Stfu. Myślałem, że forum jest od wypowiadania się. Jeśli masz zły dzień to wyjdź na dwór a nie rzucasz się na kogoś kto w niczym nie zawinił.
#Mokra napisał/a:
Rozumiem ze w podstawowce to mocno powszechne
i odslyam Cie kolego do:
No brawo inteligencji, że mam 13 lat to znaczy, że można mnie wyzywać i śmiać się ze mnie? To, że masz 18 lat nie usprawiedliwia Cię.
I to jest moja zdanie, ja tak uważam. A, że ty sądzisz inaczej to masz prawo, każdy ma własne zdanie.
_________________ "Ludzie powinni nauczyć się dziwić" El
Dalamar napisał/a:
Seks to sztuka, a sztuki sie nie uprawia. Sztukę się tworzy...
Ostatnio zmieniony przez Vaxx 2007-05-01, 15:53, w całości zmieniany 1 raz
Jestem przeciw mundurką, ale nic nie poradzimy głupi Giertych zadecydował.
U nas w szkole mają być czarne spódniczki na szelkach i biale bluzki.
I nasza dyrektorka też tego nieprzedyskutowała tego z naszymi rodzicami.
Według mnie nie powinni nam zabraniać jakoś chodzić, rozumeim bez dekoldów
po pas, ale co oni mają do spodni dżinsowych. Wiekszość dziewczyn nie lubi
chodzić w spódniczkach, a teraz jesteśmy na to skazane.
no dokladnie jak uczniowie maja chodzic w mundurkach to nauczyciele tez wtedy powinni chodzic elegancko itp
w liceach maja w koncu byc te mundurki czy nie? bo ostatnio uslyszalam ze w niektorych chca wprowadzic ...
to ja napewna z takiego LO rezygnuje....
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-20, 19:49
secret napisał/a:
w liceach maja w koncu byc te mundurki czy nie? bo ostatnio uslyszalam ze w niektorych chca wprowadzic ...
to ja napewna z takiego LO rezygnuje....
to może od razu zakończ edukację na poziomie gimnazjum, skoro Twoim kryterium wyboru szkoły ma być to czy mundurki wprowadza czy nie.
jedyne co mi się w tym pomysle nie podoba to to, że rodziców czeka duży koszt związany ze startem mundurków, uczniowie to według mnie ŻADEN powód do ich nie wprowadzania.
Wysłany: 2007-05-20, 20:53
Rdzawa napisał/a:
marynarka nie majtki nie zmiena się codzennie...
zwłaszcza u najnormalniejszego w świecie 8 latka, który potrafi się pobrudzić wsyztskim :-)
Rdzawa - trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie, ale w najmniej przewidywanym momencie.
nie przesadzajmy z tą jedną rzeczą, która ma slużyc niewiadomo ile, bo nie każde dziecko jest superczyściutkie i rozważne.
zwłaszcza u najnormalniejszego w świecie 8 latka, który potrafi się pobrudzić wsyztskim :-)
14 latka xD
Cytat:
trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie, ale w najmniej przewidywanym momencie.
nie przesadzajmy z tą jedną rzeczą, która ma slużyc niewiadomo ile, bo nie każde dziecko jest superczyściutkie i rozważne.
wiem wiem, ale to musi mne radziło
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wysłany: 2007-05-21, 19:04
Rzygam mundrukami... gdyby u mnie w szkole je wprowadzono, spaliłbym mundurek przed szkołą na znak protestu. To zabijanie odmienności. W świecie rosnącej tolerancji, nie ważne jest czy ubierasz się u Versace czy w lumpeksie, nikt na to nie zwraca uwagi, bo nawet tam można kupić ładne, tanie rzeczy, raczej ważne jest to, co wybierasz i to cię odzwierciedla... może to trochę powierzchowne, ale ciuchy też o tobie coś mówią, prawda? A takie ujednolicenie jest bez sensu. Poza tym, jeśli uczniowie mieliby nosić uniformy, to dlaczego nauczyciele nie?
Mundurkom mówimy nie... nie jesteśmy pracownikami fabryki i nikomu nie są w szkole potrzebne, zwłaszcza, że są one źle skrojone, niedopasowane, nijakie oraz trzeba w nich chodzić ciągle... w jednym i tym samym... nie dobrze się robi na samą myśl...
Wysłany: 2007-05-21, 19:31
Katharsis napisał/a:
W świecie rosnącej tolerancji, nie ważne jest czy ubierasz się u Versace czy w lumpeksie, nikt na to nie zwraca uwagi
Szczególnie dzieci w wieku 6-10 lat, gdzie w szkole jedyne rozmowy polegają na tym co kto dostał na urodziny i za ile, i czego to św. Mikołaj mu nie przyniósł i w ogóle.
Daj spokój, zanim coś napiszesz przemyśl to jednak, bo powtarzanie za bandą dzieciaków tych samych frazesów robi się nudne.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
moja znajoma chodzi do szkoły w której należy chodzić w stonowanych kolorach bez dekoltów krótkich spódniczek itp. to rozwiązanie nie jets takie złe dodatkowo będą wprowadzone marynarki... można iśc na kompromis w końcu:)
Wysłany: 2007-05-22, 14:48
faris napisał/a:
Szczególnie dzieci w wieku 6-10 lat, gdzie w szkole jedyne rozmowy polegają na tym co kto dostał na urodziny i za ile, i czego to św. Mikołaj mu nie przyniósł i w ogóle.
Daj spokój, zanim coś napiszesz przemyśl to jednak, bo powtarzanie za bandą dzieciaków tych samych frazesów robi się nudne.
Zdziwiłbym się, gdyby jakiś 6-latek wiedział, co to jest versace... więc bez przesady, zabawki i ubrania to co innego. Poza tym wyraziłem swój pogląd, więc zachowaj swoje złośliwości dla siebie.
Wysłany: 2007-05-22, 15:05
Katharsis napisał/a:
Zdziwiłbym się, gdyby jakiś 6-latek wiedział, co to jest versace...
co innego wiedzieć, co innego nosić
much napisał/a:
{Tak, tak. A teraz możecie mnie zjeść. }
no wyobraź sobie, że nie jako jedyna masz ten pogląd.
_________________ mrau...
*faris
Wysłany: 2007-05-22, 15:15
Magda napisał/a:
trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie
Ale inne ubrania też się brudzą... Ja tam nie wiem jak inni, ale jak byłam mała to miałam rzeczy podzielone : te do szkoły, te do domu, te do kościoła itp. Więc zamiast takiemu 8latkowi kolejnej "lepszej" bluzy, nowych bluzek i spodni kupi się mundurek. Praktycznie co każdą porę roku coś sie dokupuje, więc praktycznie na to samo wyjdzie.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.