Witam i odrazu pytam jak zwalczyc zazdrosc
Po moim ostatnim zwiazku stalem sie strasznie zazdrosny (jak sie okazalo slusznie np pilnowalem laske itd bo mnie zdradzala ale mniejsza z tym). Jestem zazdrosny mometami do tego stopnia ze nawet rozmowa o jakims koledze z dziewczyna doprowadza mnie do szału
co radzicie ? jak to zwalczyc ?
nie chciał bym być z kobietą, której nie mógłbym zaufać, przecież to chyba jedna z najważniejszych rzeczy w związku żeby sobie ufać. oczywiście odrobinka zazdrości musi być ale nie za dużo.
Wysłany: 2008-07-25, 13:21
W poprzednim związku darzyliśmy się 100%-owym zaufaniem. Ja nie miałam żadnych podstaw, by temu człowiekowi nie ufać - prędzej sobie bym nie ufała tak bardzo...
Teraz, kiedy rozpoczynam coś nowego, nie wiedzieć czemu czasami pojawia się lekka zazdrość. Być może dlatego, że poznając moją miłość, oznajmiła mi ona: "jestem flirciarzem" Ale wszystko musi mieć umiar - zazdrość też. Myślę, że odrobina zazdrości w związku wychodzi obojgu na zdrowie Trzeba znać tylko ten przysłowiowy "umiar" i nie przekraczać pewnych granic (które w każdym związku są sprawą indywidualną i do uzgodnienia przez obie strony), które mogłyby tę osobę zranić, urazić. Wówczas może ona stracić do Ciebie zaufanie, bo będzie czuła się kontrolowana - a chyba nikt nie lubi być kontrolowany...
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.