Proszę odpowiedzieć na pytanie czy wrażliwość to wada czy zaleta?
to zalezy. nadmierna wrazliwosc to raczej wada.. tak mi sie przynajmniej wydaje.. uwazam tak,dlatego,ze jesli czlowiek przyjmuje wszystko na maxa i sie wszystkim przejmuje,to jego zycie moze stac sie meka. zawsze bedzie czul sie rozczarowny i niepocieszony.
aczkolwiek wrazliwosc powinna "wystepowac" u kazdego czlowieka. tylko taka umiarkowana. troche poplatalam,ale mam nadzieje,ze rozumiecie
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
wg mnie to jest tak jak powiedziła Patryśka to zależy... nadwrażliwa to wada niewrazliwa tez, a jak jest z wrazliwoscia... to zalezy w jakiej sprawie ...
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Wysłany: 2006-12-24, 20:52
Patryśka napisał/a:
zawsze bedzie czul sie rozczarowny i niepocieszony
skądś to znam.....
Ja u siebie postrzegam jako wade... no ale się jej już raczej nie pozbedę
Choć znajomi mówią że wrażliwi ludzie zawsze są dobrzy i mają dobre serce, no ale ja mam chyba za dobre
_________________ Pracuj tak jakbyś nie potrzebował pieniędzy. Kochaj tak jakby nikt nigdy ciebie nie zranił. Tańcz jakby nikt na ciebie nie patrzył. Śpiewaj jakby nikt cię nie słuchał. Żyj jakby był raj na ziemi.
jak komus sie wydaje, ze jest wrazliwy, to postrzega to za wade. [oh jaki ja jestem przez to nescenslywy]
jak ktos jest wrazliwy, to wie, ze to mimo wszystko jest zaleta.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
jak komus sie wydaje, ze jest wrazliwy, to postrzega to za wade. [oh jaki ja jestem przez to nescenslywy]
jak ktos jest wrazliwy, to wie, ze to mimo wszystko jest zaleta.
oczywiscie generalizuje, bo bez tego nic w zadnym temacie nie moznaby napisac, postawic zadnej teorii, bo zawsze sa ludzie, ktorzy zasadom swoim zachowaniem przecza. po prostu odnioslem takie wrazenie.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2006-12-25, 12:24
Brak serca->wrazliwisc-> nadwrazliwosc
Skraje cechy sa raczej wada ale zloty srodek to jak najbardziej zaleta
Wrazliwosc to bardzo potrzena i pozytywna cecha. Zycie w swiece bez uczyc braku empati jakos mi nie podchodzi. Wole cieriec i cieszyc sie z innymi niz chodzic po "putym swiecie"
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Rany ,odpowiadałem na pytanie zadane przez vicher.A jak jesteś wrażliwy na ludzi to witam w klubie.
*faris
Wysłany: 2006-12-25, 21:07
a tam... wrażliwym można być na piękno, estetykę, i na to co inni mówią... tylko że wrażliwy czy przerważliwiony ? wrażliwa osoba zawsze bierze dużo do siebie i wszystkim się przejmuje, ale przewrażliwiona to już histeryk...
ogólnie ludzie wrażliwi są dobrzy, ale jak dają się wykorzystywać, to wtedy to raczej nie staje się wadą, tylko fmmm naiwnością
Wysłany: 2006-12-25, 21:42
Prince napisał/a:
Weż to chłopie sprecyzuj.
odp
Mordred napisał/a:
na ludzi.
i to bardzo, łatwo mnie zranić itp. Wogóle mam takie pesymistyczne życie przez to Ciągle mnie ktos pociesza itp, bo jak coś się nie uda, nie powiedzie to.... no właśnie....
faris napisał/a:
ogólnie ludzie wrażliwi są dobrzy
wiem bo taki jestem
faris napisał/a:
ale jak dają się wykorzystywać, to wtedy to raczej nie staje się wadą,
wykorzystać ale w jakim sensie Potrafie odmówić
_________________ Pracuj tak jakbyś nie potrzebował pieniędzy. Kochaj tak jakby nikt nigdy ciebie nie zranił. Tańcz jakby nikt na ciebie nie patrzył. Śpiewaj jakby nikt cię nie słuchał. Żyj jakby był raj na ziemi.
*faris
Wysłany: 2006-12-25, 22:08
vicher napisał/a:
wykorzystać ale w jakim sensie
hm... odmówić potrafisz, ale czasem ze zmęczenia na wszystko się zgadza, bo sądzisz że jak to zrobisz to będzie im lepiej, pomożesz im czy coś... nie wiem zresztą
Prosta zasada wykorzystuj to co masz do dyspozycji.I jak to się mówi "pustego nie pij".Jeśli oczekujesz pocieszania to najpewniej będziesz tym pocieszaniem obdarzał innych.Tak to zwykle działa.
to zalerzy ^^ z doświadczenia wiem że ludzią wrarzliwym trudniej się żyje... ale zawsze może się przydać.. ja odnalazłam się dopiero w szkole plastycznej wsród innych przewrarzliwionych świrów XD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.