Forum Dyskusyjne :: Jaki macie sposoby na sciaganie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Jaki macie sposoby na sciaganie?

Jaki macie sposoby na sciaganie?
Autor Wiadomość

Asioczek 

Wysłany: 2007-01-23, 19:24   Jaki macie sposoby na sciaganie?

Sciagacie na na kartkowkach albo na sprawdzianach? Pewnie kazdemu sie to zdarzyło... jesli tak to skrobnijcie coś na ten temat :)

*Apple 

Wysłany: 2007-01-23, 20:46   

Ściągam rzadko ale jak już ściągam to porządnie.
Jeszcze nigdy nie zostałam na tym przyłapana choć czasem zachowuję się conajmniej dziwnie ;p
Moje ściagi są bardzo proste. Po prostu na małej kartce albo na ściądze zrobionej na kompie przez przewodniczącą i rozdaną całej klasie :) Kartkę mam zawsze pod kartką albo piórnikiem. Sciągam też z zeszytu ale nigdy nie kolanach, po prostu mam przed soba zeszyt i czekam na okazję ;)

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-01-23, 20:50   

Asioczek napisał/a:
Sciagacie na na kartkowkach albo na sprawdzianach?

Zalezy u jakiego nauczyciela. Np na geografii nie ma mowy o ściąganiu ale na historii cała klasa współpracuje. Kobieta jest przygłucha więc można całkiem głośno szeptać między sobą ^.^ poza tym jak mamy w takiej małej sali gdzie każdy prawie siedzi na drugiej osobie, to można się schować za kimś i z zeszytu jechać. Często tak robiłam xD A koleżanka z książki którą na kolanach miała...

Apple napisał/a:
eszcze nigdy nie zostałam na tym przyłapana

Ja też ;>
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

a_a 

Wysłany: 2007-01-23, 21:05   

podrecznik na kolanach
i gdyby mnie cos przylapalo to by dopiero byla uma na honorze ;>
w sumie to latwo z ksiazki sciagac jak sie kiedys ja otworzylo i jest sie zorientowanym gdzie co jest a przeciez nauczyciel jak chodzi to jets przez jakies 20 sekund odwrocony tylem i nie wiedzi ^^
a po za tym jak sie przycisnie podrecznik kolanem do lawki to tez go nie widac ;p

Pincia 

Wysłany: 2007-01-23, 22:16   

zazwyczaj sciagam z ksiazki bo w zeszycie niewiele mam a sciag sie niechce nikomu robic ;P Ale jak juz sa zrobione to sciagam z buta :rotfl: tzn z podeszfy ;D jak mam taki fajny swetr to z rekawa ... albo na kolanach ... albo przykleje na krzeslo przedemna ;D Albo tak perfidnie wyciagne na lawke :rotfl: :rotfl:

Lady Honey 
she is fake.

Wysłany: 2007-01-23, 22:48   

To co najważniejsze pisze na dłoni.
Najlepiej zawsze było u mnie na angielskim w gimnazjum. Mieliśmy zawsze jakieś kartkówki itp. pod koniec lekcji na 10 min. przed dzwonkiem, i całą lekcje mieliśmy żeby zrobic jakąś ściągę. Zazwyczaj pisaliśmy na ławce ołówkiem, przykrywaliśmy piórnikiem i moglismy ściągac ile wlezie :) Najgorzej zawsze miała kumpela, która siedziała sama w ostatniej ławce, bo babka przesadzała ją do siebie do biurka. :/

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-01-23, 22:52   

Nie sciagam. Nigdy nie posiadlam tej zdolnosci. Za bardzo sie stresuje tym, ze mnie przylapia, rozpraszam sie, i nawet nie chce mi sie robic tych sciag. Jak juz pare razy sciagalam to efekt byl albo taki sam albo nawet gorszy od tego jaki uzuskiwalam bez sciag, wiec sobie odpuscilam. Poza tym.. to sie odbija. Fajnie, fajnie bo sie uczyc nie tzreba bo latwiej ale jak orzychodzi wykorzystac wiedza, ktora sie zalicyzlo na 5 to nagle jest pustka... Jednak wole choc raz rzeczytac niz sciagnac i nic nie wiedziec..

Miodowo.

Pincia 

Wysłany: 2007-01-23, 22:54   

Erill napisał/a:
Jednak wole choc raz rzeczytac niz sciagnac i nic nie wiedziec..

mi jak juz sie zechce je robic to i tak ich nie uzywam bo przy pisaniu wiekszoc zapamietuje ... tylko klasa korzysta na tym ;D

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-01-23, 23:04   

ooo, temat jak najbardziej pasuje, na czsie :D .Ogolnie to nie jestem stworzona do sciagania,w LO rzadko sie zdarzalo. No coz, teraz jednak chcac nie chcac musze ryzykowac.choc nie zawsze dobrze na tym wychodze,bo denerwuje sie jak cholera i zwracam przez to uwage wykldowcow.
->w kieszeni
->na dlugopisie
->pod kartka
Zazwyczaj jednak zrzynam od siedzacych obok mnie osob. Zauwazylam dzisiaj ,ze galki oczne mnie juz bola. Jesli chodzi o sciagi, to jestem zbyt leniwa by robic je sama ,zazwyczaj kseruje.
Who's playing tricks on me?"

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-01-24, 01:47   

zawsze ściągam przy pomocy 'harmonijki', którą chowam w dekolcie ;-)

Mania 

Wysłany: 2007-01-24, 11:20   

Asioczek napisał/a:
Sciagacie na na kartkowkach albo na sprawdzianach?

Okazja czyni zlodzieja...hmm...
Asioczek napisał/a:
jesli tak to skrobnijcie coś na ten temat

Przylapana zostalam raz: 3 klasa gim, pierwsza ławka, caly spr sciagniety, jak juz skonczylam to mnie chycil :/ a to peszek
co tu duzo pisac sciagam jak sie da...a sciage mam nawet jak wszystko umiem.. jak rozdaja to biore ;]

KaSieK 

Wysłany: 2007-01-24, 11:50   

Hee... ściągam, zawsze gdy tylko się da. Ściągi najczęściej znajdują się w piórniku, w zeszycie, pod kartka, ew. w rękawie, czasami też na zeszycie coś napiszę. Na niektórych przedmiotach to twardo każdy z zeszytem, czy też książką siedzi i działa xD

MatIAzzz 

Wysłany: 2007-01-24, 12:06   

moj kolega ma swietny sposob:ma takie linijki nieprzezroczyste i na odwrotnej stronie nakleja sobie sciage.osobiscie ja chowam miedzy nogami na krzesle jak tylko psor idzie tosciskam kolana .i luz :cool: rzadko sciagam zazwyczaj sie ucze ale jak nic nie umiem to se napisze i :cool:

goszka 
*oczy wariata*

Wysłany: 2007-01-24, 12:57   

Ściągać, ściągam. Denerwuje się przy tym rzadko, chyba, że mam z nauczycielem u którego ciężko takiego sztuczki wychodzą.

1) pod kartką
2) w rękawie
3) czasem zdarzają się gotowce
4) po prostu na ławce

Kinga. 

Wysłany: 2007-01-24, 13:40   

Naklejam na nieprzezroczystej linijce. Ale rzadko sciągam. Jak coś to tylko z matematyki zadania sobie pisze na ściądze a potem je przepisuje :}
Tak to jestem zbyt leniwa. Ale mam dobre koleżanki i panuje między nami świetna współpraca :)

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-24, 16:56   

prawie zawsze sciągam :) Ale własnie zalezy to w jaki sposób od nauczyciela;
u jednych ogólne konsultacje z klasą u innych rękaw, piórnik, zeszyt, książka i czasem mam napisaną notatke na kartce na której pisze bądz też podkładam gotowca :P ...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-01-24, 17:21   

Ściągałam tylko z niemieckiego, którego nienawidzę! Na szczęście już po mojej męczarni z nim. Pisałam wypisanym długopisem po kartce a potem tylko poprawianie, jak było słabo światło to zaczynały się jaja i moja kartka przybierała różne pozy ;>

*faris 

Wysłany: 2007-01-24, 17:28   

No to najlepiej jest na geografi... Otwieram książkę, przepisuję wszystko co zdołam, babka się uśmiecha i mówi" dziecko pochowaj te ściągi i zamknij wreszcie tą książkę, bo chyba już skończyłaś czytać"... praktycznie jest tak, że robimy to grupowo ^^
na niemieckim trochę gorzej, ręce babka sprawdza, biologia też ciężko... więc są od tego specjalne długpisy... ktoś robi jedną ściągę, którą wszyscy kserują i wkładają do maagicznego długopisa... jak nauczyciel się odwraca to się wyciąga tę ściągę a jak popatrzy to puszcza i samo się zatrzaskuje :hyhy: dobre też na słówka z angola
oprócz tego moja kumpela jak ma sweter, a najlepszy to żakiet, przypina od wewnętrznej strony karteczki i po prostu się patrzy na siebie... wszystko przepisze a nauczyciel nie będzie zaglądał pod sweter czy bluzkę...
Mumiiiiinki!

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-01-24, 17:29   

Pani od historii jest na zwolnieniu, więc pan od przedsiębiorczości dostał zlecenie, aby przeprowadzić z nami dzisiaj sprawdzian. Ten człowiek zawsze robi wrażenie, jakby był pod wpływem jakiś podejrzanych środków pobudzających. Wyciągnąłem książkę i zeszyt na ławkę (jak i pozostali), i wszystko pisałem na żywca - bez tajniaczenia się. :p Nic go to nie obchodziło. Pod koniec się jeszcze przysiadłem do kolegi, żeby troszkę odpisać to, czego nie mogłem znaleść. Tego sprawdzianu w życiu bym nie napisał pozytywnie, jeśli nawet z książką i zeszytem sobie do końca nie radziłem. xD Ale fart.

*miss irony 

Wysłany: 2007-01-31, 16:14   

Ściagam na każdym przedmiocie na jakim to możliwe. Od kogoś, od siebie, zalezy jak się przygotuje. Przeważnie pisze ściągi na komputerze, potem drukuje i przyklejam do nieprzezroczystej linijki. Zdarza się też otwierać książki, zeszyty.
A ja cie kocham

Odpowiedz do tematu