Forum Dyskusyjne :: Wrażliwych i porządnych dziewczyn juz nie ma

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: marketing wietnam

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Wrażliwych i porządnych dziewczyn juz nie ma

Wrażliwych i porządnych dziewczyn juz nie ma
Autor Wiadomość

Akooo 

Wysłany: 2008-03-05, 16:09   Wrażliwych i porządnych dziewczyn juz nie ma

Hej przebywanie codziennie w mojej szkole uświadomiło mnie w przekonaniu że prawdziwych dziewczyn już niema. Niechodzi mi o sprawy fizyczne typu piersi itp tylko o wnetrze dziewczyny i jej charakter a także styl bycia. Więkrzośc polskich nastolatek to puste laleczki które martwią sie o swoje paznokcie i tony makijarzu na twarzy.Charakter współczesnych dziewczyn jest straszny byłem świadkiem kłótni o chłopaka (bardzo brzydki) między dwoma dziewczynami poprostu one mogły się wtedy zabić nawzajem a tylu przekleństw jeszcze w życiu nie słyszałem. Ja miałem nawed sporo dziewczyn jak na mój wiek ale co z tego skoro kazda to pusta laleczka która tylko paznokcie maluje. Zerwałem z moja ostatnia dziewczyną bo miałem już dość jej tempoty chociaż była ładna, ale watpie bym w tym kraju znalazł jakąś romantyczną i wrazliwą dziewczynę bo poprostu juz takich się nie robi :mur: heh . Wiem że to co teraz napisze wyda wam się dziwne ale wolał bym jakiś romantyczny spacer z dziewczyną niż zabawę na jakiejś dyskotece z prochami a później sex w jakimś koncie byle jak i byle gdzie.

somebody 

Wysłany: 2008-03-05, 16:16   

Nie zgodzę się z tobą że prawdziwych dziewczyn już nie. rozejrzyj się dokładnie po swojej okolicy. Możliwe że dziewczyna jest brzydka (tak ci się może wydawać) ale gdy się umaluje i założy jakąś naprawdę ładną sukienkę to wygląda zdecydowanie inaczej. U mnie w klasie na przykład jest kilka dziewczyn, które nie płaczą z powodu połamanego paznokcia... Według mnie naprawdę powinieneś się lepiej rozejrzeć...

MRN 

Wysłany: 2008-03-05, 16:18   

Poprawne rozumowanie, którego gratuluję ;) Niemniej jednak wrażliwe,mądre i sympatyczne dziewczyny jeszcze istnieją. Sam ostatnio poznałem śliczną, naturalną dziewczynę. Po pierwszych 15 minutach rozmowy byłem zachwycony i to sprawia że wierzy się jeszcze w człowieczeństwo.

Akooo 

Wysłany: 2008-03-05, 16:25   

Niemniej jednak wrażliwe,mądre i sympatyczne dziewczyny jeszcze istnieją.

Istnieją chyba w Iranie w szkołach koranicznych :) . Jeśli tobie się udało to gratuluję życze powodzenia waszemu związkowi. Ale ja niemam tyle szczęścia mimo że na wygląd nie narzekam,to przyciągam same głupie laseczki ale nie mądre dziewczyny.

Rooster 

Wysłany: 2008-03-05, 16:27   

Ostatnio chyba jakaś moda na to jest , coraz więcej dziewczyn to puste różowe pokemony.
Najgorsze jest to że nie tylko wyglądają jak lalki barbie ale i są puste i płytkie. Ale na szczęście normalne osobniczki płci pięknej nadal są w tym kraju.

MRN 

Wysłany: 2008-03-05, 16:28   

Akooo napisał/a:
Jeśli tobie się udało to gratuluję życze powodzenia waszemu związkowi

Ale razem nie jesteśmy i pewnie nigdy nie będziemy, ale tak czy tak trochę mnie to podbudowało. Mnie też raczej niczego nie brakuje bo sam przyciągnąłem jej uśmiech. No i życzę żebyś trafił na taką

somebody 

Wysłany: 2008-03-05, 16:34   

nie ma co się łamać tylko zabrać się za poszukiwania xD

Reanellan 

Wysłany: 2008-03-05, 18:18   

Nie łam się :) Zapewniam Ciebie, że są jeszcze takie dziewczyny, których poszukujesz, trzeba się tylko rozejrzeć, bo przecież nie wszystko widać na pierwszy rzut oka.

Patrząc na Twój wiek, wnioskuję że jesteś w gimnazjum, a ta szkoła niestety kojarzy mi się(i tak jest, bo też byłem w gimnazjum) właśnie z laskami, które bardziej dbają o wygląd niż o swoje wnętrze, taka niestety jest nasza rzeczywistość.

Ale sytuacja zmieni się w liceum, gdzie raczej nie ma aż takiej swobody na wygląd, zachowanie na którą pozwalają sobie niektóre dziewczyny z gimnazjum. :) Jest większa szansa na spotkanie tej wyjątkowej

Jeżeli nie chcesz czekać, to "tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga", jak pisał Mickiewicz :D

Achilles 

Wysłany: 2008-03-05, 19:01   

Niestety Akooo według mnie ma racje nie ma juz wrazliwych i romantycznych dziewczyn, same puste i bez pieknego wnetrza i w liceum to się raczej nie zmieni, jak byłem w gimnazjum jak i w liceum i nie spostrzegłem róznicy, choć nie mówie ze pięknych duszą dziewczyn nie ma, znajdą się takie lecz nieliczne, są one niczym perły a jak wiadomo perełek za wiele nie ma. Sam z 1-2 dziewczyny które odpiowiadały by moim oczekiwaniom znam, choć takie dziewczyny zwykle nie są dostępne.

Calm 

Wysłany: 2008-03-05, 20:02   

Tak. Jest dużo dziewczyn, które są puste. Nie jest ich wcale tak dużo. Myślę, że nawet po połowie. Cała sprawka kryje się za kreacją i presją otoczenia. Mówisz, że stwierdzasz "wrażliwych i porządnych dziewczyn już nie ma" po obserwowaniu środowiska jakim jest szkoła, czyli jeden wielki teatrzyk w którym miedzy innymi sam grasz główną rolę.

papaja 

Wysłany: 2008-03-06, 19:57   

heh dziwne sa wasze opinie... owszem jest duzo dziewczyn ktore dbaja tylko o wyglad i sa dosc puste wewnatrz. ale to ze dziewczyna dba o siebie i chce zawsze ladnie wygladac nie oznacza ze jest pusta! chociaz co do tej wrazliwosci to musze sie z Wami zgodzic... dziewczyny musialy nauczyc sie byc silne i nie dac wykorzystac sie chlopakom...

Frieda 

Wysłany: 2008-03-06, 21:51   

Akooo napisał/a:
Ja miałem nawed sporo dziewczyn jak na mój wiek ale co z tego skoro kazda to pusta laleczka która tylko paznokcie maluje. Zerwałem z moja ostatnia dziewczyną bo miałem już dość jej tempoty chociaż była ładna, ale watpie bym w tym kraju znalazł jakąś romantyczną i wrazliwą dziewczynę bo poprostu juz takich się nie robi

Nie każda dziewczyna to pusta laleczka, to stereotyp jest. Ale czemu byłeś z takimi "pustymi laleczkami"? Prawda jest taka, że na prawdę wrażliwe dziewczyny są samotne, bo chłopcy latają tylko za pustymi laleczkami. To chyba jestem zabytkiem... I znam jeszcze kilka takich. Samotnych, dlatego, ze liczy się dla nich nie tylko wygląd.
Zgadzam się z Reanellanem, jeszcze spotkasz odpowiednią dziewczynę.

Ps. Przepraszam, ale nie mogłam się opanować.... Chociaż to temat jak zauważyłam przed chwilą, dla chłopaków...
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

Reanellan 

Wysłany: 2008-03-06, 22:01   

Frieda napisał/a:
Ps. Przepraszam, ale nie mogłam się opanować.... Chociaż to temat jak zauważyłam przed chwilą, dla chłopaków...

Chyba nikt się nie będzie gniewał, warto znać też zdanie płci przeciwnej :)

Faktem jest, że kiedyś było inaczej, ale czasy się zmieniają.... Trudniej jest spotkać tą normalną, wyjątkową dziewczynę, ale przecież nikt nie powiedział, że to jest niemożliwe ;)

Nie dodałem, że po liceum jest kolejny etap, czyli studia :P :super:

William Shakespeare

Akooo 

Wysłany: 2008-03-07, 06:23   

Ale czemu byłeś z takimi "pustymi laleczkami"? Prawda jest taka, że na prawdę wrażliwe dziewczyny są samotne, bo chłopcy latają tylko za pustymi laleczkami.

Masz całkowitą rację jeszcze miesiąc temu duże piersi u dziewczyny=pożądna dziewczyna. Ale to już przeszłość

Reanellan 

Wysłany: 2008-03-07, 14:33   

Akooo napisał/a:
Ale czemu byłeś z takimi "pustymi laleczkami"? Prawda jest taka, że na prawdę wrażliwe dziewczyny są samotne, bo chłopcy latają tylko za pustymi laleczkami.

Yyy, to pytanie jest do kogo? Bo zgubiłem wątek :P

Faktem jest, że są samotne, może to i prawda, że niektórzy z nas uganiają się za "pustymi laleczkami", ale ja dla przykładu ja tego nie robię. Owszem chciałbym mieć ładną, mądrą dziewczynę(jeszcze nie znalazłem :kwasny: ), ale taką do której będę się mógł przytulić, szczerze porozmawiać, spędzać wspólne chwile, a nie taką która ma pustkę w głowie, i kilogram tapety na twarzy :P

William Shakespeare

roksiakb 

Wysłany: 2008-03-07, 14:43   

Jeśli mogę sie wtrącić...
Teraz panuje głupia moda na styl zachodni - czyli właśnie te "puste laleczki" myślą, że są cool... Tylko paznokcie, fryzjer, ciuchy, itp... itd... po jest presja otoczenia... kiedy ja miałam 15 lat, nie było jeszcze takich cudów zachodnich... więc te dziewczyny z mojego wieku, i trochę starsze mają bardziej poukładane w głowie...
Macie chłopaki rację - coraz trudniej o jakąś mądrą, fajną dziewczynę... i z roku na rok będzie jeszcze gorzej...
"Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."

Reanellan 

Wysłany: 2008-03-07, 15:00   

Oj tak, kiedyś było inaczej, szkoda tylko, że teraz tak nie jest.

Pozostaje mieć nadzieję, że niedługo się to zmieni...

William Shakespeare

roksiakb 

Wysłany: 2008-03-07, 15:04   

Reanellan napisał/a:
Pozostaje mieć nadzieję, że niedługo się to zmieni...

Dopóki Polska nie przestanie "gonić" za dążeniem do stylu zachodniego, to się to raczej nie zmieni... Dziewczyny na siłę chcą być takie, jak kobiety "wylansowane" w teledyskach.. tyle,że nie biorą pod uwagę tego, że te kobiety są "sztucznie" przerabiane - dlatego są tak piękne
"Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."

Reanellan 

Wysłany: 2008-03-07, 15:14   

roksiakb napisał/a:
Dopóki Polska nie przestanie "gonić" za dążeniem do stylu zachodniego, to się to raczej nie zmieni...

Słuszna uwaga.

Co myślicie o tym, że powodem takiej sytuacji jest też złe wychowanie przez rodziców, przecież gdyby zwracali oni większą uwagę na to co robią ich córki, wyglądałaby to zupełnie inaczej.

William Shakespeare

roksiakb 

Wysłany: 2008-03-07, 15:21   

Reanellan napisał/a:
Co myślicie o tym, że powodem takiej sytuacji jest też złe wychowanie przez rodziców, przecież gdyby zwracali oni większą uwagę na to co robią ich córki, wyglądałaby to zupełnie inaczej.

Tak - z tym też się zgodzę. Przecież teraz rodzice nie mają czasu dla swoich dzieci... Nie mają czasu ich wychowywać tak, jak powinni... Są zbytnio zapracowani, a po pracy zmęczeni... no, ale usprawiedliwiając ich to muszą zarabiać, żeby ich dzieci miały co jeść... Nie każdy ma w życiu łatwo... A dzieci pozostawione same sobie, to... wiadomo co najczęściej z nich wyrasta....

Odpowiedz do tematu