wolabym zwiazek bez sexu niz zwiazek oparty tylko na sexie
ale to nie jest 'albo albo', seks nie wyklucza mi³o¶ci w ¿adnym wypadku. Pokuszê siê nawet o stwierdzenie, ¿e wiele zwi±zków najpierw uczuciowo dojrzewa do seksu, a dopiero kiedy ju¿ s± ze sob± na tyle blisko, zaczynaj± uprawiaæ seks.
_________________ Kobiecie trzeba umo¿liwiæ publikacjê, poniewa¿ w poczuciu krzywdz±cego niespe³nienia gotowa popa¶æ w kurestwo. (J. Pilch)
Mam 15 lat i nie umiem sobie odmówiæ pieszczot z moim ch³opakiem..
Uwa¿am, tak jak i on, ¿e na seks przyjdzie pora.
Jeste¶my za m³odzi na seks, chocia¿ wiem, ¿e istnieje cienka granica.
Na razie nie zamierzamy jej naruszyæ.
czy jest mozliwy zwiazek bez sexu? wedlug mnie jest tylko musi to byc prawdziwe szczere uczucie. Kochasz kogos nie za cos tylko za to ze jest i to sie liczy.
sam sobie da³e¶ odpowied¼.
Je¿eli dwie osoby ³±czy prawdziwe uczucie, to nie potrzeba im sexu do szczê¶cia, choæ móg³by im mo¿e wiele daæ. Ale nie jest on konieczno¶ci±, bo jak napisa³e¶ wtedy kocha siê kogo¶ za to, ¿e jest. I jest to mo¿liwe, bo znam wiele takich par, które ju¿ nawet maj± zaplanowan± datê ¶lubu, a ¿yj± w abstynencji seksualnej.
_________________ Ka¿da chwila Twojego ¿ycia jest wa¿na...
Zale¿y kto tworzy zwi±zek. Prêdzej czy pó¼niej dojrzewa siê do takiej decyzji, chocia¿ niektórzy wol± "spontan".
Seks to dope³nienie mi³o¶ci i dla mnie to kolejny element do bycia z kim¶, bo..
Mokra napisa³/a:
ale powyzej 16 no to czlowiek ma ju¿ swoje potrzeby
_________________ "bo to historia, bo to marzenia, bo to s± gwiazdy str±cone z nieba..."
Wiêc uwa¿acie, ¿e zwi±zek bez seksu jest bez przysz³o¶ci.. Reasumuj±c: warto zaczynaæ co¶ je¶li wiesz, ¿e nic z tego nie bêdzie? Sami sobie odpowiecie, ¿e nie. We wnioskach mogê uj±æ, ¿e je¶li nie chcesz siê pierdoliæ to nigdy nie zbudujesz trwa³ego, udanego zwi±zku.
[ Dodano: 2010-01-12, 19:18 ]
Zwi±zek bez seksu jest nierealny! A co najmniej krótkotrwa³y! Bardzo krótkotrwa³y
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.