czemu trudniej? posiadajac wieksza doze empatii moga wiele spraw rozwiazac korzystnie, maja lepsze podejscie do ludzi. sprawa b. wzgledna <jak wszystko>
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
wrazliwosc jest pojeciem wzglednym:)
moim zdaniem jest to duza zaleta i rzadko spotykana...(niestety) coraz mniej ludzi naprawde wrazliwych....
widac to po obecnej sytuacji na swiecie...
moze jestem naiwna ale tak uwazam
hmm.. w sumie mozna nad tym dyskutowac w nieskonczonosc... wedlug mnie jednak wrazliwosc to jak najbardziej zaleta! ja jestem ogromnie wrazliwa.. szybko sie wzruszam, latwo mnie rozsmieszyc;) ale dobrze mi z tym;) wg mnie wrazliwosc laczy sie ze spontanicznoscia a wiec jak najbardziej jest co cos pozytywnego;) poza tym bycie altruistka, sprawia mi wiele radosci;)
we wrażliwości nie ma nic złego, jest to, moim zdaniem przynajmniej, bardzo pozytywna cecha... tyle, że ludzie, którzy za bardzo wrażliwych się uważają, nie zawsze tacy są...
tzn są, ale w nieco innym sensie, bo są przewrażliwieni na swoim punkcie zwykle...
patrz przykład : luba
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-01-06, 21:18
luba napisał/a:
patrz przykład : luba
2 przykład ja
_________________ Pracuj tak jakbyś nie potrzebował pieniędzy. Kochaj tak jakby nikt nigdy ciebie nie zranił. Tańcz jakby nikt na ciebie nie patrzył. Śpiewaj jakby nikt cię nie słuchał. Żyj jakby był raj na ziemi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.