Forum Dyskusyjne :: Co myślicie o mundurach w szkole

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: finanse test-t

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Co myślicie o mundurach w szkole

Otwarty przez: Ruget
2006-12-26, 00:30
Co myślicie o mundurach w szkole
Autor Wiadomość

kotek_:) 

Wysłany: 2007-08-27, 10:28   

nie będzie jednolicie, bo już w niektórych szkołach szyje się mundurki z lepszego materiału- dla bogatszych dzieci i z tego gorszego, dla biednych.
już jest różnica.
primo. jeżeli ktoś się będzie chciał wyróżniać- wyróżni się przez buty, paznokcie, skarpetki, kurtkę... dla chcącego nic trudnego, niestety...

mundurki niby dobrze, że zostały wprowadzone, ale osobiście nie za bardzo chce w nich chodzić... Całe szczęście, że tylko rok :P

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-08-27, 15:06   

kotek_:) napisał/a:
nie będzie jednolicie, bo już w niektórych szkołach szyje się mundurki z lepszego materiału- dla bogatszych dzieci i z tego gorszego, dla biednych.

nie popadajmy w skrajności. Egipska bawełna dla 'lepszych' i płótno dla 'ubogich? Bez przegięć, nie wiem, gdzie o tym słyszałaś, ale wierzyć mi się w to nie chce.

kotek_:) napisał/a:
Całe szczęście, że tylko rok :P
w pewnych liceach też są mundurki, niektórzy dyrektorzy liceów zastanawiali się nad wprowadzeniem, zleży od samej szkoły/rangi i profilu

jagus 

Wysłany: 2007-08-28, 00:19   

liceum... tu musi się wykazać inicjatywą samorząd uczniowski i rada rodziców. dlatego giertych planował kampanię billboardową :dobani:

Do$k@ 

Wysłany: 2007-09-13, 19:12   

U nas w budzie też to jest, tylko że nasze "mundurki" nie mają nic wspólnego z wyobrażeniem normalnego człowieka o mundurku. Jest to "kamizelka". Lepsze sprzątaczki u nas w szkole mają. Rozmiar od S-L, ale S to jak XXL... Rodzice w mojej klasie zabronili nam w tym chodzić, ale w innych klasach chodzą w tym. Teraz ma wejść nowy projekt, czegoś co będzie nas wyróżniać spośród reszty szkoły, nie ograniczając nas. Ma to być kamizelka, ale zawsze zostają spodnie, buty, dodatki. Pozdrawiam

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-09-14, 18:35   

nareszcie wiem jaki bede miała mundurek :) T-shirt (19zł) i rozsuwana bluza (37zł)
eh... no cóż trzeba bedzie jakoś przetrwać.... podobno "LETKO:D workowate te mundurki ale co zrobić? jakby chociaz mozna było sobie jakoś poprzeszywać...

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-09-14, 18:39   

Anii09 napisał/a:
LETKO
LEKKO*

przezyjecie jakos. nie ma co przesadzac.

Anii09 

Wysłany: 2007-09-15, 20:36   

Lenka napisał/a:
LETKO

LEKKO*

ja naprawde nie jestem taka tępa
to letko miałobyć w cudzysłowiu ale jakoś mi sie nie zakkończył i zeby było łatwiej zrozumieć napisane DUŻYMI LITERAMI

#deela 

Wysłany: 2007-09-16, 15:08   

Lenka napisał/a:
przezyjecie jakos. nie ma co przesadzac.

oczywiscie ze przezyja, ja nosilam granatowy paskudnik z materialu nietopliwo nieplamiacego o gramaturze papieru perforowanego i zyje i dobrze sie mam a ogladajac rewie mody w szkolach z rozrzewnieniem wspominalam dawne czasy i granatowe potworki :o

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-09-16, 21:49   

Do$k@ napisał/a:
Rodzice w mojej klasie zabronili nam w tym chodzić

jak dla mnie oznaka burżujstwa, rozumiem, że to nie wszystkim się podoba, ale bez przesady.

Dziś widziałam mundurek mojej kuzynki, jest całkiem niezły (kamizelka i koszula), ale też mieli problem z dopasowaniem rozmiarowym, mogli przynajmniej o to zadbać, bo wygląda się jak w worku.

mimi05 

Wysłany: 2007-09-17, 14:32   

Mundurek mógłby być, gdyby był to normalny mundurek typu jaki mają dzieci, młodzież w Japonii, tamte mundurki bardzo mi się podobają, a te nasze kamizelki są okropne, i nie spełniają roli mundurku, ponieważ i tak będzie widać kto jest bogatszy, a kto biedniejszy chociażby po spodniach, butach.Tego kamizelka nie zakryje, a więc jest to bezsensowny koszt.
Dobrze, że tą część edukacji mam za sobą.

Anii09 

Wysłany: 2007-09-17, 18:42   

UrticaZ3 napisał/a:
[więc czego się wstydzić?].

a jak wracasz po szkole?? do domu?? heh
[bede miała tarcze mojej szkoły(gimnazjum INTEGRACYJNE) co niektórzy rozumieją jako szkołę dla psychicznie chorych=mogą byc jaja]

#deela 

Wysłany: 2007-09-17, 19:28   

Anii09 napisał/a:
(gimnazjum INTEGRACYJNE) co niektórzy rozumieją jako szkołę dla psychicznie chorych

wyrazam szczere wspolczucie dla tych debili ktorzy moga tak pomyslec

Anii09 

Wysłany: 2007-09-19, 19:51   

nie napisałam ze mi przeszkadza, tylko ze niektórzy ludzie nie rozumieją pojęcia szkoła integracyjna

*faris 

Wysłany: 2007-09-19, 20:03   

mimi05 napisał/a:
Mundurek mógłby być, gdyby był to normalny mundurek typu jaki mają dzieci, młodzież w Japonii, tamte mundurki bardzo mi się podobają, a te nasze kamizelki są okropne, i nie spełniają roli mundurku

Dopiero rodzice się pluli, że te mundurki i tak są dodatkowym kosztem i drogie itp. - a koszt takiego mundurka jak jest w Japoni czy coś byłby kilka razy większy niż za obecne kamizelki.

Chyba, że wykonanie takich mundurków zostałoby zlecone w Japoni/Chinach czy gdzieś <mało realne> więc koszt tych mundurków byłby jeszcze mniejszy niż dotychczas, a te mundurki byłyby całkiem niezłe. ->
Dodam dla porównania - jest sobie pewien śliczny sweterek - moja koleżanka taki kupiła w markowym sklepie za 70zł, ja na bazarze u Chińczyka za 10zł :rotfl: materiał ten sam, ozdoby te same, tylko jej przykleili metkę ze sklepem, a ja miałam bez metki :rotfl:
Mumiiiiinki!

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-09-20, 11:48   

faris napisał/a:
Dopiero rodzice się pluli, że te mundurki i tak są dodatkowym kosztem i drogie itp. - a koszt takiego mundurka jak jest w Japoni czy coś byłby kilka razy większy niż za obecne kamizelki.

+1. w Anglii rodzice placa 90 funtow za mundurek, ale dostaja kilka sztuk odziezy, spodnie, koszule, koszulke, kamizelke, sweterek, buty i inne pierdoly, po prostu na kazde warunki pogodowe, w dodatku wyglada to schludnie i ladnie, a idea zostala zrealizowana - dzieci sie nie wyrozniaja wygladem. a ostatnio jak bylem na wywiadówce siostry, to mi szczeka opadla, jak zobaczylem te smieszne kamizelki. co to ma niby dac? i tak, kto bedzie chcial, to przyjdzie obmetkowany, a kogo nie bedzie na to stac, to nie bedzie sie wyroznial. ze niby co sie tym badziewiem zakrywa, kto ma jaki wzór na koszulce?

idiotyzm.

Odpowiedz do tematu