Forum Dyskusyjne :: Jaki macie sposoby na sciaganie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Jaki macie sposoby na sciaganie?

Jaki macie sposoby na sciaganie?
Autor Wiadomość

Potworek 

Wysłany: 2007-01-31, 16:42   

Nie ściągam. To oszustwo. Wszystkiego da się nauczyć. A czasem, jak widzę ściągi niektórych osób, to dochodzę do wniosku, że mniej czasu zajęłaby im nauka, niż zrobienie ściągi.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-01-31, 16:45   

a mnie wkurza, jak jakiś buc po zerżnięciu ma lepsza ocene ode mnie. no ale cóż, niektorzy buduja swoja przyszlosc na oszustwie, to sie odbije na ich zyciu. mam nadzieje.

nie sciagam, chyba, ze na religii od czasu do czasu zdarzy mi sie zabrac kartke śmarq i odpowiedziec na nudne pytanie z cyklu "dlaczego Jezus pragnie mnie objąć?".

*faris 

Wysłany: 2007-01-31, 16:54   

Mordred napisał/a:
a mnie wkurza, jak jakiś buc po zerżnięciu ma lepsza ocene ode mnie

u mnie się to zdarza notoriczynie :-/
koleżanka jest już tak opanowana ściąganiem, że na każdym przedmiocie ściąga i ma średnią ok.4,5, 5 ze spr - bo wszystko na ściądze miała... ona mi dzisiaj opowiadała jakie zamierza mieć ściągi na maturze za rok :rotfl:
a potem kurde nauczyciele chwalą takie osoby, że się to uczą, że poświecają czas i mają piękne wyniki, gówno prawda, a inna koleżanka przed kartkówkami całą wiedzę przepisuje z zeszytu na ławkę a potem z łąwki na kartkę... a jak ktoś się ma przesiąść to ona zawsze innym każe bo sama nie pójdzie...
Mumiiiiinki!

nici-she 

Wysłany: 2007-02-02, 19:13   

ja ściągam tylko na niemieckim dodatkowym.. nie lubie tego języka. Maskara. pisze sobie na karteczce małej to co mi potrzebne a potem do rękawa i potem sobie troche wychylam jak potrzeba lub wkładam do kartki i po sprawie,tylko żeby nie zapomnieć wyciągnąć.:P.. jeszcze mnie nie złapała..

Asystent 

Wysłany: 2007-02-04, 21:20   

ja raczej nie sciągam, generalnie mam do tego specyficzne podejscie, ale mysle ze nie ede o nim mówił bo mogę zostać zlinczowany :)

powiem dyplomatycznie: ściąganie to też sztuka i zawsze podziwiałem nie tyle co umiejetności tylko opanowania nerwów obecnych przy tym występku, jednak nauka to nie tylko zapamietywanie suchych faktów i czasem może sie przydać a juz napewno trening w jej zdobywaniu. Dlatego też wole pójść na egzamin golutki niczym bobas na końcu pępowiny niż sięgać po ściągi :)

ale jak wspomniałem - nie potępiam tego tylko uważam za nieuczciwe, chociaż jedyną uczciwą rzeczą na świecie jest to że Bóg dał kobiecie urodę a mężczyznie .... ?? no własnie so?

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-02-04, 21:46   

rzadko ściagam. a jesli juz to pisze delikatnie ołówkiem na kartce, na blacie od ławki, na zeszycie, na ksiązce itd. Albo zagladam do zeszytu jak jest okazja...

Snakez

Wysłany: 2007-02-04, 22:48   

egzamin z fizyki za mną, więc tak:
- sciąga w klapce od kalkulatora,
- papierowe ściągi w kieszeniach,
- ściaga w kartce brudnopisowej (że niby obliczenia),
- ściąga w komórce ("czekam na ważnego smsa"),

najlepsze jest to, że przez te wszystkie ściągi jakimś cudem się tego szajsu nauczyłem, jutro wyniki :D
Don't give me no crap
Cause the slightest thing and I just might snap

myszka_miki 

Wysłany: 2007-02-05, 09:57   

ja z reguły nie ściągam, z jednego bardzo prostego powodu - nie potrafię..... po prostu jak tylko zaczynam coś kombinować zawsze mnie jakiś pilnujący wyśledzi swymi podstępnymi oczkami.... stwierdzam że niektórzy moi ćwiczeniowcy, a i wykładowcy też, mają chyba oczy na około głowy....

ale jeśli mi się czasem uda.... np. dziś na kolosie spróbuję.... to ściąga moja, w postaci kilku wzorów i regułek wyląduje w przykrywie od kalkulatora.... stwierdzam że nawet bezpieczne miejsce.... tyle że nie na wszystkie przedmioty można go brać.... bo jak tu na przykład na sprawdzianie z teorii wytłumaczyć "po co mi kalkulator", że co, że niby ilość słówek w linijce mnoże razy ilość linijek.... <haha>

Alusia1995 

Wysłany: 2007-02-09, 21:33   

ja i kumpela zciagamy o d siebie zawsze udaje ze pozyczm cos od niej z piornika i wtedy po drodze zgalam, ale na infie pan nas rossadza aolbo siadam po miedzy nami i te lekcje trzeba sie porzadnie przygotowac bo jest fest wymagajacy

Wampirzyca :) 

Wysłany: 2007-02-10, 18:21   

Wyciagamy karteczki! Na te słowa wyjmuje seciala kartke w krtake. W środku na marginesie lekko zapisane ołówikem ścągi nie są zauważalne. Lecz tylko prze ze mnie ;] Jeszcze na środku kartki i tak dalej. Przed oddaniem straannie gumkuje ;P Raz mnie przyłapali :zabanowany:

----------
Wzorowa męczycielka biedronek i doktor szajba ;)

Wojtex12

Wysłany: 2007-02-13, 20:36   

Ja zawsze i tak wszystko wiem także... No chyba że chemia, to wtedy kombinuje od qmpla z ławki(on zawsze ma karteczki, albo na piórniku pisze <lol2>)

tomussss2 

Wysłany: 2007-02-18, 20:43   

Ja ściągam na każdym sprawdzianie z chemii mamy taką babke że jest ślepa jak but otworzyłem sobie książke zzeszyt i ćwiczenia, spadły mi PIEĆ razy i sie nie szczaiła :D :D

"... łapie chwile ulotne jak ulotka..."

Justinee 

Wysłany: 2007-02-24, 21:39   

Cóż różnie to bywa..ale przeważnie uzywam mojej magicznej linijki:P szczególnie przydatna na sprawdzianach z fizyki i matematyki wzory zapisuje ołówkiem a później zmazuje i śladu ni ma:D a na innych przedmiotach hmm.. leciutko pisze ołówkiem na marginesach kulturalnie przepisuje a później gumeczka ciach ciach i nie ma śladeczku :) :) czasem nauczyciel może dziwnie patrzeć jak nie uzywając ołowna gumujesz wiec razdze cos tam nim pobazgrać

pozdrwienia
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...

Aaliyah 

Wysłany: 2007-02-24, 21:55   

nie sciagam uczę sie na przerwie na 5 mi wystarcza

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-24, 23:39   

Aaliyah napisał/a:
nie sciagam uczę sie na przerwie na 5 mi wystarcza
przerazilo mnie to.
Who's playing tricks on me?"

Aaliyah 

Wysłany: 2007-02-25, 17:32   

Rycerzykowa napisał/a:

przerazilo mnie to.

zabrzmiało to faktycznie troche dziwnie. Ale ja naprawde nie ściagam ani sie nei ucze w domu. Przerwa mi wystarcza. Ciesze sie z tego powodu bo bez trudu mam dobre ocenki :super:
Ostatnio zmieniony przez Aaliyah 2007-02-25, 17:33, w całości zmieniany 1 raz  

sledz 

Wysłany: 2007-03-03, 16:21   

Karteczka pod nogami na krześle.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-03-03, 16:49   

w pierwszej gim ściągałam zawsze na niemieckim i często na chemii
drukowałam sobie ładną małą ściągę i na kolanach trzymałam; raz nauczycielka zauważyła że moja koleżanka z ławki tak ściąga więc ja noga na noge..i ściąga mi spadła ale na szczęście nic nie zauważyła

Thar 

Wysłany: 2007-03-04, 23:50   

Ja ściągać po porstu ie potrafię. Od razu mi sie wydaje, że wykładowca się na mnie podejrzliwie patrzy. Moją ilość ściągań mozna policzyć chyba na plcach jednej ręki. Wolę się nauczyć, przyłożyć i być spokojniejsza.

Aaliyah gdy pójdziesz na studia to przerwa między zajęciami ci na pewno nie wystrczy by zdobyć chociaż 3.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-03-05, 10:00   

Thar napisał/a:
Aaliyah gdy pójdziesz na studia to przerwa między zajęciami ci na pewno nie wystrczy by zdobyć chociaż 3.
No raczej... zwłaszcza, że notatki nie wystarczają.

Ja podczas sciagania wyczyniam cuda, ale zawsze tak by nie zauwazono tego co robię. Ściągałam już w prawie każdy mozliwy sposób z karteczki, komuś przez ramię, pytając kogostam o odpowiedzi, nawet na migi, albo poprzez "pożyczenie" na chwilę od kogos testu ;-) - tylko nie podkładałam gotowca.

Odpowiedz do tematu