Wys³any: 2005-11-23, 23:30 zareczyny w m³odym wieku
chcia³abym poznaæ wasze zdanie na temat zarêczyn w¶ród osób pe³noletnich lecz nie przekraczaj±cych dwudziestki, para jest w sobie zakochana i chca spedzic ze sob± reszte ¿ycia, jak reagujecie na swoich rówie¶ników którzy podejmuj± tak wa¿na decyzjê??? Co o tym my¶licie
A co moge o tym myslec... w koncu to jest ich zycie i ich wybor i mnie nic do tego W koncu sa juz pelnoletni i niech robia to co sie im podoba Jak mysla ze sa naprawde zakochani w sobie i sa pewni tego na 100% ze chca spedzic ze soba reszte zycia to kto im stoi na drodze?? Nikt Ja ze swojej strony wtedy moge jeszcze dodac "powodzenia i udanego zwiazku"
Mam kumpele ktora ma 19 lat i sie wlasnie zareczyla i za rok biora slub..
ja tego nie popieram w tym wieku ale tez nie potepiam jesli uwazaja ze sa na to gotowi to ich decyzja...
I ja tu przyklaskam Anusi..bo niektóre osoby w m³odym wieku biora ze soba slub a sa do koñca zycia szcesliwi..chodzi o to by byc pewnym swojego wyboru..
Od kiedy moja kolezanka sie zareczy³a z ch³opakiem(2 lata temu)jej babcia sie do niej nie odzywa To jest dopiero talent
Tez mam takie kole¿anki które sie juz zareczy³y...z czego jedna nie jest pewna czy dobrze zrobi³a....ale to jest wy³acznie jej sprawa i jej decyzja Osobiscie uwazam ze taki wiek np.19 lat to jeszcze za wczesniej....ja na przyk³ad chyba jeszcze nie dojrza³am do takiej decyzji
_________________ "Ludzkie spojrzenia s³odkie s± choæ, pe³ne chciwo¶ci, k³amstwa, zazdro¶ci ³e¿ - poznasz je... poznasz bli¿ej, kiedy os³abniesz i g³owe rozbijesz o mur..."
tzn ja powiem tak bo wlasnie moja kumpela ostatnio mi oswiadczyla ze jest zareczona ale co najsmieszniejsze z kolesiem ktorego poznala no ine klamiac miesiac wczesniej. wiec moja reakcja jest taka ze uwazam to za cos chorego !! no ale dobrze jej zycze jak sie kochaja to niech robia co chca
Mojej znajomej kolezanka ma 19 lat i w³asnie sie rozwodzi
o kurde.. rzeczywiscie troche to chore.. i dlatego sama w tym wieku nie zdecydowalabym sie na slub bo do takiej decyzji trzeba byc dojrzalym na tyle zeby nie brac rozwodu po miesiacu....
toksik napisa³/a:
wiec moja reakcja jest taka ze uwazam to za cos chorego
no bo to akurat jest troche bardzo chore... jak po miesiacu mozna kochac faceta na tyle zeby decydowac sie na slub z nim..
takie osoby chyba same nie widza czego chca
wedlug mnie sa na to jeszcze za mlodzi Chyba ze wpadli i s± konserwatystami (dziecko musi miec tate i mame).
_________________ Uprasza siê grupê trzymaj±c± w³adzê o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani te¿ o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moj± wolno¶æ osobist± oraz jest ograniczaniem wolno¶ci s³owa(...)
ze naprawde sie kochaja,nic tylko pogratulowac.W koncu zareczyny to jeszcze nie slub,zawsze maja czas do namyslu.Radzilabym im razem zamieszkac i sprobowac zycia razem non stop,tak aby sie sprawdzili i tak aby pozniej nie bylo zdziwnienia i rozczarowania.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wiek: 20 Do³±czy³: 18 Mar 2006 Posty: 26 Sk±d: Che³m City
Wys³any: 2006-03-19, 15:43
Moja m³odsza (tak, tak, m³odsza!) ciotka wysz³a za m±¿ jaki¶ miesi±c temu, a 18 lat koñczy dopiero w pa¥dzierniku. Zarêczyny to jest nic przy tym wybryku
mo¿e poza tematem ale ja tez jestem ciotk± dla ch³opaków starszych ode mnie o jakie¶ 3-5 lat wieæ wszsytko mo¿liwe.
a tak powracaj±c do tematu to dla mnie troche dziwne bo ludzie m³odzi czêsto sie zakochuj± i czêsto s± pewni ze to ta JEDYNA/ten JEDYNY na ca³e ¿ycie a potem "przykro ale nie wysz³o" . zarêczeny to nic zlego mozna je ³atwo zerwac. natomiast z ¶lubem jest gorzej szczególnie ko¶cielnym... ahh... m³odym byæ, g³upim byæ
_________________ All good things come to an end...
;]
u mnie raczej nie by³o takich przypadków wiêc nie wiem co by na to zrobi³a moja rodzina i ja sama.... ale wiem ¿e ostatnio sie przyczepili do mojej kuzynki (doros³ej juz) ¿e ma ch³opaka bo og³asza³a to na opisach na gadu, i wiem ¿e ja czegos takiego w ¿yciu nie zrobie (je¶li bym mia³a kogos xD)
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób j± praktykuje, ale nikt do koñca jej nie rozumie"
chcia³abym poznaæ wasze zdanie na temat zarêczyn w¶ród osób pe³noletnich lecz nie przekraczaj±cych dwudziestki, para jest w sobie zakochana i chca spedzic ze sob± reszte ¿ycia, jak reagujecie na swoich rówie¶ników którzy podejmuj± tak wa¿na decyzjê??? Co o tym my¶licie
moj kolega w tym roku konczy 20-stke i sie zeni jakos mi to do niego nie pasuje to nie w jego typie za duzy chulaka z niego a watpie ze milosc ta go az tak oslepila ze nagle sie radyklanie zmienil stawiam browara ze wtopil tylko ze stal sie strasznie tajemniczy i nie da sie z nim poruszyc zadnych tematow zwiazanych z malzenswiem i dziecmi
_________________ pozdro dla Go¶æ (nie pytaj dlaczego Ciê pozdrawiam - i tak Ci nie odpowiem!)
--------------------------------------------------------
respect i szacun dla simarik szczególne pozdro dla Ma³ej123p
bezsensu wiem to ze swojej autopsji, jest to za m³ody wiek na podejmowanie takich decyzji za rok im sie zmieni poglad w zyciu niigdy nie mozna byc czegos pewnym
jest to za m³ody wiek na podejmowanie takich decyzji za rok im sie zmieni poglad w zyciu niigdy nie mozna byc czegos pewnym
Jak im sie zmieni to poprostu zerw± zareczyny i tyle.Problemu nie widze
Wiek nie swiadczy o dojrza³osci czlowieka..Znam ludzi m³odszych od siebie ktorzy wykazuja sie niebywale dojrza³ym podejsciem do zycia,znam rowniez takich ktorzy sa duzo starsi niestety ich sposob patrzenia na swiat jest porownywalny ze sposobem patrzenia na swiat dziecka w podstawowce...
_________________ Wczoraj jest histori±...
Jutro jest tajemnic±..
Dzi¶ jest darem..
to ze przyje³a oswiadczyny po miesi±cu znajomosci to dosc dziwne ale moze to prawdziwa milosc
Ja zareczy³am sie jak mialam 19 lat po 2 letnim zwiazku z chlopakiem. Bylismy razem 4 lata- bylismy bo pól roku temu sie rozstalismy dodam ze slub byl zaplanowany na sierpieñ. To nie jest regu³a ile ma sie lat wtedy wypada albo nie zareczyc sie i tak napprawde chyba nie wiemy czy to milosc i osoba na cale zycie. Ja tak uwazam.
Ostatnio zmieniony przez Domisia 2006-04-21, 18:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.