Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Kursy nlp
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Kursy nlp

Kursy nlp
Autor Wiadomość

dinter 

Wysłany: 2008-05-21, 22:37   Kursy nlp

Zaintetresowałem się ostatnio taką formą edukacji. To z tego co sam przeczytałem- neurolingwistyczne programowanie :) fajnie brzmi, co nie? głownie chodzi o inwestowanie w siebie i sztuke kontaktów międzyludzkich.

Co o tym myślicie?

Asystent 

Wysłany: 2008-05-21, 22:43   

dinter napisał/a:
głownie chodzi o inwestowanie w siebie

to moja narzeczona przeszła ostatni level :)

dinter 

Wysłany: 2008-05-22, 19:36   

Znaczy ukończyła kurs?

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-05-23, 10:40   

dinter, to znaczy, że jest kobietą i lubi na siebie wydawać pieniądze ;-)
Asystencie - myślę, że dogadałybyśmy się, Twoje zdrowie ;-)

dinter 

Wysłany: 2008-05-23, 13:10   

W sumei to tak myślałem :) ale musiałem spytać.
Moja kobieta w sumie też mocno w siebie inwestuje nie zważając, że chodzenie po sklepach męczy bardziej niż maraton...
Ale mimo wszystko chciałbym poznać opinie ludzi odnośnie nlp :)

[ Dodano: 2008-05-31, 01:39 ]
Czy ktoś mnie wesprze w poszukiwaniach informacji i zdobywaniu wiedzy o nlp??:)

cichy 

Wysłany: 2008-05-31, 14:54   

http://www.nlppolska.pl
oficjalny serwis Stowarzyszenia NLP Polska
Ręce mam po to by zbudować życie na tym

I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli

jamamoto 

Wysłany: 2008-06-02, 22:31   

dinter napisał/a:
W sumei to tak myślałem :) ale musiałem spytać.
Moja kobieta w sumie też mocno w siebie inwestuje nie zważając, że chodzenie po sklepach męczy bardziej niż maraton...
Ale mimo wszystko chciałbym poznać opinie ludzi odnośnie nlp :)

Inwestycja jak każda, prędzej czy później zwraca się- jednakże to czy wiesz jak zrobić, żeby się zwróciła leży tylko i wyłącznie w postępowaniu oraz pomyśle na wykorzystanie wiedzy przy nadarzającej się sytuacji;)

[ Dodano: 2008-06-02, 22:33 ]
dinter napisał/a:

Czy ktoś mnie wesprze w poszukiwaniach informacji i zdobywaniu wiedzy o nlp??:)

Pytaj śmiało, sporo osób czytało ew. ma pewną wiedzę na temat nlp, które zdecydowanie nie jest już tak obcym pojęciem na naszym rynku;-)

dinter 

Wysłany: 2008-06-05, 19:21   

Znaczy, ze w codziennym zyciu znajduje okazje by wykorzystać nlp?
Czy tego uczą, czy musze sie poprostu włączyć na nlp i zacząc 'bajerowac''?

[ Dodano: 2008-06-10, 23:19 ]
dzisiaj się dowiedziałem, że nlp może służyć do pozbycia się sumienia? czy to prawda? i czy to nie jest troche przerażające?

leito170 

Wysłany: 2008-06-13, 13:47   

To był żart?
Oczywiście, że nie służy do pozbycia się sumienia. Warto uczęszczać na tego typu kursy, inwestowanie w siebie jest ostatnio bardzo popularne i, co najważniejsze mądre.
Może w takim razie zainteresują Cię takie kursy, jak np.:
komunikacja.eskk.pl
negocjacje.eskk.pl
Pozdrawiam i zycze owocnego inwestowania w siebie :)

dinter 

Wysłany: 2008-06-16, 14:42   

No właśnie też mi się wydaję to nieprawdopodobne ale tak gdzieś przeczytałem.
Wydawalo mi się to opinią osoby strasznie przerażonej swoją niemocą.
Bo to własnei o wlasną moc chodzi w nlp, żeby się poznać i wzbogacić.
''i co najważniejsze mądre...'' :)
eskk nie pomoże w tym wypadku, to nie to samo- to tak jak poczytać książki o inwestowaniu w siebie. wydaję mi się, ze prawdziwą wartość przy nlp ma dopiero ten drogi, ostatnio dość popularny kurs.
tylko czemu to takie drogie...

leito170 

Wysłany: 2008-06-22, 12:54   

ESKK nie są to tylko materiały lekcyjne, które dostajesz do domu. Tutaj nie masz jedynie książki, masz pomoc nauczyciela, materiały audio, musisz odrabiac prace domowe i to jest tutaj bardzo wazne. Książka to nie jest to samo, a jednak cena, gdyby to policzyc będzie podobna. Dlatego myślę, że taki kurs jest lepszy od samodzielnej nauki.

dinter 

Wysłany: 2008-06-24, 19:45   

napewno eskk jest lepsze od samodzielnej nauki. ale napewno nie jest to aż tak efektowne jak proawdziwy kurs nlp.
wejdź na strone tego kursu eskk i np. na www.cnlp.pl i porównaj jak obie firmy/szkoły podchodza do nauczania tych technik, każdy trener nlp wyłoży to lepiej i efektowniej jestem tego pewien. za eskk może przemawiać argument: "a czemu nie, w końcu jest tanio"

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-06-24, 20:14   !

Dziwi mnie, że ktoś musi, powtarzam, musi wykorzystywać wymyślne pomoce "naukowe" żeby przyswoić dany zakres wiedzy.

Owszem niektórych rzeczy w ten sposób można się "naumieć' i to całkiem podobnie do oryginału. Sęk w tym co nam da ta wiedza, kiedy przyjdzie zmierzyć się z prawdą.

Eskk to według mnie nic innego jak kupienie podręcznika tylko w bardziej, "przyjaznej dla oka i świadomości klienta, który wyda na to swoje pieniądze w przekonaniu, że dobrze w siebie "zainwestował". (Na marginesie, chwytliwe hasełko)

Nlp tu już brak mi słów. Szczególnie po zapoznaniu się z jedną osobą, która święcie przekonana, iż odmieniło to jej życie, zamknęła się w sobie i wykorzystując zdobytą tam wiedze, "filtruje" to co dzieje się dookoła niej.
Kursy według mnie nie są niczym innym jak kopalnią złota i miejscem rozprzestrzeniania się ciemnoty i zabobonu.

Myśl pozytywnie i zmieniaj swoje życie na lepsze, czyż nie słyszałem już kiedyś tego w jakiejkolwiek taniej reklamie? Bah!
Ostatnio zmieniony przez Tabris88 2008-06-24, 20:14, w całości zmieniany 1 raz  

dinter 

Wysłany: 2008-06-26, 01:39   Re: !

Tabris88 napisał/a:
Dziwi mnie, że ktoś musi, powtarzam, musi wykorzystywać wymyślne pomoce "naukowe" żeby przyswoić dany zakres wiedzy.

Owszem niektórych rzeczy w ten sposób można się "naumieć' i to całkiem podobnie do oryginału. Sęk w tym co nam da ta wiedza, kiedy przyjdzie zmierzyć się z prawdą.

Eskk to według mnie nic innego jak kupienie podręcznika tylko w bardziej, "przyjaznej dla oka i świadomości klienta, który wyda na to swoje pieniądze w przekonaniu, że dobrze w siebie "zainwestował". (Na marginesie, chwytliwe hasełko)

Nlp tu już brak mi słów. Szczególnie po zapoznaniu się z jedną osobą, która święcie przekonana, iż odmieniło to jej życie, zamknęła się w sobie i wykorzystując zdobytą tam wiedze, "filtruje" to co dzieje się dookoła niej.
Kursy według mnie nie są niczym innym jak kopalnią złota i miejscem rozprzestrzeniania się ciemnoty i zabobonu.

Myśl pozytywnie i zmieniaj swoje życie na lepsze, czyż nie słyszałem już kiedyś tego w jakiejkolwiek taniej reklamie? Bah!

Nie musi. ale o wiele łatwiej wiedza podobno wchodzi do głowy przy różnych pomocach. nie słyszałeś np. że dobrze się uczy przy muzyce mozarta?

Też się swojego czasu zastanawiałem co to daje. Ale podobno oprócz samych technik jest jeszcze przyswajane ich praktyczne zastosowanie.

Słyszałem też o osobach, które twierdzą, że nlp pomaga wyzbyć się sumienia, manipulować ludźmi, czy niemorlaie wykorzystywać ludzi. ale nlp głównie pozwala poznać samego siebie i umiejętnie wykorzystywać własne zdloności i możliwości. a z ciemnotą i zabobonami to ma mało wspólnego wg. mnei- wręcz przeciwnie bo to właśnie pozwala(nie wiem w sumei do końca już czy to dobrze czy źle) spojrzeć na świat i otoczenie z innej strony)
do frazy; myśl pozytywnie dodam: sugestywnie wpływaj na swoje życie ;)

[ Dodano: 2008-07-23, 00:47 ]
Słyszałem ostatnio o kursach przyspieszonych językowych. myslicie, że mozliwe jest, że w tydzień nauczyć się można języka na poziomie odpowiadającym rok nauki.
pisali, że 2000 praktycznych słow, zwrotów, gramatyka i komunikacja?
Tydzień zajęć całodniowych jakąś nową metodą

franko 

Wysłany: 2008-07-26, 11:02   

Sugestopedia zakłada właśnie "superuczenie się" (superlearning) poprzez metody relaksacyjne, ot co. Myślę, że ma to naukowe uzasadnienie, człowiek wyluzowany łatwiej chłonie wiedzę.

dinter, odnośnie pytania o przyspieszone kursy językowe. Słyszałem ostatnio o angielskim z sugestopedia i nlp we Wrocławiu (bo tu studiuję) u p. Cieślaka. Poczytaj, sprawdź, oceń.

Odpowiedz do tematu