Forum Dyskusyjne :: Zwi±zek bez sexu?

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Uczucia » Zwi±zek bez sexu?

Zwi±zek bez sexu?
Autor Wiadomo¶æ

Magda 
z przymru¿eniem oka

Do³±czy³a: 15 Sie 2006
Sk±d: Kraków!

Wys³any: 2007-05-12, 16:16   

faris napisa³/a:
po jakich 20 ? ja dajê pierwszy kontakt wzrokowy, u¶miech, i wymiana jednego zdania. wiêcej nie trzeba xD
w³asnie to bywa z³udne, dlatego potrzeba 20 minut by dok³adnie przeanalizowaæ wszystko.
Forever more

*faris 

Do³±czy³a: 26 Lis 2006
Sk±d: sercem z L.

Wys³any: 2007-05-12, 16:19   

Magda napisa³/a:
w³asnie to bywa z³udne, dlatego potrzeba 20 minut by dok³adnie przeanalizowaæ wszystko.

20 minut to potrzeba na co¶ wiêcej, poci±g seksualny z pozosta³o¶ci± ma bardzo niewiele wspólnego.

Magda 
z przymru¿eniem oka

Do³±czy³a: 15 Sie 2006
Sk±d: Kraków!

Wys³any: 2007-05-12, 16:22   

faris napisa³/a:
20 minut to potrzeba na co¶ wiêcej, poci±g seksualny z pozosta³o¶ci± ma bardzo niewiele wspólnego.
a w³a¶nie, ¿e nie... przygl±daj±c siê uwa¿niej innym elementom sylwetki mo¿emy drastycznie zmieniæ swoje podej¶cie. przyczyny mog± byæ rózne - pocz±wszy od odstaj±cych uszu, zbyt intensywnego ow³osienia przez inne bajery.
Forever more

*faris 

Do³±czy³a: 26 Lis 2006
Sk±d: sercem z L.

Wys³any: 2007-05-12, 16:23   

Magda napisa³/a:
pocz±wszy od odstaj±cych uszu, zbyt intensywnego ow³osienia przez inne bajery.

To chyba zale¿y od osób, ale ja takie rzeczy widzê na pierwszy rzut oka. Wiêc st±d moje zdanie.

Wró¿biarka 

Do³±czy³a: 01 Maj 2007
Sk±d: ciemna dolina

Wys³any: 2007-05-12, 17:00   

Magda napisa³/a:
a w³a¶nie, ¿e nie... przygl±daj±c siê uwa¿niej innym elementom sylwetki mo¿emy drastycznie zmieniæ swoje podej¶cie. przyczyny mog± byæ rózne - pocz±wszy od odstaj±cych uszu, zbyt intensywnego ow³osienia przez inne bajery.

Badania naukowe dowiod³y ¿e kobieta potzrbuje 5 sekund do ocenienia czy facet j± interesuje czy nie.

Faris- napisa³a¶ ¿e jeste¶ aseksualna. A próbowa³a¶ z kobietami? Mo¿e problemem jest p³eæ obiektu.
"Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu

M. 

Wys³any: 2007-05-13, 10:29   

Nie dla ka¿dego seks jest priorytetem. Dla niektórych seks to sprawa drugorzêdna. Z regu³y to kobieta potrzebuje wiêcej czasu na przygotowanie siê psychicznie do tego aktu mi³o¶ci, a je¶li facet czeka, cierpliwie czeka to tylko ¶wiadczy o wielkim uczuciu jakim darzy wybrankê.

Wró¿biarka 

Sk±d: ciemna dolina

Wys³any: 2007-05-13, 12:21   

M. napisa³/a:
Nie dla ka¿dego seks jest priorytetem.

Rzeczywi¶cie tak jest. Mam wra¿enie ¿e dla wiêkszo¶ci wypowiadaj±cych siê w tym temacie sex= penetracja. A tak nie jest. Do seksu zaliczamy tak¿e petting, sex oralny sex analny i wiele innych. Wiêc dla mnie zwi±zek bez seksu to taki w których partnerzy nie maj± kontaktu cielesnego z zabarwieniem erotycznych który nie jest mo¿liwy.
"Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu

OlCiA 

Do³±czy³a: 15 Wrz 2006
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 2007-05-14, 14:05   

dla mnie zwiazek bez sexu jest nudny ;/ ile¿ mo¿na opieraæ sie urokowi tej drugiej osoby? ;> no oczywi¶cie nie mówie tutaj o zwi±zkach w wieku 14-16 lat bo wed³ug mnie to seks w takim wieku jest nieodpowiedzialny choæby nie wiem jakie zabezpieczenie zastosowano ;/
je¿eli kto¶ jest pewny uczyc swoich i drugiej osoby to po co czekaæ? <lol>

*simarik 
tyttö

Do³±czy³a: 01 Mar 2006
Sk±d: Biedronka

Wys³any: 2007-05-14, 15:25   

OlCiA napisa³/a:
ile¿ mo¿na opieraæ sie urokowi tej drugiej osoby? ;>

Ca³e ¿ycie :p

OlCiA napisa³/a:
w wieku 14-16 lat bo wed³ug mnie to seks w takim wieku jest nieodpowiedzialny

niedopuszczalny !

OlCiA 

Do³±czy³a: 15 Wrz 2006
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 2007-05-14, 15:27   

simarik napisa³/a:
Ca³e ¿ycie :p

hehe by³oby baaaaardzo ciê¿ó :P

*simarik 
tyttö

Do³±czy³a: 01 Mar 2006
Sk±d: Biedronka

Wys³any: 2007-05-14, 15:33   

OlCiA napisa³/a:
hehe by³oby baaaaardzo ciê¿ó

ju¿ to tutaj gdzie¶ pisa³am : im ciê¿ej tym lepiej ! ale trzeba sobie to odpowiednio wywa¿yæ

orangeworld 

Do³±czy³a: 05 Lip 2007
Sk±d: nibylandia

Wys³any: 2007-07-05, 19:24   

Mi³o¶æ to nie tylko seks!! On jest tylko dope³nieniem tej mi³o¶ci... Ale wcale nie trzeba siê spieszyæ...

Legion 

Do³±czy³: 08 Lip 2007
Sk±d: Dawniej Kielce....

Wys³any: 2007-07-09, 17:51   

Normalnie funkcjonuj±cy zwi±zek,to mi³o¶æ,uczucie...prawda?
A czym w normalnie funkcjonuj±cym zwi±zku dwojga doros³ych emocjonalnie ludzi jest oddanie tej drugiej osobie swojej prywatno¶ci,intymno¶ci...w³asnego cia³a.
Wed³ug mnie najwy¿sz± form± wyrazu uczuæ...czyli je¿eli w zwi±zku jest mi³o¶æ to prêdzej czy pó¼niej pojawi siê tam i seks...
Podsumowuj±c ca³± t± moj± paplaninê...zgadzam siê z wiêkszo¶ci± przedmówców - mi³o¶æ to jedno¶æ cia³a i umys³u...wniosek prosty.Normalny zwi±zek bez seksu...kiepsko to widzê.

Wa¿ne tylko aby wszystko sta³o siê w swoim czasie...nic na si³ê.

zetus511 

Do³±czy³: 09 Lip 2007
Sk±d: Pomorze

Wys³any: 2007-07-10, 16:15   

SKORO NIE MA PRZYJAZNI BEZ CZEGOS WIECEJ TO JAK MOZE BYC MALZENSTWO?!

shugar18 

Do³±czy³a: 13 Pa¼ 2007
Sk±d: warszawa

Wys³any: 2007-10-13, 13:41   sex w zwi±zku....

Hmm...my¶le,¿e sex w zwi±zku odgrywa du¿± role...Bo jak mówi±:"jakie relacje w ³ó¿ku takie w ¿yciu codziennym" Poza tym my¶le,ze sex czyt.Kochanie siê z osob± któr± darzy sie uczuciem to co¶ piêknego....Ja osobi¶cie uwa¿am,¿e sex napewno nie jest motywem przewodnim w zwi±zku ale piêknym dodatkiem bez którego jednak,wszystko traci swój "smak"....

apadak 

Do³±czy³: 04 Pa¼ 2007
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 2007-10-13, 15:54   

Cytat:
Kochasz kogos nie za cos tylko za to ze jest i to sie liczy.

Odpowiedz juz zawarta w temacie :)

brak sexu?? zalezy jakie sa tego powody... ale to i tak raczej skomplikowana kwestia do oceny no ale jak sie to mowi milosc moze przezwyciezyc wszystko :)
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

ettiqstlady 

Do³±czy³a: 08 Mar 2008
Sk±d: Be³chatów

Wys³any: 2008-04-01, 20:44   

Moim zdaniem na pocz±tku to jest mo¿liwe, ale je¶li dwie osoby siê kochaj±, to chc± byæ jak najbli¿ej siebie i moim zdaniem zaprzeczanie swoim pragnieniom w imiê jakich¶ idea³ów jest bez sensu.

cameron 

Do³±czy³a: 09 Kwi 2008
Sk±d: Madrid

Wys³any: 2008-04-09, 15:41   

Nie trzeba isc z kims do lozka po miesiacu znajomosci, mozna to nawet odwlekac latami... ale milosc to tez sex (moim zdaniem) i jestli sie kogos kocha i chce sie z nim byc to dlaczego rezygnowac z czegos, co jeszcze bardziej umacnia i zbliza do siebie ludzi? Sex nie musi byc tylko przyjemnoscia fizyczna ale powinien byc przede wszystkim przyjemnoscia duchowa.

Karoolcia88 

Do³±czy³a: 10 Cze 2008
Sk±d: Koszalin

Wys³any: 2008-06-14, 23:28   

Po miesiacu moim zdaniem nawet nie wolno. Mimo tego ze bardzo tego chcemy chyba dobrze jest na poczatku byc troche niedostepna i nie odkrywac calej siebie;))

#krzyczê 

Do³±czy³a: 07 Cze 2008
Sk±d: Kraków

Wys³any: 2008-06-15, 18:21   

Niby jest mo¿liwy zwi±zek bez seksu, ale do czasu.. ^^
Sam w sobie poca³unek (niby taka prosta rzecz) jest jakby elementem gry wstêpnej xd.
Jestem!

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Reklama

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.