miszmasz
Wysłany: 2008-01-03, 20:11 jakie studia po ogólniaku ?
Mam problem . Jestem w III klasie LO za pół roku muszę się zdecydować na jakieś studia ale kompletnie nie wiem jakie wybrać , morze coś doradzicie jaki zawód był by dobry w przyszłości ? Coś o mnie: przede wszystkim nie za bardzo chce mi sie uczyć ale jak trzeba to jakoś sie zmuszę , preferuje bardziej nauki matematyczno-przyrodnicze<ulubiona jest geografia> zainteresowania różne jak mi przypadnie do gustu to będzie ? byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc . Jakieś lajtowe studia , żeby nie było masakry .
yyyy wiesz powinieneś iśc tam gdzie rozwiniesz swoje zainteresowania a nie byle by tylko gdzieś iść...
jak interesujesz się geografią idź na geografię ,albo turystykę....
a jak lubisz matematykę i przyrodę dodatkowo idź na architekturę np krajobrazu bądź budownictwo ?
ciężko powiedzieć gdyż powinieneś na studiach rozwinąć swoje zainteresowania, abys w przyszłości mógł robić to co kochasz...
ja wybrałam sie w tym roku na kulturoznawstwo a teraz idę na architekturę wnętrz i nie patrzę czy będzie łatwo, po prostu idę tam gdzie mi zależy, chce robić to co kocham i jest moją pasją...
Wysłany: 2008-01-05, 01:32 Re: jakie studia po ogólniaku ? Skype: tofik-skype
miszmasz napisał/a:
Mam problem . Jestem w III klasie LO za pół roku muszę się zdecydować na jakieś studia ale kompletnie nie wiem jakie wybrać , morze coś doradzicie jaki zawód był by dobry w przyszłości ? Coś o mnie: przede wszystkim nie za bardzo chce mi sie uczyć ale jak trzeba to jakoś sie zmuszę , preferuje bardziej nauki matematyczno-przyrodnicze<ulubiona jest geografia> zainteresowania różne jak mi przypadnie do gustu to będzie ? byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc . Jakieś lajtowe studia , żeby nie było masakry .
z opisu - turystyka i rekraacja //powodzenia
Wysłany: 2008-01-05, 13:09
TiR była by dobra tylko żę u mnie z językami obcymi lipa jest , a na tą architekturę to słyszałem że trzeba jakieś kursy rysunku czy coś takiego ? a co do taj geodezji to tam by sie przydał też chyba rysunek techniczny a ja go nie znam zbyt dobrze ?
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2266 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-01-07, 20:53
dlatego napisałam, że ja je wybrałabym ;-)
on niech lepiej nie idzie studiować dla samego studiowania.
teraz zawód dający niezłe pieniądze to operator dźwigu, albo koparki.
_________________ mrau...
miszmasz
Wysłany: 2008-01-07, 21:24
nie moge sobie odpuścić studiowania w Krakowie (nie tylko dlatego że mieszkam koło Krakowa) , a tak na prawdę ogólniak to był błąd bo potem trzeba sie dalej uczyć a tak po technikum już coś jest , jeżeli bym nie chciał studiować to musze emigrować bo w Polsce musiał bym pracować za grosze....
*faris
Wysłany: 2008-02-05, 19:44
to ja wa takim razie polecam szkoły typu 'wyższa szkoła czegoś tam i czegoś tam', nic się nie uczą, wszystko zaliczają i w dodatku zdobywają wykształcenie na poziomie magistra...
ale to są studia płatne, z tym że w tym samym czasie można chodzić do pracy ( jak się studiuje zaocznie), a pracy dla studentów zaocznych już nie brakuje, można sobie opłacić studia itp.
a wykształcenie jest, więc jak komuś nie chce się uczyć to to może być całkiem niezłe rozwiązanie...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.