E tam... jestem za. Nie będę musiała oglądać pustaków ze szkoły jak sie obnoszą ze swoją nową tandetną spódniczką. Albo dzieciaków z podstawówki w różowych miniówach i złotych bucikach. Co mi tam... do szkoły mam dwa kroki wracam do domu i się przebieram. Skończy się ocenianie ludzi po stroju...
Wysłany: 2007-06-15, 16:09
Cytat:
Skończy się ocenianie ludzi po stroju...
Co za bzdura! Wtedy dzieci będą nosić drogie zegarki i dodatki do ubrań, na które nie każdy będzie mógł sobie pozwolić... będzie tak samo.... yhhh... mundurki nie mają sensu... uniformy nosi się w więzieniu i ogrodzie...
TRZEBA ZMIENIĆ SPOŁECZEŃSTWO, A NIE UBRANIA, wtedy one już nie będą problemem!
Ostatnio zmieniony przez Katharsis 2007-06-15, 16:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-06-15, 16:32
Wydaje mi sie ,ze Giertych ma jakis uraz z dziecinstwa i nie byl za bardzo w szkole lubiany to tez teraz chce nas wszystkich pograzyc. Ja jestem akurat z tego rocznika, ze juz mundurku noscic nie bede, ale nawet jak bym musiala to bym go sobie tak przerobila, zeby nikt takiego nie mial
Katharsis napisał/a:
Co za bzdura! Wtedy dzieci będą nosić drogie zegarki i dodatki do ubrań, na które nie każdy będzie mógł sobie pozwolić
wszystko co drogie jest beznadziejne. Zwlaszcza jak wiara sie kasa chwali. Jak mam cos oryginalnego to po prostu odprowam naszywki od ciuchow i tyle. Dla mnie kazde markowe spodnie sa zalosne. Takie same ,ale bez metki kupisz na kazdym targu za cene trzykrotnie mniejsza.
_________________ Na drugiej stronie świat wciąć czekam na koniec i patrze jak upadam...
Ostatnio zmieniony przez Genesis 2007-06-15, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Ja byłam nawet za, ale do dziś, kiedy to dowiedziałam się, że w moim gimnazjum zostaną wprowadzone jakieś dżinsowe marynarki (czy coś tam) z długim rekawem i chyba mankietami.. Miały być takie bardzo eleganckie i ładne tuniki a teraz wprowadzili jakiś szajs
Teraz sama nie wiem co o tym mysleć...
Wysłany: 2007-07-03, 15:03
Hmm, jeśli o mnie chodzi, to ja się cieszę, że nie będę musiała nosić mundurków... Ale z drugiej strony, tez zależy jakie by miały być te mundurki, wiadomo, że gustem się nigdy wszytskim nie dogodzi... Jeśli mowa o jakimś t-shircie to spoko, ale jak coś innego, to nie wszystkim może to pasować... Więc różnie to bywa...
_________________ >> I am what I am... Don't try change me!! <<
w mojej poprzedniej szkole jezeli ktos nie bedzie nosil mundurkow to szkola przyszykowala zielone workowate koszulki o 5 nr za duze z napisem "Myślę trzeźwo"
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
hmmm a ja Wam powiem że pomimo afery z mundurkami to wcale nie jest takie złe
ja od 1 roku obijania ( czyt. studiowania ) nosze i narzekam tylko jak jest ciepło
mundurek na pewno u niewidoczni różnice finansowe pomiędzy ludźmi a przy okazji uczy odpowiedzialności no i zamyka temat "co mam dzis do cholery na siebie włożyć "
ja popieram o ile to nie ma być jakieś dziwactwo podobne do worka na śmieci z otworami na ręce i głowę ....
a przy okazji facet w białej koszuli pod krawatem wygląda chyba elegancko .. no nie miłe panie
_________________ ">>.. ty meliniażu akademicki-zebys tylko nie oślepł..<<"
>>Trenuj tak,abyś mógł przyjąć każdy cios,atakuj tak,abyś nie musiał przyjąć następnego.<<
>> Krocząc ciemną doliną zła sie nie ulęknę .... bo jestem największym ZŁEM w tej dolinie <<
Ostatnio zmieniony przez yahoo 2007-07-03, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-07-04, 16:25
yahoo napisał/a:
a przy okazji facet w białej koszuli pod krawatem wygląda chyba elegancko .. no nie miłe panie
wyjątkowo pociągająco wygląda;-)
gimnazjum znajdujące się obok liceum, do którego uczęszczałam ma przefantastyczne mundurki, aż im zazdroszczę, zwłaszcza, że marynarki szyte są przez sąsiadującą szkołę odzieżową i mają śmieszne ceny!
Ponoć mają być wprowadzone w mojej szkole, jak dla mnie to cała ta inicjatywa mija się z celem, powinni jasno i wyraźnie pozmieniać w statusach zapiski o schludnym ubiorze i surowo tego przestrzegać, nie byłoby problemów z pępkami na wierzchu, wylewającymi się cyckami na ławkę, za krótkimi spódniczkami.. patrząc na niektóre dziewczyny w szkole czasami mam wrażenie, że zapomniały się rano ubrać..
ale nie żeby od razu narzucać nam identyczny dla wszystkich strój od razu, na pewno na problem ubioru w szkole znalazły by się lepsze rozwiązania..
_________________ Bądźmy wdzięczni idiotom. Gdyby nie oni, reszta nigdy nie osiągnęłaby sukcesu.
argument o popisywaniu się drogimi ciuszkami zwolenników trochę mija się z celem - nie będą mogli nosić drogich koszul przerzucą się na zegarki, biżuterię etc.
Marla
Wysłany: 2007-07-05, 09:25
U nas będą obleśne granatowe kamizelki ( takie jakie noszą babcie ) Z dzianiny. Masakra! Ja nie wytrzymam!
Jestem przeciw mundurkom, bo przez ubranie można wyrazić własną osobowość. Argument, że dzięki mundurkom ludzie przestaną obnosić się tym, że mają kasę jest bez sensu, bo jak już to niektórzy wspomnieli osoby te zaczną nosić drogie dodatki. A jeżeli chodzi o to, że niektóre dziewczyny przesadzają z pokazywaniem własnego ciała to wystarczy wprowadzić pewne zasady dotyczące ubioru i problem powinien być rozwiązany.
Wysłany: 2007-07-05, 21:46
Z tą indywidualnościa to prawda, bo kiedy mundurki wejdą do szkół to wszyscy będą ubrani w te same ciuszki, każdy będzie "taki sam", a tak przynajmniej można wyrazić swoją osobowość no i swoją indywidualność xD
Ja się cieszę, że nie mamy w szkole mundurków, więc na ten czas jestem na "nie"...
_________________ >> I am what I am... Don't try change me!! <<
Giertych chciał by nie było przemocy w szkole. Okey, niech coś robi by uniknąć tej przemocy, ale w taki sposób, by był jakiś rezultat. Mundurki w szkole nie zmienią zachowania uczniów. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Plus mundurków jest taki, że nie będą siebie nawzajem wyśmiewać w kwestii ubioru, będzie jednolicie, estetycznie wyglądać. Minus jest taki, iż nie pozwalają pokazać dokładnie jaki ma styl ta osoba. Czasem człowieka można poznać poprzez ubiór jego. Przez mundurki, niestety ale nie będzie można poznać tego. Głosy są podzielony co do tej kwestii. Jeżeli ja bym musiała nosić mundurek to bym nosiła, zresztą nikt nie ma innego wyboru musi się podporządkować i tyle. Ja bym się tym osobiście tak nie przejmowała. Olałabym to i tyle ;p Mundurek jest dla mnie obojętny. ;p
_________________ Istnieją dwa powody, które nie pozwalają ludziom spełnić swoich marzeń. Najczęściej po prostu uważają je za nierealne. A czasem na skutek nagłej zmiany losu pojmują, że spełnienie marzeń staje się możliwe w chwili, gdy się tego najmniej spodziewają. Wtedy jednak budzi się w nich strach przed wejściem na ścieżkę, która prowadzi w nieznane, strach przed życiem rzucającym nowe wyzwania, strach przed utratą na zawsze tego, do czego przywykli.
mundurków jest taki, że nie będą siebie nawzajem wyśmiewać w kwestii ubioru, będzie jednolicie, estetycznie wyglądać.
To chyba musianoby wprowadzić regulację cen zegarków, jakie uczniowie mogą nosić, fryzur, biżuterii. Nie ma co się łudzić osoby wyśmiewające innych zawsze znajdą powód.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.