Forum Dyskusyjne :: Co myślicie o mundurach w szkole

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Co myślicie o mundurach w szkole

Otwarty przez: Ruget
2006-12-26, 00:30
Co myślicie o mundurach w szkole
Autor Wiadomość

Vaxx 

Wysłany: 2007-05-01, 15:52   

#Mokra napisał/a:
Zapomniales o swojej.

Stfu. Myślałem, że forum jest od wypowiadania się. Jeśli masz zły dzień to wyjdź na dwór a nie rzucasz się na kogoś kto w niczym nie zawinił.
#Mokra napisał/a:
Rozumiem ze w podstawowce to mocno powszechne
i odslyam Cie kolego do:

No brawo inteligencji, że mam 13 lat to znaczy, że można mnie wyzywać i śmiać się ze mnie? To, że masz 18 lat nie usprawiedliwia Cię.
I to jest moja zdanie, ja tak uważam. A, że ty sądzisz inaczej to masz prawo, każdy ma własne zdanie.

Dalamar napisał/a:
Seks to sztuka, a sztuki sie nie uprawia. Sztukę się tworzy...
Ostatnio zmieniony przez Vaxx 2007-05-01, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

Kalcia 

Wysłany: 2007-05-08, 15:40   

Jestem przeciw mundurką, ale nic nie poradzimy głupi Giertych zadecydował.
U nas w szkole mają być czarne spódniczki na szelkach i biale bluzki.
I nasza dyrektorka też tego nieprzedyskutowała tego z naszymi rodzicami.
Według mnie nie powinni nam zabraniać jakoś chodzić, rozumeim bez dekoldów
po pas, ale co oni mają do spodni dżinsowych. Wiekszość dziewczyn nie lubi
chodzić w spódniczkach, a teraz jesteśmy na to skazane.
:wsciekly:

P@T!_F@NkA 

Wysłany: 2007-05-20, 18:59   

ten c**l R.g. to debil zeby mundurki w szkołach??Zgodze sie na mundurki jak nauczycielki beda je nosic he he;) :)

secret 

Wysłany: 2007-05-20, 19:24   

no dokladnie ;) jak uczniowie maja chodzic w mundurkach to nauczyciele tez wtedy powinni chodzic elegancko itp ;)
w liceach maja w koncu byc te mundurki czy nie? bo ostatnio uslyszalam ze w niektorych chca wprowadzic ...
to ja napewna z takiego LO rezygnuje.... :/

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-20, 19:49   

secret napisał/a:
w liceach maja w koncu byc te mundurki czy nie? bo ostatnio uslyszalam ze w niektorych chca wprowadzic ...
to ja napewna z takiego LO rezygnuje....
to może od razu zakończ edukację na poziomie gimnazjum, skoro Twoim kryterium wyboru szkoły ma być to czy mundurki wprowadza czy nie.

jedyne co mi się w tym pomysle nie podoba to to, że rodziców czeka duży koszt związany ze startem mundurków, uczniowie to według mnie ŻADEN powód do ich nie wprowadzania.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-20, 19:52   

Cytat:
to może od razu zakończ edukację na poziomie gimnazjum, skoro Twoim kryterium wyboru szkoły ma być to czy mundurki wprowadza czy nie.

do 18 trzeba się gdziekolwiek uczyc

Cytat:
jedyne co mi się w tym pomysle nie podoba to to, że rodziców czeka duży koszt związany ze startem mundurków,

brat mojej przyjaciółki będzie miał mundurek za 80 zł... wiec czy duży to zależy od szkoły

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-20, 20:05   

Rdzawa napisał/a:
brat mojej przyjaciółki będzie miał mundurek za 80 zł... wiec czy duży to zależy od szkoły
i w jednym będzie cały rok chodził?!

koleżanka z pracy musi kupić dla syna CO NAJMNIEJ! 4 komplety. dwa zimowe i dwa na cieplejsze dni, koszt każdego 65 zł.
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-05-20, 20:06, w całości zmieniany 1 raz  

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-20, 20:39   

Cytat:
w jednym będzie cały rok chodził?!

marynarka nie majtki nie zmiena się codzennie...
Cytat:
musi kupić dla syna CO NAJMNIEJ! 4 komplety. dwa zimowe i dwa na cieplejsze dni, koszt każdego 65 zł.

w szkole kazali? bo jak kupi po jednym to wyrzucą?

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-20, 20:53   

Rdzawa napisał/a:
marynarka nie majtki nie zmiena się codzennie...
zwłaszcza u najnormalniejszego w świecie 8 latka, który potrafi się pobrudzić wsyztskim :-)

Rdzawa - trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie, ale w najmniej przewidywanym momencie.
nie przesadzajmy z tą jedną rzeczą, która ma slużyc niewiadomo ile, bo nie każde dziecko jest superczyściutkie i rozważne.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-20, 20:55   

Cytat:
zwłaszcza u najnormalniejszego w świecie 8 latka, który potrafi się pobrudzić wsyztskim :-)

14 latka xD
Cytat:
trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie, ale w najmniej przewidywanym momencie.
nie przesadzajmy z tą jedną rzeczą, która ma slużyc niewiadomo ile, bo nie każde dziecko jest superczyściutkie i rozważne.

wiem wiem, ale to musi mne radziło

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-20, 20:59   

Rdzawa napisał/a:
14 latka xD
moja koleżanka ma 8letniego syna.

Cytat:
wiem wiem, ale to musi mne radziło
raziło? dla mnie to naturalne, że nie wystarczy jeden komplet, chyba że jest się w stanie prać i suszyć je codziennie.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-20, 21:00   

Magda napisał/a:
Rdzawa napisał/a:
14 latka xD
moja koleżanka ma 8letniego syna.

ale zrozumiałam że to było w kontekscie brata mojej przyjaciółk

Katharsis 
kuriozalistyczny

Wysłany: 2007-05-21, 19:04   

Rzygam mundrukami... gdyby u mnie w szkole je wprowadzono, spaliłbym mundurek przed szkołą na znak protestu. To zabijanie odmienności. W świecie rosnącej tolerancji, nie ważne jest czy ubierasz się u Versace czy w lumpeksie, nikt na to nie zwraca uwagi, bo nawet tam można kupić ładne, tanie rzeczy, raczej ważne jest to, co wybierasz i to cię odzwierciedla... może to trochę powierzchowne, ale ciuchy też o tobie coś mówią, prawda? A takie ujednolicenie jest bez sensu. Poza tym, jeśli uczniowie mieliby nosić uniformy, to dlaczego nauczyciele nie?

Mundurkom mówimy nie... nie jesteśmy pracownikami fabryki i nikomu nie są w szkole potrzebne, zwłaszcza, że są one źle skrojone, niedopasowane, nijakie oraz trzeba w nich chodzić ciągle... w jednym i tym samym... nie dobrze się robi na samą myśl... :kijemgo:

*faris 

Wysłany: 2007-05-21, 19:31   

Katharsis napisał/a:
W świecie rosnącej tolerancji, nie ważne jest czy ubierasz się u Versace czy w lumpeksie, nikt na to nie zwraca uwagi

Szczególnie dzieci w wieku 6-10 lat, gdzie w szkole jedyne rozmowy polegają na tym co kto dostał na urodziny i za ile, i czego to św. Mikołaj mu nie przyniósł i w ogóle.

Daj spokój, zanim coś napiszesz przemyśl to jednak, bo powtarzanie za bandą dzieciaków tych samych frazesów robi się nudne.
Mumiiiiinki!

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-21, 20:12   

w moim obecnym gimnazjum ma byc cos takiego ze bedzie koszulka z krotkim rekawem i koszula z dlugim, a spodnie swoje...

Emeczka 

Wysłany: 2007-05-21, 21:11   

moja znajoma chodzi do szkoły w której należy chodzić w stonowanych kolorach bez dekoltów krótkich spódniczek itp. to rozwiązanie nie jets takie złe dodatkowo będą wprowadzone marynarki... można iśc na kompromis w końcu:)

Penelopa 

Wysłany: 2007-05-22, 10:45   

Ja chodzę w mundurku od oddziału przedszkolnego.
To nic strasznego ^^
I uważam, że wprowadzenie mundurków do szkoły jest świetnym pomysłem.

{Tak, tak. A teraz możecie mnie zjeść. }

Katharsis 
kuriozalistyczny

Wysłany: 2007-05-22, 14:48   

faris napisał/a:
Szczególnie dzieci w wieku 6-10 lat, gdzie w szkole jedyne rozmowy polegają na tym co kto dostał na urodziny i za ile, i czego to św. Mikołaj mu nie przyniósł i w ogóle.

Daj spokój, zanim coś napiszesz przemyśl to jednak, bo powtarzanie za bandą dzieciaków tych samych frazesów robi się nudne.

Zdziwiłbym się, gdyby jakiś 6-latek wiedział, co to jest versace... więc bez przesady, zabawki i ubrania to co innego. Poza tym wyraziłem swój pogląd, więc zachowaj swoje złośliwości dla siebie.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-22, 15:05   

Katharsis napisał/a:
Zdziwiłbym się, gdyby jakiś 6-latek wiedział, co to jest versace...
co innego wiedzieć, co innego nosić :rotfl:

much napisał/a:
{Tak, tak. A teraz możecie mnie zjeść. }
no wyobraź sobie, że nie jako jedyna masz ten pogląd.

*faris 

Wysłany: 2007-05-22, 15:15   

Magda napisał/a:
trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rzeczy się brudzą, że rzeczy się niszczą i to nie na zawołanie

Ale inne ubrania też się brudzą... Ja tam nie wiem jak inni, ale jak byłam mała to miałam rzeczy podzielone : te do szkoły, te do domu, te do kościoła itp. Więc zamiast takiemu 8latkowi kolejnej "lepszej" bluzy, nowych bluzek i spodni kupi się mundurek. Praktycznie co każdą porę roku coś sie dokupuje, więc praktycznie na to samo wyjdzie.
Mumiiiiinki!

Odpowiedz do tematu