Do³±czy³a: 29 Mar 2007 Posty: 168 Sk±d: z drugiej strony
Wys³any: 2007-04-23, 18:06
Galaxy napisa³/a:
Seks jest dope³nieniem, bez którwego mo¿na zyc d³ugie lata
A Ty rozumiem z do¶wiadczenia to piszesz... jeste¶ w takim zwi±zku i przetrwa³a¶ to wszystko dlatego siê tak wywy¿szasz "panienko Bêdê Kocha³a Zawsze I Wszêdzie Bez Wzglêdu Na Okoliczno¶ci Bo Jestem Idealna A Wszyscy Którzy Maja Inne Zdanie S± Gorsi"
Galaxy napisa³/a:
zyczê szczê¶cia z takim podej¶ciem. Bo to wygl±da tak, ¿e jak bêdziesz w ci±¿y to w pewnym okresie ju¿ nie bardzo bêdzie jak siê kochaæ fizycznie i co?
je¶li wed³ug Ciebie zwi±zek koñczy siê na ci±¿y to ¿yczê szczê¶cia w takim podej¶ciu xDA choroby siê przezwyciê¿a i nie dopowiadaj sobie ideologii to tego co napisa³am… W temacie nie by³o nic poza pytaniem, ¿adnych dodatkowych okoliczno¶ci… odnios³am siê do pytania.
miss irony napisa³/a:
To s± sytuacje bardzo ekstremalne, ktorych Kiyoko nie bra³a pod uwagê
dziêkujê
_________________ A bogowie graj± w ko¶ci i nie pytaj± wcale czy chcesz przy³±czyæ siê do gry (. . . ) Bogowie kpi± sobie z twojego pouk³adanego ¿ycia (. . . ) nie przejmuj± siê zbytnio ani naszymi planami na przysz³o¶æ ani oczekiwaniami. Gdzie¶ we wszech¶wiecie rzucaj± ko¶ci i przypadkiem wypada twoja kolej. I odt±d zwyciê¿yæ lub przegraæ - to tylko kwestia szczê¶cia.
Borys Pasternak
A Ty rozumiem z do¶wiadczenia to piszesz... jeste¶ w takim zwi±zku i przetrwa³a¶ to wszystko dlatego siê tak wywy¿szasz "panienko Bêdê Kocha³a Zawsze I Wszêdzie Bez Wzglêdu Na Okoliczno¶ci Bo Jestem Idealna A Wszyscy Którzy Maja Inne Zdanie S± Gorsi"
wcale tak nie uwa¿am. Wyrazi³am jedynie swoje zdanie Kiyoko, spokojnie:) nie naskakujê na Ciebie ani nie chcê Ci niczego wmowiæ. Masz swoje zdanie i masz do niego prawo , tak jak ja mam prawo do swego:) Nie ka¿dy zwi±zke koñczy siê ci±¿±, ale mówie o zwi±zku dwojga ludzi na ca³e ¿ycie, a to normalne, ¿e moga chcieæ mieæ dzieci i jesli taka okoliczno¶æ zajdzie to po prostu od pewnego czasu ci±zy nie ³atwo jest siê seksiæ. To wszystko:)
Wys³any: 2007-04-23, 21:49
yyy.. niewiem jak ale jak bylem mlodydszy
to spotykalem zwiazki bez sexu ale z milosci
teraz spotykam razcej zwiazki bez milosci dla samego sexu
oczuwisice to poza normalnymi w ktorych jest rownawaga bo wszytsko jest czlowiekowi potrzebne i sex i milosc tylko czasami zdarzaja sie tacy ktorzy niedorosli niestety ani do sexu ani do milosci - i niechodzi mi tu o wiek
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-04-23, 21:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Jak to kiedys ktos napisal madrze ze sex jest sztuka sztuki sie nie uprawia sztuke sie tworzy.....mi³o¶æ jest sztuka a sex powinien byc poglebieniem uczucia ,upiekszeniem tej sztuki...
Sadze ze taki zwiazek bylby niepelny poniewaz watpie zeby ludzie ktorzy jakis dlugi czas sa ze soba i nie uprawiaja seksu znali sie na tyle,mogli o wszystkim porozmawiac,nie krepowaliby sie siebie i byli az tak blisko jak ci ktorzy sie kochaja (mam na mysli po jakims tam dlugim czasie rozpoczynaja wspolzycie) ale to tylko moja skromne zdanie...
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
Ostatnio zmieniony przez *Alexandra* 2007-04-23, 21:57, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wys³any: 2007-04-24, 09:11
luba napisa³/a:
przestrzega wyobra¼ sobie...
luba, chcesz o tym porozmawiaæ
Ok, s± zwi±zki, które utrzymuj± siê bez seksu, mój kolega twierdzi ¿e fizjologia (w³±czaj±c seks) to jedna z gorszych kar boskich
_________________ A bogowie graj± w ko¶ci i nie pytaj± wcale czy chcesz przy³±czyæ siê do gry (. . . ) Bogowie kpi± sobie z twojego pouk³adanego ¿ycia (. . . ) nie przejmuj± siê zbytnio ani naszymi planami na przysz³o¶æ ani oczekiwaniami. Gdzie¶ we wszech¶wiecie rzucaj± ko¶ci i przypadkiem wypada twoja kolej. I odt±d zwyciê¿yæ lub przegraæ - to tylko kwestia szczê¶cia.
Borys Pasternak
Jak siê kocha to równie¿ siê po¿±da, je¿eli cielesno¶æ zosta³a by wykluczona ze zwi±zku to z czasem zniknê³o by zainteresowanie, mo¿e i by³oby to jakie¶ inne, nowe, dla niektórych nawet piêkne, tylko po co sobie odmawiaæ przyjemno¶ci, poznaæ kogo¶ w 50% jak mo¿na w 100, czerpaæ rado¶æ ze zwi±zku z niedosytem, ograniczaæ siê do czystego bycia bez próby odkrycia.
to troche moze zbyt radykalne stwierdzenie, ale w pewnym wieku zwiazek bez seksualnosci za bardzo zaczyna przypominac "tylko" przyjazn.
nie jest zbyt radykalne, masz s³uszno¶æ (nie ka¿cie mi tego powtarzaæ)
ale to dopiero po d³ugim czasie, kiedy po¿±danie siê wypala.... a tu jest mowa o zwi±zkach m³odych, w wielu przypadkach o takich, które nie przetrfaj± nawet kilku lat niestety
_________________ Kobiecie trzeba umo¿liwiæ publikacjê, poniewa¿ w poczuciu krzywdz±cego niespe³nienia gotowa popa¶æ w kurestwo. (J. Pilch)
sex po slubie?? chyba nikt juz tego nieprzestrzega. .
có¿, mój znajomy ukoñczy³ dwudziesty trzeci rok ¿ycia, z niejedn± dziewczyn± by³, ale jego katolicyzm jest tak g³êboki, ¿e seksu przed ¶lubem nie uznaje.
Mordred napisa³/a:
w pewnym wieku zwiazek bez seksualnosci za bardzo zaczyna przypominac "tylko" przyjazn.
tak, jednak powinienes pogrubiæ w pewnym wieku, bo nastolatki kupuj± Bravo i nasi±kaj± tymi bzdurami zdemoralizowanej bezmózgiej m³odzie¿y niemieckiej.
bo nastolatki kupuj± Bravo i nasi±kaj± tymi bzdurami zdemoralizowanej bezmózgiej m³odzie¿y .
no i o to w³±¶nie siê rozchodzi... ¯e najwiêcej na ten temat do powiedzenia maj± nastolateczki....
Zwi±zek dwóch doros³ych i dojrza³ych ludzi funkcjonuje nieco inaczej ni¿ zwi±zek gimnazjalistów....
I tu pojawia siê pewien dysonas, bo chyba sex nie jest w obu przypadkach zjawiskiem pozytywnym, pog³êbiaj±cym i uzupe³niaj±cym zwi±zek....
_________________ Kobiecie trzeba umo¿liwiæ publikacjê, poniewa¿ w poczuciu krzywdz±cego niespe³nienia gotowa popa¶æ w kurestwo. (J. Pilch)
Wys³any: 2007-04-25, 20:49
Miscuamacus napisa³/a:
zwiazek bez sexu nie ma prawa przetrwac
buhaha
a kto to prawo odbiera ja siê pytam?
Borys Pasternak
Wys³any: 2007-04-25, 21:06
to, co jest uznawane za "ludzk± naturê" mo¿e siê zmieniaæ wraz ze zmieniaj±cymi siê warunkami spo³ecznymi... w naszych warunkach przyznajê Ci racjê.
Borys Pasternak
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.