*Apple
Wysłany: 2007-04-30, 10:58 Koncentracja
JAK SIĘ SKUPIĆ?
Nie potrafię się zbytnio skoncentrować na nauce, a zamierzam zostać geniuszem, tym bardziej,że odkryłam w sobie znaczne pokłady geniuszu i szkoda byłoby je nie wykorzystać. Jednak by to zrobić to właśnie pierwszym krokiem jest skupienie się, koncentracja. Znacie jakieś sposoby?
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie potrafię się zbytnio skoncentrować na nauce, a zamierzam zostać geniuszem, tym bardziej,że odkryłam w sobie znaczne pokłady geniuszu i szkoda byłoby je nie wykorzystać. Jednak by to zrobić to właśnie pierwszym krokiem jest skupienie się, koncentracja. Znacie jakieś sposoby?
Buehehhehehehehehe!!!
Jesuuu no nie moge. Apple Ty jestes taka na serio?
Czy Ty wogole znasz znaczenie slow jakie uzywasz? Czy znajdujesz je w necie wymyslasz sobie ideologie i potem na jej podstawie budujesz swoj swiatopoglad?
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Wiek: 12 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 313 Skąd: Sankt Petersburg
Wysłany: 2007-04-30, 21:01 Re: Koncentracja
Apple napisał/a:
JAK SIĘ SKUPIĆ?
Najbardziej skoncentrować możesz się na kiblu, czyniąc swoją powinność. Tylko uważaj, bo nadmierne skupianie i koncentrowanie się, przemienia wnętrzności na koncentrat i kupę.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
*Apple
Wysłany: 2007-04-30, 21:39
Boże... dlaczego wy mnie nie traktujecie poważnie? Czy nie dociera do was to,ze na świecie istnieją troszkę inni ludzie niż wy? Co ja mam udawać? Że jestem debilką? Nie mnie w głowie takie głupstwa. Jestem najnormalniejszą osoba pod słońcem tyle,ze mam trochę inne ideologie i sposób postzregania od was. To wszytsko co piszę na tym foirum jest moim prwadziwym odczuciem. Taka jestem. Traktuję właściwie te forum jako pamiętnik. Nic nie kłamię, nie wymyślam, bo to nie w mojej naturze. A że mam poczucie humoru to was nie musi kłuć. Nie potrafę zrozumieć dlaczego wy nie chcecie uwierzyć,że nie kryję się pod jakąś wymyśloną jednostką. Taka jestem i nie zamierzam się zmieniać. Na pewno nie dla was. Nie wiem co mam zrobić, aby wam udowodnić,że taka już moja natura i wcale nie uważam ją za oznakę debilizmu.
Ehhh...
A teraz już proszę was, abyscie powaznie odpowiedzieli na moje pytanie.
Japłko, niue chwalac sie ja tez jestem geniuszek, musisz sie skoncentrowac tak: siedz. nie mysl o niczym, albo co najzwyzej o smierci... wyorbaz sobie kolor bialy
_________________ Wolę, gdy ludzie popierają mnie ze strachu niż z przekonania. Przekonania są zmienne, strach zawsze jest ten sam.
Kocham wszystkie dziewczyny i chlopaków z duzym piernikiem.
Wysłany: 2007-05-01, 10:57
Apple napisał/a:
Boże... dlaczego wy mnie nie traktujecie poważnie? Czy nie dociera do was to,ze na świecie istnieją troszkę inni ludzie niż wy? Co ja mam udawać? Że jestem debilką? Nie mnie w głowie takie głupstwa. Jestem najnormalniejszą osoba pod słońcem tyle,ze mam trochę inne ideologie i sposób postzregania od was. To wszytsko co piszę na tym foirum jest moim prwadziwym odczuciem. Taka jestem. Traktuję właściwie te forum jako pamiętnik. Nic nie kłamię, nie wymyślam, bo to nie w mojej naturze. A że mam poczucie humoru to was nie musi kłuć. Nie potrafę zrozumieć dlaczego wy nie chcecie uwierzyć,że nie kryję się pod jakąś wymyśloną jednostką. Taka jestem i nie zamierzam się zmieniać. Na pewno nie dla was. Nie wiem co mam zrobić, aby wam udowodnić,że taka już moja natura i wcale nie uważam ją za oznakę debilizmu.
Ehhh...
A teraz już proszę was, abyscie powaznie odpowiedzieli na moje pytanie.
Ja Ci na ten przykład wierzę, ale nie rozumiem problemu z koncentracją. Siadasz wygodnie w ulubionym miejscu i zaczynasz robić, to co chcesz robić. Jeśli coś zatruwa Ci umysł, to po prostu myśl tylko o czynności wykonywanej i co to za filozofia?
... co sie tak denerwujecie, wyluzujcie odrobinę to inaczej bedziecie dbierać posty Apple :-) ...peace
Wysłany: 2007-05-02, 11:41
Cytat:
Ja Ci na ten przykład wierzę
Dziękuję Ci, moja pokrewno duszo
Heartwork napisał/a:
Jeśli coś zatruwa Ci umysł, to po prostu myśl tylko o czynności wykonywanej i co to za filozofia?
No właśnie,że ani w ząb nie potrafie się skupić. Bo jak mam się uczyć to od razu myślę o innych ciekawszych rzeczach, mam nagle 1000 rzeczy do zrobienia...
Chyba będe brać jakieś tabletki, jak mi nie umiecie pomóc.
Wysłany: 2007-05-03, 22:34
Apple napisał/a:
Dziękuję Ci, moja pokrewno duszo
Bez przesady :-P
Apple napisał/a:
No właśnie,że ani w ząb nie potrafie się skupić. Bo jak mam się uczyć to od razu myślę o innych ciekawszych rzeczach, mam nagle 1000 rzeczy do zrobienia...
Chyba będe brać jakieś tabletki, jak mi nie umiecie pomóc.
Zatem się nie ucz. Rób to na co masz ochotę. Nie ma nic na siłę :-P
Portaszek
Wysłany: 2007-05-03, 22:47
Apple napisał/a:
Czy nie dociera do was to,ze na świecie istnieją troszkę inni ludzie niż wy?
Każdy jest inny - to prawda.
Apple napisał/a:
Że jestem debilką?
A kto tak uważa?
Apple napisał/a:
Jestem najnormalniejszą osoba pod słońcem tyle,ze mam trochę inne ideologie i sposób postzregania od was.
Mi się zdaje, że każdy inaczej spostrzega świat - znaczy to, że każdy ma w sobie geniusz?
Heartwork napisał/a:
To wszytsko co piszę na tym foirum jest moim prwadziwym odczuciem. Taka jestem. Traktuję właściwie te forum jako pamiętnik. Nic nie kłamię, nie wymyślam, bo to nie w mojej naturze.
Bardzo to cenie i szanuje ...
Apple napisał/a:
Taka jestem i nie zamierzam się zmieniać. Na pewno nie dla was. Nie wiem co mam zrobić, aby wam udowodnić,że taka już moja natura i wcale nie uważam ją za oznakę debilizmu.
Fajnie, że jesteś jaka jesteś i nie zamierzasz się zmieniać - o to w tym świecie chodzi, tym bardziej dla nas. Pamiętaj, że jest tutaj pewnie wiele osób dla których liczą się tylko cyferki przy profilu i zrobią wiele głupstw, skomentują to co nie powinni, aby po prostu zyskać parę cyferek do przodu.
Nic nie musisz udowadniać, bądź taka jaka jesteś i taką winni Ciebie szanować.
Przepraszam za OT, ale ja go nie zacząłem. Proszę moderatorów o usunięcie zbędnych postów, które nic nie wnoszą do tematu. Jest to zwykły przejaw zaśmiecania bazy danych.
Nie, nie ... Nie mam zamiaru być złośliwy, ale panie i panowie - trochę szacunku! Nie wiesz nic na temat koncentracji? To bądź tak łaskaw(a)y i nic nie pisz, ewentualnie poczytaj wypowiedzi i się włącz w dyskusje ( ale na temat ).
Co do koncentracji:
Nie widzę dobrego rozwiązania ... W szkole jest o tyle gorzej, że w większości jest zbyt dużo osób w klasach, dodaj do tego parę uczniów, którzy w du... mają nauczanie i kłopot murowany.
Znalazłaś w sobie ambicje, cele ? Musisz niestety nadrobić indywidualnie, nawiązać kontakt z osobą, która również się tym interesuje, aby potem brnąć do przodu.
Także młoda panno, nie załamuj się - Do szczęścia i celu nie ma windy - trzeba iść schodami, czego przykład masz choćby tutaj.
Pozdrawiam.
_________________ Polski Serwis Pożarniczy - remiza.com.pl
*faris
Wysłany: 2007-05-04, 09:40
Pominę ten cały geniusz itd, a co do koncentracji - najlepiej w ciszy spróbuj się uczyć, żadnego radia, tv, kompa, wszystkie książki oprócz tej jednej schowaj, przeczytaj parę razy to co masz przeczytać a potem tego się naucz...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
*Apple
Wysłany: 2007-05-04, 11:20
Dziękuję wam wszystkim za rady. Jakąś na pewno wybiorę ;*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.