dasza174
Wiek: 19 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 50 Skąd: z zasiedmiogórogrodu
Wysłany: 2006-09-18, 13:05 Co myślicie o mundurach w szkole
Właśnie jestem w takiej dość niekomfortowej sytuacji. Poszłam do szkoły bez mundurków, a wygląda na to,że za miesiąc będe chodzić w spódniczce w czerwoną kratkę i jakimś obrzydliwym granatowym serdaczku z tarczą na piersi.A ten cały słodki prezent zawdzięczamy nowemu dyrektorowi, który wymyślił,że będzie u nas elitarnie a wcale elitarnie nie jest.Nawet nie pofatygował się przedyskutować tego z naszymi rodzicami, po prostu nam to powiedział i koniec dyskusji.A WIĘC CO MYŚLICIE O TYM POMYŚLE JESTEŚCIE ZA CZY PRZECIW?
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-09-18, 14:22
Jestem przeciw.
Strój nie tylko zakrywa to i owo i nie tylko grzeje ale też pozwala jak najlepiej wyrazić siebie. Jak widze kogoś ubranego na czarno, z ćwiekami to od razu wiem, że mogę mieć do czynienia z metalem.
A kiedy po szkole będą wszyscy chodzić tak samo, to po prostu będzie zajebiście nudno i ponuro, nawet jeśli mundurki będą oczojebnie różowe.
Latem gorąco, zimą zimno. Już nie wspomnie o tym, że spódniczki noszę raz na 3 miesiące, bo jest mi w nich zwyczajnie niewygodnie..
Cały rok w JEDNYM CIUCHU? LITOŚCI >.< współczuję, koleżanko..
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2006-09-18, 15:41
Ja tylko sie modle zeby to mnie ominelo
Juz czegos glupszego chyba nie mogli wymyslec wszyscy wygladaja tak samo chodza w jakis ponurych ciuchach przez caly rok w tych samym ... bleeee ...
Wogole jak by ktos chcial zwiac ze szkoly to w tym czyms tak troche glupio
Ostatnio zmieniony przez Pincia 2006-09-18, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
ja chodze w mundurku.... tzn to jest tylko kamizelka ze znakiem szkoly. jak narazie nie mam nic przeciwko,ale z biegiem czasu podejrzewam ze zmienie zdanie. ubranko to bedzie sie wraz z praniem mechacic, rozciagac albo skurczac....i caly czas w tym samym...ehhhh....
a jesli chodzi o Twoje pytanie to odpowiedz na nie brzmi nastepujaco: musicie sie postawic! nie dajcie sie! jezeli tak bardzo zalezy dyrektorowi na wprowadzeniu ubranka szkolnego to niech to zrobi od nastepnego roku. przy wyborze szkoly nie posiadalas wiedzy co do tego,ze obowiazuja w niej mundurki. nikt o nich nie wspominal. wiec TERAZ nikt nie ma prawa wam go narzucic! tak tlumaczy to dyrekcja mojej szkoly i ja to popieram. ja wiedzialam ze bedzie mnie obowiazywal pulowerek i swiadomie sie na to zgodzilam podpisujac taka karteczke. a Twoim przypadku jest inaczej,wiec mysle ze bez wiekszych problemow wygrasz/wygracie walke z dyrektorem. on nie moze wam juz narzucic stroju. moze to zrobic jedynie nastepnemu rocznikowi. to tyle z mojej strony. pozdrawiam.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-09-18, 20:10
Michał napisał/a:
no i co z teog że akurat ktoś jest metale, drechem, skinem, skatem itd ? Kazdy wyznaje taka subkulture która mu odpowiada.
omg... a czy ja powiedziałam że mi to przeszkadza? -.-' po prostu wiem wtedy mniej wiecej czego słucha. I mogę dzięki temu wyrobić sobie pierwsze zdanie na jego temat.. powierzchowne ale zawsze.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Dzięki strojowi można łatwiej zrozumieć człowieka, można wiedzieć czym się interesuję. I nie trzeba się tak gwmotwać zadawając pytania bo widać odrazu. A tak jak kolega napisał każdy w tych samych strojach ? OmG, naszczęście mama i rodzice powiedzieli że my nie będziemy nosić mundurków. Gdy pani pytała na lekcji. To wprost powiedziałem z kolegami że za cholere jasną tego nie założe
_________________ "Ludzie powinni nauczyć się dziwić" El
Dalamar napisał/a:
Seks to sztuka, a sztuki sie nie uprawia. Sztukę się tworzy...
Wysłany: 2006-09-22, 12:28
Vaxx napisał/a:
To wprost powiedziałem z kolegami że za cholere jasną tego nie założe
myslisz ze nia sa w stanie Cie przymusic wystarczy ze powiedza ze dostaniesz naganne zachowanie co rowna sie z kiblem wiec wedlog mnie jak kaza to bedziesz potulny jak baranek ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Wysłany: 2006-09-23, 10:53
jestem za
jak czasami musze wejsc do liceum/ gimnazjum to jakbym na dyskoteke wchodzila... skoro mlodziez sama nie umie sie ubrac odpowiednio do miejsca : lazenie z gola praktycznie dupa lub cyckami, chlopaki tez nie lepsi moze nie goli, ale.....
to widocznie trzeba ich tego nauczyc
a swoja droga jak taka gowniara lazi z gola dupa po szkole to do kosciola tez sie tak ubierze, wtedy oburzenie jak to tak mozna! a jak ma nie byc mozna?
poza tym mundurki sa naprawde fajnym pomyslem na poprawe bezpieczenistwa: nie bedzie obcy dealer lazil po szkole na km go bedzie widac i won za drzwi...
jesli bede miala kase wysle moje dziecko do takiej szkoly gdzie jest i poziom i mundurki
ps ja nosilam, bo w takich czasach chodzilam do szkoly ze obowiazywaly i korona mi z glowy nie spadla
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wysłany: 2006-09-23, 11:15
hmm u mnie tez sa ale jestem im prszeciwny i na ulicy sie nie pokazuje w nim ... i przez to musze do szkoly zawsze nosic cos na zmiane ... ale co tam ;D a golych dziewczyn jakos nie widuje :p i myslisz ze pod mundurkiem nie bedzie stringow i czy np spudniczla nie bedzie spuszczona na max w dol ??
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
dasza174
Wiek: 19 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 50 Skąd: z zasiedmiogórogrodu
Wysłany: 2006-09-23, 13:32
shala napisał/a:
A kiedy po szkole będą wszyscy chodzić tak samo, to po prostu będzie zajebiście nudno i ponuro, nawet jeśli mundurki będą oczojebnie różowe.
To przeszkadza mi najmniej . Jest wiele różnych sposobów aby wyrazić swoją osobowość, więc jakoś się z tm godzę. Wiadomo żę nie każdy zarabia tyle samo kasy a mundurek zredukuje te różnice społeczne.Utrze nosa tym bogatym panienkom i doda poczucia godności tym biedniejszym ludziom.Najbardziej boli jego niepraktyczność latem będziemy się piec jak raki a zimą staniemy się mrożonką
Patryśka napisał/a:
musicie sie postawic! nie dajcie sie
Patryśka napisał/a:
TERAZ nikt nie ma prawa wam go narzucic
Jak można się postawić, jak się nie podoba to dookoła wiełe szkół, tak nam powiedział dyrektor.A owszem prawo ma bo nasz kochany minister edukacji wprowadził w wakacje że można wprowadzić mundurki a decyzja zależy od dyrektora.
deela napisał/a:
jestem za
jak czasami musze wejsc do liceum/ gimnazjum to jakbym na dyskoteke wchodzila... skoro mlodziez sama nie umie sie ubrac odpowiednio do miejsca : lazenie z gola praktycznie dupa lub cyckami, chlopaki tez nie lepsi moze nie goli, ale.....
Dobra tylko dlaczego wszyscy muszą za to płacic
Moni
Wysłany: 2006-09-23, 13:37
jestem przeciw mundurkom...uwazam, ze kazdy ma prawo ubierac sie wedle wlasniego stytlu, a nie kurde wszyscy bedziemy wygladac jak skserowani...mundurki to glupota i tylko Giertych ma takie durne pomysly
Wysłany: 2006-09-23, 17:33
Jesli u mnie w budzie ktos wpadlby na tak glupi pomysl to buntowalabym sie do utraty sil. Bo nikt nie ma prawa mi narzucac w czym mam chodzic . Ubior mowi duzo o czlowieku . A w mundurkach bedziemy wygldac jak stado mrowek . Normalnie nienormalne !!!
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Jak można się postawić, jak się nie podoba to dookoła wiełe szkół, tak nam powiedział dyrektor.A owszem prawo ma bo nasz kochany minister edukacji wprowadził w wakacje że można wprowadzić mundurki a decyzja zależy od dyrektora.
potrafisz czytac?? chyba nie bardzo.... przeciez ona napisala ze wybrala szkole BEZ mundurka i do takiej chciala chodzic! skoro dyrektor chcial wprowadzic mundurki to dlaczego nie podal tej informacji podczas wyboru szkol czy podczas dalszej rekrutacji?? teraz to juz jest troszke na to zapozno,a jak chce mundurki to niech wprowadzi od nastepnego roku. takie jest moje zdanie i zdanie dyrekcji szkoly do ktorej chodze.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
Jak najbardziej za. Spróbujcie od swojego wychowawcy zdobyć np. kasetę ze studniówki z początku lat '90. Minęło 15 lat a tu szok w majtkach. Dziewczyny ubrane były w czarne/granatowe spódniczki i białe bluzeczki. Obecnie ubierają się jak do ślubu. Z ciuchami na codzień jest identycznie.
Jak dziewczyna do szkoły ubiera się jak na plazę, to jak ubierze się na dyskotekę? Nago przyjdzie?, albo naklei sobie gwiazdki na sutki?
Uczniowie sami na siebie kręcą bicz, to się doigrali.
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Mar 2006 Posty: 101 Skąd: mam to wiedzieć?
Wysłany: 2006-11-11, 08:31
ja jestem zdecydowanie przeciw, bo pomyslcie jest zle jak nie ma mundurkow? A tak jak wprowadza bedzie jeszcze wieksze zamiesznie, zawsze ktos sie bedzie chciał wyłamac...
Dishman napisał/a:
Jak dziewczyna do szkoły ubiera się jak na plazę, to jak ubierze się na dyskotekę? Nago przyjdzie?, albo naklei sobie gwiazdki na sutki?
masz racje, ale bez przesady, mundurki w szkole to kompletny niewypał, no przynajmniej moim zdaniem
_________________ Gość
jesli mowisz o kims zle, zawsze ci uwierza...
ja uwazam ze mundurki to glupi pomysl. kazdy powinien sie ubierac tak zeby mu bylo wygodnie i zeby czul sie soba (ale przez przesady, bo sa jakies granice)
_________________ five stories falling forever and ever
Wysłany: 2006-11-11, 12:28
Dishman napisał/a:
Uczniowie sami na siebie kręcą bicz, to się doigrali.
Ty pewnie chodzisz do szkoly w kofuli w stonowane kolry zapietej po sama szyje, do tego spodenki w kantke ....
No daj spokoj ... to ze widac komus 2 cm brzucha albo ubierze biodrowki i jego pasek ma zle rozplanowane dziorki wiec czasem ktos zobaczy jego bielizne to nie znaczy ze odrazu jest nagi !!! A wprowadzenie mundurkow tu nic nie da . Pomyslowosc dzisiejszej mlodziezy nie zna granic
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.