Forum Dyskusyjne :: zareczyny w m³odym wieku

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Uczucia » zareczyny w m³odym wieku

zareczyny w m³odym wieku
Autor Wiadomo¶æ

wampirzyca:) 

Do³±czy³a: 12 Pa¼ 2005
Sk±d: Wa³cz

Wys³any: 2005-11-23, 23:30   zareczyny w m³odym wieku

chcia³abym poznaæ wasze zdanie na temat zarêczyn w¶ród osób pe³noletnich lecz nie przekraczaj±cych dwudziestki, para jest w sobie zakochana i chca spedzic ze sob± reszte ¿ycia, jak reagujecie na swoich rówie¶ników którzy podejmuj± tak wa¿na decyzjê??? Co o tym my¶licie

Matys 

Do³±czy³: 29 Pa¼ 2005

Wys³any: 2005-11-24, 00:52   

A co moge o tym myslec... w koncu to jest ich zycie i ich wybor i mnie nic do tego :) W koncu sa juz pelnoletni i niech robia to co sie im podoba :] Jak mysla ze sa naprawde zakochani w sobie i sa pewni tego na 100% ze chca spedzic ze soba reszte zycia to kto im stoi na drodze?? Nikt :D Ja ze swojej strony wtedy moge jeszcze dodac "powodzenia i udanego zwiazku" :D :P

#deela 

Do³±czy³a: 18 Pa¼ 2005
Sk±d: z samej góry

Wys³any: 2005-11-24, 08:17   

nie wiem... to jednak za wczesnie, ja sie zareczylam dopiero jak mialam 24 lata

AnUsIa17 
:*:*:*

Do³±czy³a: 14 Pa¼ 2005
Sk±d: Wielkopolska

Wys³any: 2005-11-24, 13:43   

Mam kumpele ktora ma 19 lat i sie wlasnie zareczyla i za rok biora slub..
ja tego nie popieram w tym wieku ale tez nie potepiam jesli uwazaja ze sa na to gotowi to ich decyzja...

Wys³any: 2005-11-24, 14:01   

I ja tu przyklaskam Anusi..bo niektóre osoby w m³odym wieku biora ze soba slub a sa do koñca zycia szcesliwi..chodzi o to by byc pewnym swojego wyboru..
Od kiedy moja kolezanka sie zareczy³a z ch³opakiem(2 lata temu)jej babcia sie do niej nie odzywa :zdziwko: To jest dopiero talent :kwasny:

Jastina 

Do³±czy³a: 08 Lis 2005
Sk±d: Ma³opolska

Wys³any: 2005-12-06, 11:58   

Tez mam takie kole¿anki które sie juz zareczy³y...z czego jedna nie jest pewna czy dobrze zrobi³a....ale to jest wy³acznie jej sprawa i jej decyzja :) Osobiscie uwazam ze taki wiek np.19 lat to jeszcze za wczesniej....ja na przyk³ad chyba jeszcze nie dojrza³am do takiej decyzji :niepewny:

Wys³any: 2005-12-06, 16:31   

Mojej znajomej kolezanka ma 19 lat i w³asnie sie rozwodzi :szok: :szok: :szok:

toksik 

Do³±czy³: 05 Gru 2005
Sk±d: Bia³ystok

Wys³any: 2005-12-06, 16:34   

tzn ja powiem tak bo wlasnie moja kumpela ostatnio mi oswiadczyla ze jest zareczona ale co najsmieszniejsze z kolesiem ktorego poznala no ine klamiac miesiac wczesniej. wiec moja reakcja jest taka ze uwazam to za cos chorego !! no ale dobrze jej zycze jak sie kochaja to niech robia co chca :)

AnUsIa17 

Wys³any: 2005-12-06, 16:57   

wampirzyca:) napisa³/a:
Mojej znajomej kolezanka ma 19 lat i w³asnie sie rozwodzi

o kurde.. rzeczywiscie troche to chore.. :zdziwko: i dlatego sama w tym wieku nie zdecydowalabym sie na slub bo do takiej decyzji trzeba byc dojrzalym na tyle zeby nie brac rozwodu po miesiacu.... :)

toksik napisa³/a:
wiec moja reakcja jest taka ze uwazam to za cos chorego

no bo to akurat jest troche bardzo chore... jak po miesiacu mozna kochac faceta na tyle zeby decydowac sie na slub z nim.. :zdziwko:

czubek :P 
"swistu"

Do³±czy³: 03 Gru 2005
Sk±d: (Polonia) Bytom

Wys³any: 2005-12-06, 16:59   

takie osoby chyba same nie widza czego chca :/
wedlug mnie sa na to jeszcze za mlodzi :!: Chyba ze wpadli i s± konserwatystami (dziecko musi miec tate i mame).
Uprasza siê grupê trzymaj±c± w³adzê o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani te¿ o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moj± wolno¶æ osobist± oraz jest ograniczaniem wolno¶ci s³owa(...)

Dziêkuje!

AnUsIa17 

Wys³any: 2005-12-06, 17:22   

czubek :P napisa³/a:
Chyba ze wpadli i s± konserwatystami (dziecko musi miec tate i mame).

dokladnie... z tym sie zgodze :) wtedy sa praktycznie do tego zmuszeni..

toksik 

Do³±czy³: 05 Gru 2005
Sk±d: Bia³ystok

Wys³any: 2005-12-06, 18:56   

AnUsIa17 napisa³/a:
no bo to akurat jest troche bardzo chore... jak po miesiacu mozna kochac faceta na tyle zeby decydowac sie na slub z nim..

Jej to wytlumacz :)

¦wieta 
obrazki s±

Do³±czy³a: 25 Gru 2005
Sk±d: poznañ

Wys³any: 2005-12-25, 16:45   

wampirzyca:) napisa³/a:
Co o tym my¶licie

ze naprawde sie kochaja,nic tylko pogratulowac.W koncu zareczyny to jeszcze nie slub,zawsze maja czas do namyslu.Radzilabym im razem zamieszkac i sprobowac zycia razem non stop,tak aby sie sprawdzili i tak aby pozniej nie bylo zdziwnienia i rozczarowania.
Who's playing tricks on me?"

dziobass 

Do³±czy³: 18 Mar 2006
Sk±d: Che³m City

Wys³any: 2006-03-19, 15:43   

Moja m³odsza (tak, tak, m³odsza!) ciotka wysz³a za m±¿ jaki¶ miesi±c temu, a 18 lat koñczy dopiero w pa¥dzierniku. Zarêczyny to jest nic przy tym wybryku :/

drobiczek 
eeLOoo

Do³±czy³a: 16 Pa¼ 2005
Sk±d: Centrum :D

Wys³any: 2006-03-19, 20:05   

dziobass napisa³/a:
(tak, tak, m³odsza!) ciotka

mo¿e poza tematem ale ja tez jestem ciotk± dla ch³opaków starszych ode mnie o jakie¶ 3-5 lat wieæ wszsytko mo¿liwe.

a tak powracaj±c do tematu to dla mnie troche dziwne bo ludzie m³odzi czêsto sie zakochuj± i czêsto s± pewni ze to ta JEDYNA/ten JEDYNY na ca³e ¿ycie a potem "przykro ale nie wysz³o" . zarêczeny to nic zlego mozna je ³atwo zerwac. natomiast z ¶lubem jest gorzej szczególnie ko¶cielnym... ahh... m³odym byæ, g³upim byæ ;) ;) ;)

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Do³±czy³a: 19 Sty 2006
Sk±d: wroc³aw

Wys³any: 2006-03-19, 20:14   

u mnie raczej nie by³o takich przypadków wiêc nie wiem co by na to zrobi³a moja rodzina i ja sama.... ale wiem ¿e ostatnio sie przyczepili do mojej kuzynki (doros³ej juz) ¿e ma ch³opaka bo og³asza³a to na opisach na gadu, i wiem ¿e ja czegos takiego w ¿yciu nie zrobie (je¶li bym mia³a kogos xD)

swistu 
Weteran :)

Do³±czy³: 25 Lut 2006
Sk±d: (Polonia)Bytom

Wys³any: 2006-03-19, 22:22   

Cytat:
chcia³abym poznaæ wasze zdanie na temat zarêczyn w¶ród osób pe³noletnich lecz nie przekraczaj±cych dwudziestki, para jest w sobie zakochana i chca spedzic ze sob± reszte ¿ycia, jak reagujecie na swoich rówie¶ników którzy podejmuj± tak wa¿na decyzjê??? Co o tym my¶licie

moj kolega w tym roku konczy 20-stke i sie zeni :/ jakos mi to do niego nie pasuje :/ to nie w jego typie :/ za duzy chulaka z niego a watpie ze milosc ta go az tak oslepila ze nagle sie radyklanie zmienil :looka: stawiam browara ze wtopil :( tylko ze stal sie strasznie tajemniczy i nie da sie z nim poruszyc zadnych tematow zwiazanych z malzenswiem i dziecmi :/

:idea: pozdro dla Go¶æ (nie pytaj dlaczego Ciê pozdrawiam :!: - i tak Ci nie odpowiem!)
--------------------------------------------------------
:idea: respect i szacun dla simarik
:idea: szczególne pozdro dla Ma³ej123p ;)

expeend 

Do³±czy³: 14 Kwi 2006

Wys³any: 2006-04-14, 11:57   

bezsensu wiem to ze swojej autopsji, jest to za m³ody wiek na podejmowanie takich decyzji za rok im sie zmieni poglad w zyciu niigdy nie mozna byc czegos pewnym

Angel Eyes 

Do³±czy³a: 25 Lut 2006
Sk±d: z nieba..

Wys³any: 2006-04-15, 18:30   

expeend napisa³/a:
jest to za m³ody wiek na podejmowanie takich decyzji za rok im sie zmieni poglad w zyciu niigdy nie mozna byc czegos pewnym

Jak im sie zmieni to poprostu zerw± zareczyny i tyle.Problemu nie widze ;)
Wiek nie swiadczy o dojrza³osci czlowieka..Znam ludzi m³odszych od siebie ktorzy wykazuja sie niebywale dojrza³ym podejsciem do zycia,znam rowniez takich ktorzy sa duzo starsi niestety ich sposob patrzenia na swiat jest porownywalny ze sposobem patrzenia na swiat dziecka w podstawowce... :oczami:

Domisia

Do³±czy³: 21 Kwi 2006

Wys³any: 2006-04-21, 18:55   

to ze przyje³a oswiadczyny po miesi±cu znajomosci to dosc dziwne ale moze to prawdziwa milosc :super:
Ja zareczy³am sie jak mialam 19 lat po 2 letnim zwiazku z chlopakiem. Bylismy razem 4 lata- bylismy bo pól roku temu sie rozstalismy :zalamany: dodam ze slub byl zaplanowany na sierpieñ. To nie jest regu³a ile ma sie lat wtedy wypada albo nie zareczyc sie i tak napprawde chyba nie wiemy czy to milosc i osoba na cale zycie. Ja tak uwazam.
Ostatnio zmieniony przez Domisia 2006-04-21, 18:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
forum m³odzie¿owepozycjonowanieprojekty domów • Twoja FOTKA w internecie • Projekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.