Forum Dyskusyjne :: Ucieczka z domu

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Ucieczka z domu

Ucieczka z domu
Autor Wiadomość

Marzena1811 

Wysłany: 2006-01-27, 15:41   Ucieczka z domu

hejka! chciałam pogadać o... ucieczkach czy uciekliście kiedyś z domu???
ja tak i to wiele razy :zawstydzony:

Jastina 

Wysłany: 2006-01-27, 15:43   

No ja nie uciekałam nigdy z domu...chyba ze mnie mama nie chciała puscic na jakas imprezke to sie wykradałam....ale mysle ze ucieczka jako taka nie jest dobrym rozwiazaniem...jeszcze zalezy dlaczego uciekłas.

Kinga. 

Wysłany: 2006-01-27, 16:57   

Nie.
Nie mam takiej potrzeby.
Ucieknę jak znajdę męża ... :hyhy:

Matys 

Wysłany: 2006-01-27, 17:03   

Moim zdaniem ucieczka nie jest dobrym rozwiazaniem na rozwiazywanie konfliktow pomiedzy rodzicami. Nielepiej byloby po prostu usiasc na spokojnie i obgadac wszystkie dreczace Cie sprawy ?? Mozeby nie rozwiazalo to wszystkich problemow ale w jakims stopniu rodzice wiedzieliby co a przede wszystkim ze cos Cie dreczy. Ucieczka nic nie zdzialasz :( mozesz jedynie pogorszyc swoja sytuacje. Powiedz czy takie ucieczki daly Ci cos w rezultacie ?? Tobie moze troche radochy ze sprzeciwilas sie woli rodzicow i ze ucieklas z tego domu ale rodzicom przysporzylas zapewnie wiele zmartwien. A gdy wracasz do domu po czyms takim to widzisz poprawe w swoich stosunkach miedzy rodzicami ?? Nie. Bo zaczyna sie awantura kolejna o to ze ucieklas. Pamietaj rowniez ze jacyby oni nie byli to oni Cie kochaja, martwia sie o Ciebie i chca Twojego dobra za wszelka cene. Moze nie okazuja tej milosci tak jakbys chciala ale na pewno kochaja Cie na swoj sposob. To dobrze ze chociaz tak niz zeby Cie wcale nie kochali. Od czasu do czasu okaz i Ty im swoja milosci. Nie mowie tu o tym zebys im zaraz sie rzucala do twarzy i calowala ich mowiac "Jak ja Was mamo i tato kocham" ale mowie tu o tym ze wystarczy ze podejdziesz przytulisz sie albo powiesz cieple slowo. Z czasem rodzice wyczuja chec Twojej poprawy (jesli taka wogole jest wymagana) i dadza Ci troche luzu, swobody i sami zaczna do Ciebie inaczej podchodzic. Ale gdy nie dajesz sobie rady z tym to nie wstydz sie i zglos sie do szkoly do pedagoga szkolnego ktory powinien Ci na pewno pomoc a jezeli nie to sa przeciez inne organizacje zajmujace sie tego typu sprawami. Tylko pamietaj 3 rzeczy:
1. Gdyby Ci sie udalo dojsc do porozumienia z rodzicami to zebys nie zepsula tego w co juz wlozylas tyle swojej pracy bo na prawde szkoda byloby zeby taka szanse zmarnowac.
2. Ucieczkami nic nie zdzialasz.
3. Rodzicow sie niestety nie wybiera wiec kochaj ich takich jacy sa i ciesz sie ze ich masz bo inni ich niestety nie maja i dali by wszystko by ich wlasnie miec
Ostatnio zmieniony przez Matys 2006-01-27, 17:08, w całości zmieniany 3 razy  

AnUsIa17 
:*:*:*

Wysłany: 2006-01-28, 10:20   

Nie ucieklam nigdy z domu....bo ucieczka napewno nieczego nie rozwiazuje...
wiadomo ze stosunki z rodzicami nie zawsze sa takie jakbysmy chcieli ale tak jak juz Matys napisal rodzicow sie nie wybiera i powinnismy ich zaakceptowac takimi jakimi sa..

czubek :P 
"swistu"

Wysłany: 2006-01-28, 11:28   

moj kolega uciekl z domu - DWA RAZY!
pierwszy raz uciekl bo mu w szkole nie szlo czy cos w tym stylu :/
a drugi raz to juz jest tajemnica rodzinna :(
a co to dało :?: w sume nic :/ no moze poz a tym ze jego foto bylo w gazecie :/
Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)

Dziękuje!
Ostatnio zmieniony przez czubek :P 2006-01-28, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  

Matys 

Wysłany: 2006-01-28, 12:13   

Ja mialem u siebie taka kolezanke (ktorej i tak nie lubilem) w pierwszej klasie technikum ktora dala noge i byla poszukiwana przez policje oczywiscie tez bylo zdjecie w gazecie a ona byla po prostu sobie u babci :/

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-01-28, 12:31   

ja też nigdy nie uciekłam, bo to i tak nic nie da, ale dwaj moi kumple często uciekali i w końcu wylądowali w domu dziecka. Bo jak to powiedziała pani sędzia: Matka nie potrafi wychować synów. szkoda mi ich. jak widać ucieczka nie przynosi nic dobrego:(

DesertFox 
KOP!#F1r3foX

Wysłany: 2006-01-29, 16:03   

Jak uciekałaś wiele razy to pewnie przywykli....
zastanów się...czy to ma jakiś sens?
Czy zmienisz coś ucieczką?
Ja nawet jak jestem na maxa wkurzony na rodzine to nigdy nie zwiewam, ide sobie do pokoiku włączam Call of Duty 2 i rozwalam Szwabów :)

Na zgrupowaniu od 13 do 24 Sierpnia

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-01-29, 18:41   

Miodek napisał/a:
Call of Duty 2 i rozwalam Szwabów

czy wy wszyscy poszaleliście z tą grą?? ja sie dostać do kompa nie moge bo mój brat ciagle w to łoi!! wiem że nie na temat ale jakoś mi tak przyszło do główki...

DesertFox 
KOP!#F1r3foX

Wysłany: 2006-01-29, 21:29   

no bo gra rewelacyjna :D ja naszczęście nie musze z nikim kompa dzielić ;]

Na zgrupowaniu od 13 do 24 Sierpnia

#deela 

Wysłany: 2006-02-15, 13:47   

Marzena1811, raz, trzasnelam drzwiami w środku nocy i jak stałam tak zniknęłam na tydzieć, ile ja miałam wtedy lat? chyba... 19 albo jakoś tak więc mnie nie mogli łapać oficjalnie miałam prawo sobie wyjść..
A potem? jakoś wszystko się dotarło, ale dobrze wiedzieli o co oszło więc nawet nie mogli mieć pretensji :P
co było to było

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-09-20, 19:51   Re: złamane serducho

Marzena1811 napisał/a:
hejka! chciałam pogadać o... ucieczkach czy uciekliście kiedyś z domu???
ja tak i to wiele razy :zawstydzony:

:dobani: ja nigdy nie uciekam od problemow, tymbardziej z domu nie :P

Pablo 
Prze Huj :D

Wysłany: 2006-09-20, 20:02   

JA jeszcze nigdy z domu nie uciekłem nie jestem typem tchórza :P

karda90 

Wysłany: 2006-09-21, 16:09   

szczyt głupoty nigdy nie ucieklam i nie mam zamiaru, nie narazilabym na takie nerwy moich rodziców

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-09-22, 23:10   

Miszkajac z rodzicami nie,aczkolwiek ucieklam do kumpeli gdy nie chcialo mi sie sprzatac syfu w mieszkaniu :D . A na serio, to niegdy mnie nie paciagala ucieczka, roznie w zyciu sie dzailo,ale jakos nie bylam do tego stopnia zdesperowana. Widac od najmlodszych lat wiedzialam,ze problemow nie da sie w ten sposob rozwiazac.
Who's playing tricks on me?"

OlCiA 

Wysłany: 2006-09-23, 09:01   

nigdy tego nie zrobiłam chociaz często nad tym myslałam

Moni 

Wysłany: 2006-09-23, 09:14   

jeszcze nie ucieklam, ale coraz czesciej sie nad tym zastanawiam...wiem, ze to nie jest rozwiazanie dobre, ale czasem rodzice mnie tak wkurzaja.... :P

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-09-25, 21:45   

Moim zdaniem ucieczka= 5 razy więcej problemow na głowie. Bo to nie sztuka wyjść z domu. Sztuka sobie potem samej poradzić:
=> załatwić jedzenie
=> mieć jakiś dach nad głową
=> a skąd wziąć kase?!
=> jak nie ma sie u kogo zatrzymać, to jak na przyklad się umyć ?
=> no i jeszcze jedno małe ale: jak obronić się przed gwałtem lub porwaniem??
Za Chiny bym sobie nie zafundowła takiej " rozrywki".

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2006-09-26, 16:00   

Nie uciekłam i nie mam zamiaru. Nawet mi taka myśl do głowy nie przyszła.. Uciec z domu? Fajnie ale co potem? Często było ciężko w domu bo rodzice "lubią" się kłócić a ja kłótni nie cierpie.. No ale od czego jest własny pokój i słuchawki na uszach? Zresztą kłótnie wcale nie oznaczają że w domu nie ma miłości.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

Odpowiedz do tematu