Czerwony pasek na świadectwie napawa jego właściciela dumą. Dla zdolnych nie jest on trudny do osiągnięcia. Wystarczy średnia 4,75. Wydaje mi się jednak, że trudniej od czerwonego paska jest uzyskać stypendium naukowe na studiach. Choć radość jest taka sama
Wysłany: 2007-07-29, 19:46
Ja miałem raz w 4 klasie podstawówki. Pamiętam że wtedy też ledwo go zdobyłem bo musiałem biegać za panią od muzyki, żeby zagrać jej na pianinie, aby podwyższyła mi na 6. Warto było dostałem pierwszy raz ( i ostatni) czerwony pasek:)
taaa, zwłaszcza iż na stypendium naukowe na studiach trzeba mieć średnia 4,5 przy maksymalnej 5,0 :p
[co to jest przy liceum gdzie skala ocen jest od 1 do 6]
Wszystko zależy od uczelni i kierunku studiów. Np na Politechnice wystarczy 4,1 (na niektórych kierunkach 3,9). Jednak wbrew pozorom nie tak łatwo jest przekroczyć ten próg. Dochodzi do tego inna kwestia. W szkole nauczyciele cię znają i bazują na opinii o uczniu. Na studiach każdy jest anonimowy i na ocenę zapracowuje za każdym razem, a nie jest oceniany za "całokształt twórczości".
(podstawówka-tam zawsze łatwo) . W tym roku już mi się nie udało
pffffff twierdzisz ze w gimnazjum trudno o czerwony pasek?? bo padne oko nauki, zadnych prac domowych robionych w domu - wszystko spisane albo wymyslone na poczekaniu na lekcji - i co? mam czerwony pasek! uczylam sie jedynie ostatnie 2 tygodnie zeby oceny ponaciagac!
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
lenka nie mierz wszystkich jedną miarą. Ktoś może się nie uczyć i mieć prawie same 5 a ktoś poświęcać kilka godzin po szkole i mieć 3.
tego nie powiedzialam, ale jezeli ktos cala podstawowke mial czerwony pasek to w gimnazjum z tym wiekszych problemow miec nie powinien. (ja nie mialam cala podstawowke a w gimnazjum bez problemow - wystarczy sie postarac odrobine) bo wiadome chyba ze dla kogos mniej inteligentnego czerwony pasek to jakas iluzja.
Agusia_93 napisał/a:
Mi by samo zachowanie nie pozwoliło mieć czerwonego paska
Trzeba mieć przynajmniej bardzo dobre, a miałam dobre
kiedy masz srednia to nauczyciele naciagaja zachowanie zebys miala ten pasek. ja mialam miec poprawne w tm roku.. i co? tylko gadanie...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2007-08-12, 20:30
lenka napisał/a:
ale jezeli ktos cala podstawowke mial czerwony pasek to w gimnazjum z tym wiekszych problemow miec nie powinien
Zgadzam się, w podstawówce i gimnazjum łatwo zdobyć pasek i zabłysnąć średnią ponad 5.0, ale liceum... uff to już zupełnie inna historia. Chociaż dużo też zależy od poziomu szkoły.
Miałam 2 razy świadectwo z paskiem. W 6 klasie podstawówki i 1 klasie gimnazjum.
_________________ "Wariatem jest ten,kto żyje w swoim własnym świecie,jak schizofrenicy,psychopaci czy maniacy.Albo inaczej ten,kto jest inny niż reszta ludzi"
jak sie chwalić to na maksa! w 6 kl. miałam 5,7 :P)
jak będziesz mieć taka średnia w gimnazjum czy liceum, to wtedy możesz się pochwalić, ja też taką miałam i co z tego? I tak byłam dopiero na liście rezerwowej do mojego gimnazjum (nierejonowego).
kotek_:)
Wysłany: 2007-08-25, 12:17
hehe a ja mialam w 4 i 5 i 6 a pozniej to do 4,7 dobijalam... len ze mnie!
co do paska na tyłku... nie zdarzyło mi się nigdy xD
_________________ Żyj tak, aby po Twojej śmierci ludzie się nudzili...
jagus
Wysłany: 2007-08-25, 21:25
ja na maturalnym 5,5.
rany, jak sobie przypomnę, że gdy wprowadzono szóstki, to u mnie nauczyciele stwierdzili, iż tylko osoba znająca materiał na 2 lata do przodu może dostać taką ocenę... chłopak opanował rok do przodu chemię, z drugim rokiem nie wyrobił i dostał 5.
sava
Wysłany: 2007-10-11, 20:11
Ja przez całą podstawówkę miałam 3:3 średnia nigdy nie mialam paska teraz jetsem w liceum 2 klasa, w 1 klasie liceum mialam srednią 3:0 ee szkola?? jebac to!! kiedyś sie przejmowalam ,ale teraz wiem ze są ważniejsze rzeczy
pasek czy nie , najważniejsze jhest , aby dobrze czuc się w swojej szkole. ja jestem sredniakiem w srednim liceum. ale szkola jest zajefajna i nie zaluje że do niej chodze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.