , którzy na próbnej z Operonu mieli 10 % z poziomu podstawowego xD
Natomiast nie ze wszystkich przedmiotów jest tak pięknie i gładko. Większość humanistycznych prawie wszyscy zdali. Jednak jeśli chodzi o ścisłe... No cóż. tutaj już nie było tak kolorowo.
Jutro matma ^^
Trzymać kciuki.
Zadań na necie nie szukam, bom ambitna i chcę się sprawdzić.
*Apple
Wysłany: 2008-03-06, 10:51
Kasieczek napisał/a:
Zadań na necie nie szukam, bom ambitna i chcę się sprawdzić.
Przecież miałaś nie pisać...?
A ja juz jestem po tym koszmarze. 6h intensywnego myślenia dało mi nieźle popalić xD Jeżeli chodzi o geografię to zapomniałam zupełnie jak się nazywa OPEC Zaćmienie totalne...
Co do polskiego nigdy bym nie przypuszczała, że wezmę Dziadów, a jednak. Tylko musiałam się dokładnie upewniać, jak się pisze Pani Rollisonowa... w ogóle takiej nie kojarzyłam, a tym bardziej niejakiego Janka
Acha, no i jeszcze angol... wkurzyli mnie tym ,że puszczali nam z laptopa słuchanki! Normalnie szczyt wszystkiego! Nie mogłam się skupić, bo głośno chodził i niewyraźnie było słychać. Ale za to list mi poszedł świetnie ;-)
Też się chciałam sprawdzić. A tym, którzy szukali tematów i tak u nas w szkole nie wyszło, bo dyrektor zmienił zadania. Tematy wypracowań były inne. Podobnie jak ogłoszenie i list z angielskiego.
Ale cieszę się, że już jestem "PO".
Apple napisał/a:
Acha, no i jeszcze angol... wkurzyli mnie tym ,że puszczali nam z laptopa słuchanki! Normalnie szczyt wszystkiego! Nie mogłam się skupić, bo głośno chodził i niewyraźnie było słychać.
U nas niby normalnie puszczali, ale siedziałam na końcu i nagranie było słabej jakości, niewiele zrozumiałam. Mam nadzieję, że w maju będzie lepiej...
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
z matmy pisac miałam, bo nasza nauczycielka (wychowawczyni notabene) sama powiedziała, że nam zrobi. Gorzej jest z polskim, angielskim i gegrą.
Ale nauczyciele się przełamują. Są pod dużym naciskiem uczniów.
Matma mi poszła dobrze! Z sali wyszłam z uśmiechem na twarzy, bo myślałam, że będzie gorzej.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-03-06, 15:47
po maturze życie stanie się takie szare.. nie będzie już można zadawc tychże rewelacyjnych pytań typu 'a gdzieee idziesz na studiaa?' 'a coooo zdajeszzz?'
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
*faris
Wysłany: 2008-03-06, 15:50
Ja się załamałm polskim
Żaden z tematów mi nie podszedł, a w dodatku wzięłam sobie gorszy - o Ludiach Bezdomnych i jak napisałam 3 strony to żałowałam... no ale nic, najwyżej nie zdam xD
Angielski to luz, jakieś 80% a matmy nie pisałam, jutro omawiamy na lekcji.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
po maturze życie stanie się takie szare.. nie będzie już można zadawc tychże rewelacyjnych pytań typu 'a gdzieee idziesz na studiaa?' 'a coooo zdajeszzz?'
hheheh...jak ja lubię te pytania... jakby to kogoś obchodziło. Pyta, a za parę dni zapomina i pyta znowu... Jakby cała okolica żyła tylko tym kto jak zda maturę.'a jak Wam poszła matuuuura?'. oby do czerwca.... I zacznie się nowe, inne życie. Niechby było szare, ale już inne. Ludzie wreszcie znormalnieją.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Karolina0690
Wysłany: 2008-03-07, 17:40
Hej ja mam pytanko:
pisałam tylko WOS (poszedł mi jako-tako), ale nie dali mi szansy napisać historii, a nasza nie rozgarnięta nauczycielka nie sprawdziła co było(mamy profil mat-fiz więc nauczycielka sie nie stara . Wiec czy moglibyście tak mniej więcej napisać co było z historii(szczególnie zależy mi na tematach wypracowań, żeby sobie poćwiczyć)?
Ostatnio zmieniony przez Karolina0690 2008-03-07, 17:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.