No mnie kiedyś men zdradził. Ale był na tyle odważny,że potrafił mi prosto w oczy powiedzieć,że "zakochał się" w innej. Na początku bylam zalamana, ale nasz kontakt się nie urwał. Zostawił mnie, tzn. że mnie nie doceniał. A przecież żadna z Nas nie chce być z kimś kto jej nie docenia
Jednak jednej rzeczy zrozumieć i wybaczyć nie mogę [a może nie chcę !?!]. Jak można być z kimś i szukać w tym samym czasie innej miłości?
_________________ don't worry,don't crY... make loVe and Fly ... ! B-)
Według mnie jak się kocha kogoś to nie powinno się go zdradzać.
Czy wybaczyłabym zdradę? - trudno mi jest odpowiedzieć na to pytanie.
Kto nie przeżył takiego uczucia ten nie wie jak to jest.
Ostatnio zmieniony przez Patrycja_1988 2006-12-22, 03:57, w całości zmieniany 1 raz
Obawiam się że tylko znikoma ilość osób przeczytala cytat przytoczony przez simarik ze zrozumieniem.Jęśli kotoś uważa (a propo wszystkiego)"że jak się raz zdarzyło to i drugi i trzeci.."- to już jasne jest że nie wie o co chodzi w wybaczaniu.Kolejna sprawa to różnica miedzy zapominaniem a wybaczaniem. I kolejna wypływa z niechęci zrozumienia własnego egoizmu.Ale wybaczam tym wszystkim.
Ostatnio zmieniony przez Prince 2006-12-22, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2006-12-22, 13:45
Znając sprawę z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jestem w stanie wybaczyć. Mimo to ciagle tkwi we mnie myśl dotycząca tego jak on mnie wtedy potraktował. Nie ma dla mnie znaczenia, że się teraz przyjaźnimy, bo przez tamtą sytuację jest ciągle dla mnie 'złamanym ch**em' - bo to w pamięci pozostaje...
_________________ mrau...
Ostatnio zmieniony przez Magda 2006-12-22, 13:46, w całości zmieniany 1 raz
wybaczyc moze tak,ale nie zapomniec.
to by jeszcze zalezalo tez od tego,czy mi na tym chlopaku zalezy naprawde< chociaz to ze on mnie zdradzil powinno mi uswiadomic to,ze to jemu nie zalezy na mnie>
czyli moglabym wybaczyc,ale to by nie znaczylo ze nadal bylabym z tym chlopakiem. i napewno bym nie zapomniala.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
mozei bym wybaczyla ale czy bym wrocila?? to by zalezalo od okolicznosci... i co zrobi w tym kierunku facet zebym to zrobila... wtedy trzeba by sie bylo zastanowic...
_________________ "Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością"
to już jasne jest że nie wie o co chodzi w wybaczaniu
nie,wiem i nie chce wiedziec
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
dziekuje, przyda sie. Choc nie w tej kwestii. Pasa conty nie potrzebuje, a skoro tak, to wymagam tego samego od partnera. Zadnej taryfy ulgowej i tlumaczen typu: "jestem tylko czlowiekiem". Wole isc przez zycie mamroczac pod nosem: "Szanujmy sie nawzajem".
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
ja nie wiem czy bym wybaczyła..może, ale jesli bym widziała, że ta druga osoba naprawdę tego szczerze załuje. Najgorsze jest to, że jak ktoś już raz zdradzi to zazwyczaj się na tym nie kończy i takie sytuacje się później powtarzają, ale to tez trzeba by rozpatrywać indywidualne przypadki. Każdy człowiek jest inny
dziekuje, przyda sie. Choc nie w tej kwestii. Pasa conty nie potrzebuje, a skoro tak, to wymagam tego samego od partnera. Zadnej taryfy ulgowej i tlumaczen typu: "jestem tylko czlowiekiem". Wole isc przez zycie mamroczac pod nosem: "Szanujmy sie nawzajem".
A nie lepiej przypadkiem "mamroczeć":-chciała bym cię zrozumiec?
To motto nie dotyczy tylko zdrady.A tak poza tym.W pewnym wieku sex to dla nas odkrywanie ciał,własnego i partnera,jego i swoich reakcji.Pużniej będziesz(oby) odkrywać jeszcze inne rzeczy.I w tej akurat swerze dowiesz się że szacunek może być przeszkodą.I dla tych co jeszcze nie wiele wiedzą wyjasnie że nie chodzi o praktyki SM (ani inne skrajne).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.