'Jeżeli kochasz to wybaczysz' da się czasami słyszeć. Ciężko mi powiedzieć jeżeli chodzi o mnie. Gdyby mi naprawde zależało na dziewczynie ,która mnie zdradziła a ta panienka żałowała by tego co zrobiła to byłbym skłonny wybaczyć tę chwilę słabości.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Zawsze sie tak mowi ze sie wybaczy ale gdy staniemy w obliczu takiej sytuacji sprawy zaczynaja nabierac inny obieg i kolory. Ja osobiscie nie bede sie teraz wypowiadal bo nie wiem czy bym wybaczyl czy nie.
A nawet gdyby sie wybaczylo takiej osobie to i tak zostaje jakis slad na psychice ktory mowi zeby do takiej osoby juz podchodzic z dystatnsem i zabardzo jej nie ufac bo skoro raz zdradzila to zapewne bedzie w stanie zrobic to drugi raz. A wtedy taki zwiazek wedlug mnie nie ma sensu gdy nie ma w nim zaufania.
Ostatnio zmieniony przez Matys 2005-11-09, 14:33, w całości zmieniany 2 razy
bylam kiedys z chlopakiem. zdradzil i zostawil mnie dla innej. po 2-och miesiacach wrocil przepraszl itd. potem jeszcze spotykalismy sie przez 1,5 miesiaca. sensu to prawie zadnego nie mialo. nie potrafilam zapomniec. i odegra;am sie na nim. tak sie skonczylo. ale nie mamy do siebie zalu. nadal potrafimy ze soba rozmawiac, pisac eski, ale juz bym do niego nie wrocila.
teraz jestem z innym i wiem ze jesli mnie zdradzi to tylko "zegnam" uslyszy.
eraz jestem z innym i wiem ze jesli mnie zdradzi to tylko "zegnam" uslyszy.
dobrze piszesz oni nie zasługują po takim czyms na nic lepszego....co innego MY kobiety!!hihi
[ Dodano: 2005-11-17, 09:28 ]
EJ Żanetka a TY tu chyba npowa jestes??? to wskakuj do działu powitan i sie ładnie przedstaw jak przystało na grzeczna dziewczynke
[ Dodano: 2005-11-17, 09:29 ]
EJ Żanetka a TY tu chyba npowa jestes??? to wskakuj do działu powitan i sie ładnie przedstaw jak przystało na grzeczna dziewczynke
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2006-03-30, 21:32
"Wybaczenie nie dokonuje się przez ponawianie prób lub w oparciu o otrzymaną instrukcję, lecz w szerszym procesie pokonywania niepokoju, lęku przed drugą osobą. Gdy zbyt długo zastanawiamy się nad tym, czy wybaczyć, najprawdopodobniej do tego nie dojdzie. Jest to prawdziwe uzależnienie się od zranienia, niezależnie od tego czy było ono zamierzone, czy też nie. Przebaczenie jest możliwe, gdy uzna się negatywny wpływ działania drugiej osoby lub jej postawy na swoje życie. Rozpoznawanie naszych aktualnych uczuć ma bardzo duży wpływ na ten proces. Przebaczenie jest jednym z najbardziej trudnych ludzkich przedsięwzięć; nieszczęściem jest, gdy brakuje jakiegokolwiek pomysłu, jak przebaczyć sobie nawzajem."
potrafię wybaczyć
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
nigdy, wydaje mi sie,ze jesli osoba, ktora nam to zrobila raz zrobi to znowu.Logicznie rozumujac sama skazalabym sie na nieszczesliwy zwiazek,a masochistka nie jestem.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
No dobra to moze tak sprobujemy Zalozmy ze sie znamy jakies 10-15 lat I ze po pewnym czasie Cie udezylem (odrazu mowie ze to jest przyklad i ze na dziewczyne nigdy nie podnioslem i nie podniose reki) I powiedz mi teraz czy bys po czyms takim potrafila mi wybaczyc i tym bardziej zapomniec o tym ?? Niebiorac juz pod uwage to ze sie zawiodlas na mnie po tylu latach znajomosci
Ale zem walnal przyklad Co nie ??
Ostatnio zmieniony przez Matys 2006-03-30, 23:30, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.