Forum Dyskusyjne :: czerwony pasek

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » czerwony pasek

czerwony pasek
Autor Wiadomość

asmo 

Wysłany: 2006-07-23, 19:08   

To zalezy... jesli ktos lubi sie uczyc to czemu nie? Jezeli ktos nie lubi, jego sprawa. Jesli o mnie chodzi to wcale duzo sie nie uczylem, aby miec pasek.. i tylko ten jedyny raz.

Pierwsza klasa: 3.9 (mniej wiecej)
Druga: 3.5 (mniej wiecej)
Trzecia: 4.85

Czasem po prostu warto troche sie podciagnac. Ja nie zaluje, poki co mam to co chce. :)
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
-----------------------------
JID: asmo@jabber.gda.pl

Sabadero 

Wysłany: 2006-07-25, 21:33   

ehe ja lece w dol bo od 4 klasy podstawowki nie nosze podrecznikow do szkoly :P

Pablo 
Prze Huj :D

Wysłany: 2006-07-27, 12:06   

ja też lece w dół tylko ja od 5 klasy podstawówki nie nosiłem podręczników :P

mrowcia65 

Wysłany: 2006-07-28, 19:20   

Ja w dół nie lecialam. Świadectwo z czerwonym paskiem miałam odkąd można. Średnie zawsze wysoka, same 5 i 6 na świadectwie.

A teraz tak sie zastanawaim po co mi to było??

Sabadero 

Wysłany: 2006-07-29, 07:06   

a co teraz robisz?? :] bezrobotna jestes czy jak?? :P

mrowcia65 

Wysłany: 2006-07-29, 13:51   

Można tak powiedzieć, bo pracy nie mam. A z takimi dobrymi ocenami i źle wybranym kierunkiem studiów to nie zajdzie sie daleko.

A poza tym osoby mające dobre oceny i świadectwa z czerowny paskiem nie cieszą sie dużą sympatią ze strony klasy.

A teraz to staram sie dostać na studia. Już wiem jaki błąd popełniłam. Więcej tak nie zrobie.

A szkoda, że świadectwo z czerwonym paskiem, najwyższa średnia w szkole czy stypendium Prezesa Rady Ministrów nie otwierają drogi na studia.

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2006-07-29, 15:36   

mrowcia65 napisał/a:
A poza tym osoby mające dobre oceny i świadectwa z czerowny paskiem nie cieszą sie dużą sympatią ze strony klasy.

stanowczo zaprzeczam
mrowcia65 napisał/a:
A szkoda, że świadectwo z czerwonym paskiem, najwyższa średnia w szkole czy stypendium Prezesa Rady Ministrów nie otwierają drogi na studia.

i bardzo dobrze

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-07-29, 15:42   

simarik napisał/a:
mrowcia65 napisał/a:

stanowczo zaprzeczam

Również zaprzeczam. Nie spotkałem się z czymś takim. A nawet wręcz przeciwnie - te osoby zazwyczaj są bardziej lubiane, bo zawsze potrafią pomóc jak się czegoś nie rozumie, a to buduje dobre stosunki.

mrowcia65 

Wysłany: 2006-07-30, 09:02   

To dobrze, że nie spotkaliście się z takim zachowaniem klasy. Macie szczęście, albo lepszą klase. U mnie było inaczej. Lubiana bardziej nie byłam, no chyba, że w czasie sprawdzianów. Starałam sie to zmienić, ale po pewnym czasie brakło mi sił.

Czerwony pasek jest dobry na świadectwie. Bardzo ładnie wygląda. Zawsze to jakieś wyróżnienie. Tylko w mojej szkole te wyróżnienia nie były cenione przez innych uczniów.

karda90 

Wysłany: 2006-07-30, 11:49   

Prymas napisał/a:
karda90 napisał/a:
nie warto marnować życia na to żeby mieć wysoką srednia

karda90 napisał/a:
4,0 mi wystarczy

Jak na moje oko to przeczysz samej sobie. :p

dlaczego uważasz ze przecze samej sobie??, żeby miec czerwony pasek musialabym godzinami siedziec nad ksiażkami a w rezultacie duzo wiecej bym nie potrafila mam kumpele w klasie co ma średnia 5,0 ale testy napisała na 40 pkt na 100 możliwych o czym to świadzczy??wg mnie o tym że gdy zbyt duzo sie uczysz to wszystko Ci sie po tem plącze. Srednia 4,0 to nie rewelacja zeby ja zdobyc nie musisz uczyc sie na biezaco :P

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2006-07-30, 18:44   

karda90 napisał/a:
żeby miec czerwony pasek musialabym godzinami siedziec nad ksiażkami

a może by je tak zacząć czytać i rozumieć to co się czyta?
karda90 napisał/a:
mam kumpele w klasie co ma średnia 5,0 ale testy napisała na 40 pkt na 100 możliwych o czym to świadzczy?

że tylko siedziała nad książkami, zasada ZZZ
karda90 napisał/a:
zbyt duzo sie uczysz to wszystko Ci sie po tem plącze

wiedzy nigdy za mało, człowiek ma dwie półkule które są do tego przystosowane
karda90 napisał/a:
Srednia 4,0 to nie rewelacja zeby ja zdobyc nie musisz uczyc sie na biezaco

żeby mieć 5,0 też nie musisz na bieżąco, dużo zależy od oczytania i wyćwiczenia swojego mózgu do szybkiego i efektownego przyswajania informacji

karda90 

Wysłany: 2006-07-31, 16:48   

simarik napisał/a:

wiedzy nigdy za mało, człowiek ma dwie półkule które są do tego przystosowane

żeby mieć 5,0 też nie musisz na bieżąco, dużo zależy od oczytania i wyćwiczenia swojego mózgu do szybkiego i efektownego przyswajania informacji

jak bym słyszala swoja mame "NAUKI NIGDY NIE ZA DUŻO" . Ja jednak uważam ze trzeba uczyc sie na biezacoa by miec taka srednia

asmo 

Wysłany: 2006-08-01, 22:15   

Czerwony pasek... dobra rzecz na koniec szkoly. I to wszystko.
Mit, ze osoba z czerwonym paskiem to tzw. 'kujon' jest jak najbardziej falszywy. Ja znam zawodowych jaraczy z czerwonymi paskami, pijakow... Po prostu zdolni ludzie.
Ja zrobilem czerwony pasek i dostalem 4p. Nie uczylem sie duzo. To prawda, wiecej niz zwykle (czyli nic), ale warto bylo.. Dostalem sie do mat-fiz w przyzwoitym LO. Cel osiagniety. Teraz trzeba uczciwie uczyc sie matmy, fizy i angola przez 3 lata, reszta sie nie przejmowac. :) No i przeczytac co druga lekture, aby jakos zdac ta mature z polskiego. :D A poza tym sa streszczenia..
No i wiadomo.. liczy sie to, co ma sie w glowie, a nie na swiadectwie... Ale zycie jest brutalne.. Czasem statystyki rzadza sie swoimi prawami..
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
-----------------------------
JID: asmo@jabber.gda.pl
Ostatnio zmieniony przez asmo 2006-08-01, 22:17, w całości zmieniany 1 raz  

Patryśka 

Wysłany: 2006-08-02, 13:06   

ja pasek na swiadectwie mialam 3 lata pod i cale gim... dziwi mnie to troche bo nie spedzalam zbyt wiele czasu nad ksiazkami,jestem typem imprezowiczki. egzamin tez napisalam dobrze. dostalam sie do bio-chemu w bardzo dobrym LO. co bedzie dalej to sie zobaczy :super:

[ Dodano: 2006-08-02, 14:11 ]
mrowcia65 napisał/a:

bzdura... ja mam dobre oceny i swiadectwo z czerwonym paskiem i na brak sympatii ze strony osob z klasy nigdy nie narzekalam. znam wiele osob ktorzy sa naprawde swietni w nauce i podobnie jak ja sa lubiani. a poza tym to co nauka ma wspolnego z tym czy jest sie lubianym czy nie? uczymy sie dla siebie,tylko i wylacznie.

Audrey 

Wysłany: 2006-08-02, 13:21   

Ja miałam raz - w czwartej klasie :D
Ale wtedy to dosłownie wszyscy mieli :)

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-08-02, 15:48   

mrowcia65 napisał/a:
osoby mające dobre oceny i świadectwa z czerowny paskiem nie cieszą sie dużą sympatią ze strony klasy.

nie są lubiane nie dlatego, że się dobrze uczą, a dlatego że może niektóre mają dziwny charakter i są cichuteńkie? nie pomyślałaś o tym?

mrowcia65 

Wysłany: 2006-08-02, 19:21   

To ja chyba miałam pechową klase, bo na wsparcie klasy nie mogłam liczyć.

Dziwny charakter?? Może i mam taki, ale ja starałam sie być lubiana. Tylko, że dla mnie byćie lubianą osobą nie polaga na robieniu zadań za całą klase i pisanie za niech wypracowań, bo tylko wtedy zostawałam zauważana. Nie twierdze, że taka była cała klasa.

A czerwony pasek, dobra stopnie czy stypendium wzbudzały tylko u nich zazdrość. Tak mi sie wydaje i tak to sobie potem tłumaczyłam.

A z drugiej strony bolało mnie to, że tak mnie traktują. A teraz szkoła się skończyła i już mi jest lepiej.

I doszłam do wniosku, że ładnie wyglądają świadectwa z czerwonym paskiem. Będę miała ładną pamiątkę, bo tego już mi nikt nie odbierze a one nie zajmują dużo miejsca w szafie.

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-08-30, 15:41   

AnUsIa17 napisał/a:
Cala podstawowke w gimnazjum tylko w drugiej klasie nie mialam .. teraz w liceum to nie bylo szans i juz raczje nie bedzie.. :D

Moja sytuacja przedstawia się identycznie :)

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-08-30, 19:59   

A ja nigdy nie miałam :lol2: bo do podstawowki gdzie chodzilam w klasach 1-3 pasków nie było:D A potem sie juz za bardzo nie uczyłam ;]

Chociaż czerwony pasek był - na dÓpie ;|
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

KaSieK 

Wysłany: 2006-08-30, 21:39   

W życiiu nie miałam czerwonego paska, ale niekiedy to nie duzo brakowalo.

Odpowiedz do tematu