kotek_:)
Wysłany: 2007-08-27, 10:28
nie będzie jednolicie, bo już w niektórych szkołach szyje się mundurki z lepszego materiału- dla bogatszych dzieci i z tego gorszego, dla biednych.
już jest różnica.
primo. jeżeli ktoś się będzie chciał wyróżniać- wyróżni się przez buty, paznokcie, skarpetki, kurtkę... dla chcącego nic trudnego, niestety...
mundurki niby dobrze, że zostały wprowadzone, ale osobiście nie za bardzo chce w nich chodzić... Całe szczęście, że tylko rok
_________________ Żyj tak, aby po Twojej śmierci ludzie się nudzili...
nie będzie jednolicie, bo już w niektórych szkołach szyje się mundurki z lepszego materiału- dla bogatszych dzieci i z tego gorszego, dla biednych.
nie popadajmy w skrajności. Egipska bawełna dla 'lepszych' i płótno dla 'ubogich? Bez przegięć, nie wiem, gdzie o tym słyszałaś, ale wierzyć mi się w to nie chce.
kotek_:) napisał/a:
Całe szczęście, że tylko rok
w pewnych liceach też są mundurki, niektórzy dyrektorzy liceów zastanawiali się nad wprowadzeniem, zleży od samej szkoły/rangi i profilu
jagus
Wysłany: 2007-08-28, 00:19
liceum... tu musi się wykazać inicjatywą samorząd uczniowski i rada rodziców. dlatego giertych planował kampanię billboardową
U nas w budzie też to jest, tylko że nasze "mundurki" nie mają nic wspólnego z wyobrażeniem normalnego człowieka o mundurku. Jest to "kamizelka". Lepsze sprzątaczki u nas w szkole mają. Rozmiar od S-L, ale S to jak XXL... Rodzice w mojej klasie zabronili nam w tym chodzić, ale w innych klasach chodzą w tym. Teraz ma wejść nowy projekt, czegoś co będzie nas wyróżniać spośród reszty szkoły, nie ograniczając nas. Ma to być kamizelka, ale zawsze zostają spodnie, buty, dodatki. Pozdrawiam
nareszcie wiem jaki bede miała mundurek T-shirt (19zł) i rozsuwana bluza (37zł)
eh... no cóż trzeba bedzie jakoś przetrwać.... podobno "LETKO:D workowate te mundurki ale co zrobić? jakby chociaz mozna było sobie jakoś poprzeszywać...
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
ja naprawde nie jestem taka tępa
to letko miałobyć w cudzysłowiu ale jakoś mi sie nie zakkończył i zeby było łatwiej zrozumieć napisane DUŻYMI LITERAMI
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
Wysłany: 2007-09-16, 15:08
Lenka napisał/a:
przezyjecie jakos. nie ma co przesadzac.
oczywiscie ze przezyja, ja nosilam granatowy paskudnik z materialu nietopliwo nieplamiacego o gramaturze papieru perforowanego i zyje i dobrze sie mam a ogladajac rewie mody w szkolach z rozrzewnieniem wspominalam dawne czasy i granatowe potworki :o
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Rodzice w mojej klasie zabronili nam w tym chodzić
jak dla mnie oznaka burżujstwa, rozumiem, że to nie wszystkim się podoba, ale bez przesady.
Dziś widziałam mundurek mojej kuzynki, jest całkiem niezły (kamizelka i koszula), ale też mieli problem z dopasowaniem rozmiarowym, mogli przynajmniej o to zadbać, bo wygląda się jak w worku.
Mundurek mógłby być, gdyby był to normalny mundurek typu jaki mają dzieci, młodzież w Japonii, tamte mundurki bardzo mi się podobają, a te nasze kamizelki są okropne, i nie spełniają roli mundurku, ponieważ i tak będzie widać kto jest bogatszy, a kto biedniejszy chociażby po spodniach, butach.Tego kamizelka nie zakryje, a więc jest to bezsensowny koszt.
Dobrze, że tą część edukacji mam za sobą.
a jak wracasz po szkole?? do domu?? heh
[bede miała tarcze mojej szkoły(gimnazjum INTEGRACYJNE) co niektórzy rozumieją jako szkołę dla psychicznie chorych=mogą byc jaja]
nie napisałam ze mi przeszkadza, tylko ze niektórzy ludzie nie rozumieją pojęcia szkoła integracyjna
*faris
Wysłany: 2007-09-19, 20:03
mimi05 napisał/a:
Mundurek mógłby być, gdyby był to normalny mundurek typu jaki mają dzieci, młodzież w Japonii, tamte mundurki bardzo mi się podobają, a te nasze kamizelki są okropne, i nie spełniają roli mundurku
Dopiero rodzice się pluli, że te mundurki i tak są dodatkowym kosztem i drogie itp. - a koszt takiego mundurka jak jest w Japoni czy coś byłby kilka razy większy niż za obecne kamizelki.
Chyba, że wykonanie takich mundurków zostałoby zlecone w Japoni/Chinach czy gdzieś <mało realne> więc koszt tych mundurków byłby jeszcze mniejszy niż dotychczas, a te mundurki byłyby całkiem niezłe. ->
Dodam dla porównania - jest sobie pewien śliczny sweterek - moja koleżanka taki kupiła w markowym sklepie za 70zł, ja na bazarze u Chińczyka za 10zł materiał ten sam, ozdoby te same, tylko jej przykleili metkę ze sklepem, a ja miałam bez metki
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Dopiero rodzice się pluli, że te mundurki i tak są dodatkowym kosztem i drogie itp. - a koszt takiego mundurka jak jest w Japoni czy coś byłby kilka razy większy niż za obecne kamizelki.
+1. w Anglii rodzice placa 90 funtow za mundurek, ale dostaja kilka sztuk odziezy, spodnie, koszule, koszulke, kamizelke, sweterek, buty i inne pierdoly, po prostu na kazde warunki pogodowe, w dodatku wyglada to schludnie i ladnie, a idea zostala zrealizowana - dzieci sie nie wyrozniaja wygladem. a ostatnio jak bylem na wywiadówce siostry, to mi szczeka opadla, jak zobaczylem te smieszne kamizelki. co to ma niby dac? i tak, kto bedzie chcial, to przyjdzie obmetkowany, a kogo nie bedzie na to stac, to nie bedzie sie wyroznial. ze niby co sie tym badziewiem zakrywa, kto ma jaki wzór na koszulce?
idiotyzm.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.