_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
*faris
Wysłany: 2008-02-25, 19:51
Cytat:
jedyna rzecz, jaką jestem w stanie pojąć z matmy na 4+ to właśnie geometria
Tak, dziwnym trafem wszystkie osoby spoza mat fizu, lubią geometrię bo jest dla nich łatwa... Szkoda tylko, że robią te najprostsze zadanie na które mat fizy nawet nie spoglądają
Tak, tylko że w tym roku próbna matura w grudniu była z jakiegoś operonu/gazety wyborczej i jej poziom to było zwykłe dno, i tak szczerze to nawet większego sensu nie miała.
skoro na tamte matury musieliśmy się i tak zrzucić po 5zł to na te też można, co za różnica. przynajmniej poziom będzie taki jak na maturach normalnych.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
skoro na tamte matury musieliśmy się i tak zrzucić po 5zł to na te też można, co za różnica. przynajmniej poziom będzie taki jak na maturach normalnych.
ja moge nawet 10 zapłacić, niech tylko nauczyciele je zrobią, bo teraz od nich wszystko zależy, a już z geo facetowi się nie chce, z matmy coś dzisiaj marudziła i ogólnie zajebiście.
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
Wysłany: 2008-02-25, 19:55
shala, i bardzo dobrze, jaz aluje ze ja wzielam [rozsz.] bo na nic mi nie byla przydatna a stersu si enajadlam tylko
swoja droga, kaszel, jak nie chca wam w szkole zrobic popros nauczycielke by wam zrobila. Chyba ze poprostu chcesz sie w nowym gajerze pokazac
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-02-25, 19:55
Kasieczek, u mnie też marudzą- nie chce się im oceniać. Z angielskiego babka to odda chyba we wrześniu jak nas już nie będzie
Ale i tak wszystko zależy od dyrektorki, co ona powie to świętość, a już zdecydowała że my mamy napisać i nauczyciele mogą się zgadzać albo i nie, jej to nie obchodzi.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-02-25, 20:35
Omg, to idzcie do dyrektora. To co to za szkoly co w dupie maja uczniow i ich matury. Przeciez to po tym jak wy napiszecie mature beda oceniac nauczyciela.
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-02-25, 20:39
Mokra, chodzi o to, że te matury są dość późno, no bo w marcu. Ocenią je na koniec marca, co bardziej leniwi nauczyciele albo po prostu z dużą ilością matur nawet na poczatek kwietnia... A w kwietniu to my szkołę kończymy i w maju znowu matura... i większości nauczycielom się tego odechciewa, bo skończyć oceniać 100 prac po to żeby znowu ocenić jakieś 200 to dla nich męęęęęęęęęczaaaaaarnie, i sie buntują. wolą prostsze rozwiązanie - np. wszyscy robią to na lekcji razem z nauczycielem.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-02-25, 20:43
Wy tez sie za szybko nie obudziliscie z tymi probnymi.
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-02-25, 20:49
Wybacz, na ministra edukacji nikt nie ma z nas wpływu.
[ Dodano: 2008-02-25, 20:49 ]
I to nie my wybieraliśmy termin tych matur.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
*Apple
Wysłany: 2008-02-26, 14:06
Dziś byłam w szkole i nic nie mówili o tym. A więc szykuje się niezwykle wyczerpujący umysłowo tydzień xD
*faris
Wysłany: 2008-02-26, 18:07
U mnie w szkole zamieszanie
Maturę piszemy z polskiego i angielskiego, bo są we wtorek i środę, a wtedy mamy rekolekcje z 3 przedmiotu nie piszemy bo w czwartek inne klasy mają lekcje i nie ma tylu wolnych miejsc
wolałabym pisać matmę zamiast polskiego.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
My się nie zrzucaliśmy i teraz też nie będziemy a i tak piszemy.
A próbna jest potrzebna, by ocenić swoje siły.
faris napisał/a:
Maturę piszemy z polskiego i angielskiego, bo są we wtorek i środę, a wtedy mamy rekolekcje z 3 przedmiotu nie piszemy bo w czwartek inne klasy mają lekcje i nie ma tylu wolnych miejsc
My też mamy w rekolekcje częściowo, a przy próbnych można podzielić uczniów tak, by pisali w klasach. (tak na rozszerzeniu jest), bo i tak np. można podzielić na tych co zdają poszczególne przedmioty i poziomy.
Mokra napisał/a:
tesknicie za romanem coo?
Ja nie
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1499 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-26, 18:56
Mokra napisał/a:
czemu shala miala probna a wy nie?
ja miałam w styczniu a oni w grudniu.. tylko chyba kto inny nam ronbił
mam gdzieś probną, jak będzie to będzie a jak nie to nie, omg.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1499 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-26, 18:59
nie wiem czy t nie jest tak, że tamte były takie ot sobie a ta w marcu ma byc oficjalna..
zresztą nieeee wieeem ja tu tylko sprzątam xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Witam wszystkich serdecznie mam takie pytanko jak myślice jakie bedą w tym roku lekturki na maturce ? Prosiłbym o treściwe odpowiedzi tzn jakieś tytuły...
Może macie nauczycieli co mają nosa i juz wam troszke podpowiedzieli na co zwrócić największą uwage
Prosze o pomoc !!!!
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
*faris
Wysłany: 2008-02-26, 20:16
Mokra napisał/a:
nic nie rozumiem
Mokra, próbna matura z OKE czy tam CKE jest 4,5,6 marca.
W grudniu była próbna ale z OPERONU/Gazety Wyborczej.
Jako, że próbne matury już były i lekcje poprzepadały a w ogóle to w ciula wolnego jest i nauczyciele narzekają że z materiałem sie nie wyrobią, to nie chcę żeby przepadały lekcje z 1 i 2 klasami też.
A nie dość że są rekolekcje (3,4,5 marca) to jeszcze matury... I z 3 wybranego przedmiotu nie będziemy pisać...
Frieda napisał/a:
a przy próbnych można podzielić uczniów tak, by pisali w klasach
Tak, ale w klasie jest 22 ławki a uczniów po 40. Jeden uczeń w jednej ławce...
Oprócz 3 klas są jeszcze 1 i 2 i wyobraź sobie, że oni też muszą mieć lekcje.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.