Zauważ ze historia jest dosc rozległa nauka... Historia polski, swiata, historia danej epoki.
Osobiscie najbardziej lubie średniowiecze, i Rzym - Gajus Juljusz Cezar...
Wysłany: 2006-10-20, 11:47
Historia jako nauka to nawet moze byc . Milo wiedziec co bylo jak mnie nie bylo
Natomiast jako przedmiot w szkole odpada . W podstawowce uczyla mnie tego krewna i do dzis mam uraz w psychice
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
*Apple
Wysłany: 2006-10-29, 15:33
Hmmm... Lubiłam historię ale tylko współczesną, czyli tak I i II wojan światowa i dalej do teraz.. a resztę nie nawidze...zwłaszcza starożytnosc i królów polski <żygi>
Ogólnie bym lubiła historię, bo jestem humanistką, gdyby nie fakt,ze obrzydziął mi ja jąkajaca sie nauczycielka ;/ Okropna ona jest!
A tak pozatym, to wyłumaczcie dlaczego Historia jest królowa nauk?
Historia jest nawet ciekawa, ale jak ja mam się tego wszystkiego uczyć, to nie za bardzo mam ochotę. Straszny ze mnie leń.
A czy ktoś lubi historię w szkole, to dużo zależy od nauczyciela.
_________________ [Patrz przed siebie a wspomninaj tylko piekne chwile
Wysłany: 2006-12-09, 22:44
Ja lubie historie. Uwielbiam historię. Będe zdawał z niej maturę. A w zesżłym roku to miałem nawet 5 na koniec :-]
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Lubię historie dlatego, ze wszystko tam jest prawdziwe. Dzięki historii można sie wiele nauczyć o życiu, ludziach. Jest nauką humanistyczna czyli moj konik
_________________ All good things come to an end...
;]
Ja lubie historie. Uwielbiam historię. Będe zdawał z niej maturę. A w zesżłym roku to miałem nawet 5 na koniec :-]
haha, +1 , syćko sie zgodzo. historia jest bardzo ciekawa, na podstawie pewnych dzialan ludzi zyjacych przed nami mozna wyciagnac wiele wnioskow, wiele sie nauczyc.
faris napisał/a:
Rozbiory, wojny itd, wszystko co obce jest nie dla mnie
a kobieta swoje, pierwsze, co jej sie z historia kojarzy, to rozbiory. ;-]
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Kto lubi historię ? Ma ktoś ochotę pogadać na ten temat ? Jeśli tak pisać tutaj
jestem typowy scisłowiec...wiec nienawidze historii...od 2 lat mam komisy z histy...a ze scislych same bdb;//
_________________ Yeah well...F*ck You!
I'm fed up with You!
I'm not as good as You?
F*ck You, I'm better than You!!
*faris
Wysłany: 2006-12-10, 08:12
Naadir napisał/a:
a kobieta swoje, pierwsze, co jej sie z historia kojarzy, to rozbiory. ;-]
bo właśnie omawiamy rozbiory i babka nie miała co zrobić to mnie zapytała z lekcji na której mnie nie było !! a nie miałam od kogo uzupełnić, pomijam fakt, że to co mamy w zeszycie bardzo różnie się od tego co w ksiażce bo moja pani profesor, twierdzi że w książce są błędy i kłamią więc się dostało 1 no dobra, ale kartkówką sobie poprawiłam... hrhrhrhr
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Przepadam za historią ,tylko ona jakos z mną nie bardzo.
Od zawsze ciekawiły mnie czasy starożytne ,chociaż obecnie fascynuje mnie bardziej okres XX wieku (szczegolnie dwudziestolecia miedzywojennego) z racji kształtowania sie partii politycznych.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2006-12-10, 22:36
Ja nieznosze historii ...
Nie lubie jeszcze sie tego uczyc nie umiem ... wszystko na pamiec
Dla mnie zdawanie tego na maturze to by bylo samobojstwo ...
w historii wszystko na pamiec? raczej w biologii. w historii jesli pewne rzeczy rozumiesz, pewne mechanizmy, ktore powodowaly ludzmi, to mozna sie domyslic wielu spraw.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Kiedyś strasznie nie lubiłam historii. Nauczyciel ograniczał się do mówienia :' no to czytajcie sobie temat ' i zapowiadania sprawdzianó i kartkówek. Uczyło się ze sprawdzianiu na sprawdzian, potem zapominało i jakoś się wyszło na 5. Teraz mam rewelacyjna nauczycielkę i 3 godziny rozszerzonej historii w tygodniu. Iiii póki co jestem zafascynowana. Co prawda, dopiero skończyliśmy starożytnośc i wszystko co najtrudniejsze dopiero przede mną, ale mam nadzieję, że zapał mi nie ucieknie. ;]
_________________ #I naucz się, że człowiek ma prawo patrzeć na drugiego z góry tylko wówczas, kiedy chce mu pomóc, aby się podniósł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.