Forum Dyskusyjne :: zaufanie...

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: prawo SPSS

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » zaufanie...

zaufanie...
Autor Wiadomość

Marzena1811 

Wysłany: 2006-01-31, 20:59   zaufanie...

hejkaaaaaa
nurtuje mnie pewna mysl co sadzicie na temat "czy raz stracone zaufanie można odzyskać?"

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2006-01-31, 21:13   

Marzena1811 napisał/a:
nurtuje mnie pewna mysl co sadzicie na temat "czy raz stracone zaufanie można odzyskać?"

wydaje mi sie ze po straconym zaufaniu nic juz nie jest takie samo... w koncu zaufanie to podstawa zwiazku i jesli naprawde kochamy kogos to nie powinnismy dopuscic do takiej sytuacji...

czubek :P 
"swistu"

Wysłany: 2006-01-31, 21:38   

z tym zaufaniem to odnośnie uczucia czy ogólnie :?:
Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)

Dziękuje!

paulka_88 

Wysłany: 2006-01-31, 21:49   

hmmm... można odzyskać tak myśle ale po dłuuugim czasie jakimś. ale czy bedzie ono takie dobre jakie było?...

Matys 

Wysłany: 2006-01-31, 22:07   

Nie wiem :/ To zalezy chyba od "czynu" przez ktory stracilismy to zaufanie do drugiej osoby :/ Ja osobiscie raz przejechalem sie na kolezance z klasy i od tamtej pory nie mam do niej takiego zaufania jak przed calym zajsciem :/

DesertFox 
KOP!#F1r3foX

Wysłany: 2006-02-01, 17:49   

Ja zwykle w pełni ufam tylko raz, potem nawet jak będe znowu ufał, to dużo słabiej

Na zgrupowaniu od 13 do 24 Sierpnia

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-02-07, 14:17   

zależy... ale do końca odzyskać zaufania nie da się choćby nie wiem jak do tego dążyć

Jastina 

Wysłany: 2006-02-08, 16:54   

Matys napisał/a:
Nie wiem :/ To zalezy chyba od "czynu" przez ktory stracilismy to zaufanie do drugiej osoby
i jeszcze od relacji jaka nas łaczyła z ta druga osoba... :] Ja na przykład po 3 latach zwiazku nie ufałam mojemy chłopakowi po pewnych zajsciach chociaz mu wybaczyłam.... i si e nie myliłam jakbym mu ufała tak na fula jeszcze bardziej bym przezywała to co zrobił :] wiec podswiadomie sie do tego przygotowałam :]

Matys 

Wysłany: 2006-02-08, 20:02   

Jastina napisał/a:
i jeszcze od relacji jaka nas łaczyła z ta druga osoba...

Oooo.... :) tutaj masz rowniez racje :)

@Michał 

Wysłany: 2006-02-11, 14:35   

Da się odzyskac zaufanie :) Moze nie 100% -towe ale takie 95 % napewno ;)

#deela 

Wysłany: 2006-02-15, 13:37   

jest takie powiedzenie "wybaczyć można ale nie zapomniec" i tak samo jest z zaufaniem, nawet jesli wybaczysz to nie zapomnisz, a jak nie zapomnisz to jak możesz zaufać ponownie? przeciez to nielogiczne! Nawet dziecko potrafi sie nauczyć, że żelazko parzy, czy pomne tego doświadczenia, będzie dotykało go jeszcze raz?

Muaarthinos 

Wysłany: 2006-02-16, 16:26   

Czy mozna odzyskac... kilka miesiecy temu moj znajomy w wyniku kilku nieprzyjemnych zajsc calkowicie stracil moje zaufanie. Długo nie widzielismy sie. Teraz widujemy sie jak dawniej z ta roznica, ze kiedys moglem go nazwac przyjacielem... dzis to tylko znajomy...
Teraz zdaje mi sie, ze raczej nigdy nie odzyska mojego zaufania (no... moze te 60%)

Jastina 

Wysłany: 2006-02-16, 16:31   

Nie zaleznie od tego czy masz krotka czy słaba pamiec czy wogole chcesz zapomniec....i tak jak bedzie Ci zle to to wroci i znowu sobie wszystko przypominasz... :kwasny: to jest taki zbiorowy dołek,,,którego sie niestety nie da zakopac.. tylko zakamuflowac prowizorycznie :]
Ostatnio zmieniony przez Jastina 2006-02-16, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  

kawka 

Wysłany: 2006-02-18, 21:58   

Ufam nowo poznanym osobą /och moja naiwności :D / i dlatego jeśli stwierdzam, że ufać im nie można, jest to dla mnie bolesne. Wszystko zależy od rodzaju związku. Nie widzę możliwości zaufania po raz drugi osobie, która mnie zdradziła.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-02-20, 14:29   

teraz napiszę pewnie, że nie że nie można odzyskać straconego zaufania. ale sądze a raczej już tak wiele razy miałam że ktoś się ładnie uśmiechnął, przeprosił i znowu mu ufałam.
w tym momencie nie ufam już ludziom. jak się z kimś poznam to bardzo długo trwa zanim komuś zaufam. może to Ąle ale parę raz już się przejechałam na moich "prawdziwych" przyjaciołach. :/

ktos99

Wysłany: 2006-02-22, 00:53   

Wydaje mi sie, ze osoba, ktora stracila nasze zaufanie juz go nie odzyska -przynajmniej w moim przypadku. Moze sie wydawac, ze wszystko jest wporzadku, ale tak naprawde, gdzies w glebi zawsze bedzie sie klebic mysl, czy znow nas nie oszuka itp. Nawet jesli zaufanie zostanie odbudowane, to nie bedzie to taka sama budowla jak przed zburzeniem.

kawka 

Wysłany: 2006-02-22, 15:16   

ktos99 napisał/a:
Moze sie wydawac, ze wszystko jest wporzadku, ale tak naprawde, gdzies w glebi zawsze bedzie sie klebic mysl, czy znow nas nie oszuka

Też tak myślę. Szkoda tylko, że czasem tracimy zaufanie z powodu drobnej sprawy, ale jak mówią, jeśli w drobnostce skłamiesz, jak można zaufać ci w sprawach ważnych?

andzia:'-( 

Wysłany: 2006-06-27, 12:54   

nie da sie juz tego odbudowac nigdy jezeli zaufanie ginie to umiera milosc

karda90 

Wysłany: 2006-06-27, 13:20   

jeśli chodzi o zaufanie w związku miedzy kobietą a meżczyzną to wydaje mi się że po gdy raz zawiedzie się zaufanie to po tem trudno je odzyskać a jeśli chodzi o zaufanie w relacji córka matka to też jest trudno

Lestat

Wysłany: 2006-07-19, 09:07   Dobrze ale jeżeli chodzi np: o alkohol

Z tym zaufaniem to jest różnie ale jeżeli chodzi np: o alkohol powiedzmy że jedna osoba przesadzała z jego konsumpcją a teraz po popełnieniu już tylu błędów nie zamierza więcej pić to czy możliwe jest odzyskanie zaufania????Wydaje mi się że TAK.Jeżeli dwoje ludzi łączy silna więź i nie tylko się kochają ale są również przyjaciółmi to wg mnie zaufanie można odzyskać w tym przypadku. Na pewno potrzeba czasu na udowodnienie drugiej osobie że więcej się nie napije "szatańskiego trunku".Takie sytuacje są dość delikatne i potrzeba poprostu dowodów i czynów które pokażą że ten problem już nie istnieje.
Nie popełniajkcie takich błędów bo to strasznie boli i jedną i drugą stronę.
POZDRAWIAM :serce:

Odpowiedz do tematu