większość temtów jest przykładem jak uczuć nie traktuje się poważnie. Jak z nią zerwac? Czemu na mnie popatrzył? Jestem nieszcześliwa bo on mnie nie kocha itp. ...
Gdy w całym tym uczuciowym "szaleństwie" zapominamy o tym, że zakochanie się to dopiero początek, a nie cel. Jest to uczucie i jak każde uczucie (emocja) nie trwa wiecznie. Emocje mają to do siebie, że z czasem wygasają. I to jest powód że czasem związki się kończą, bo nie połączyło was nic trwałego, tylko uczucie...
Więc może warto zastanowić czym jest "miłość" i jaka powinna być? Zanim ktoś będzie chciał założyć temat.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Wysłany: 2008-02-24, 15:57
Przeniose temat do uczuc, bo jest bardziej filozoficzny niz problematyczny.
monia_89 napisał/a:
Więc może warto zastanowić czym jest "miłość" i jaka powinna być? Zanim ktoś będzie chciał założyć temat.
Ludzie ktorzy zakladaja tego typu tematy jak mowisz nie sa w stanie nawet sie zastanowic co pisza, wiec myslenie o czymkolwiek innym niz "on si ena mnie patrzy to jest milosc" nie wchodzi w gre. Poza tym wchodza tu ludzie i pisza te teaty ktorzy tak naprawde nic poza ich wlasnym tworem nie obchodzi.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-24, 16:25
Wydaje mi się, że miłości nie można przypisać jednej konkretnej definicji. Każdy pojmuje ją inaczej: dla jednego są to wspólne wyjścia i mieszkanie razem, dla drugiego podzielanie tego samego zdania w każdym aspekcie. Znam tez osobę, która twierdzi, że miłość między dwojgiem ludzi tak naprawdę nie istnieje, jest tylko iluzją.
A ludzie zakładający podobne tematy są przeważnie zdesperowani oraz bez doświadczenia (no bo jakie doświadczenie można posiadać w tej kwestii w wieku 14 lat? nawet jeśli osobnik miał wiele doczynienia z płcią przeciwną, to nie można tego nazwać w pełni dojrzałymi uczuciami)
[ Dodano: 2008-02-24, 16:26 ]
monia_89 napisał/a:
jaka powinna być?
miłość cokolwiek powinna?
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.