Forum Dyskusyjne :: Szansa

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Szansa

Szansa
Autor Wiadomość

Patryśka 

Wysłany: 2006-12-24, 16:02   Szansa

nie wiem czy byl juz taki temat....ile razy jestescie w stanie dac czlowiekowi szanse? raz? dwa? dziesiec? a moze wogole? czy jesli powaznie zawiedziecie sie na chlopaku/dziewczynie od razu skreslacie zwiazek? a jak jest w przyjazni? czy staracie sie odbudowac przyjazn nawet wtedy gdy druga osoba zrobila Wam potworne swinstwo?

*Apple 

Wysłany: 2006-12-24, 21:49   

Z przyjaźnią to bardzo trudna sprawa. Ja bym potrzebowała czasu. Dużo. Aby to przemyśleć. Zależy jakie by to było świństwo. A co do miłości to sie nie wypowiadam, bo się nie znam xD

Arte

Wysłany: 2006-12-24, 22:54   

Chyba łatwiej jest odbudować, lub spróbować ponownie niż zaczynać od nowa. Jednak i dawanie szans ma swoje granice.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-25, 18:03   

Apple napisał/a:
przyjaźnią to bardzo trudna sprawa. Ja bym potrzebowała czasu. Dużo. Aby to przemyśleć. Zależy jakie by to było świństwo.
Zgadzam się z Jabuszkiem :) w przyjażni jest nawet cieżej niz w miłosci... Ale jesli to taka prawdziwa przyjazn to nie powinno dochodzic do czaegos takiego....
A w miłości to jakies drobne przewinienia zawsze nie ma ludzi idealnych, ale zdrady nigdy!! Bo jeśli się kogoś kocha to nie ma czegos takiego jak zdrada...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Patryśka 

Wysłany: 2006-12-25, 22:48   

Idia napisał/a:
Ale jesli to taka prawdziwa przyjazn to nie powinno dochodzic do czaegos takiego....

no niby tak... ale jak np przyjaciel,sadzac ze dla Ciebie bedzie tak lepiej,postapi tak jak chce,a w rzeczywistosci wyjdzie odwrotnie i to bardzo odwrotnie? to co wtedy? ja tak postapilam. uwazalam ze dla mojej przyjaciolki bedzie lepiej jesli zrobie pewna rzecz. wyszlo inaczej i od tamtej pory ona nie chce mnie znac. a ja przeciez nie zrobilam tego celowo. myslalam ze robie dobrze.

Idia napisał/a:
A w miłości to jakies drobne przewinienia zawsze nie ma ludzi idealnych, ale zdrady nigdy!! Bo jeśli się kogoś kocha to nie ma czegos takiego jak zdrada...

zgadzam sie...
a jesli np chlopak zrywa z Toba a po jakims czasie chce znowu do Ciebie wrocic i twierdzi ze popelnil blad,ze sie pomylil i ze nadal kocha?? wierzyc czy olac?

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-12-25, 23:23   

wszystko zleży od sytuacji. jak bliska jest nam osoba która nas zraniła oraz w jakim stopniu zostalismy skrzywdzeni.

Mania 

Wysłany: 2006-12-26, 12:21   

Patryśka napisał/a:
ile razy jestescie w stanie dac czlowiekowi szanse?

Niestety za duzo ..... :/
Patryśka napisał/a:
czy staracie sie odbudowac przyjazn nawet wtedy gdy druga osoba zrobila Wam potworne swinstwo?

staram sie, chyba tez niestety :(

*Carla* 

Wysłany: 2006-12-27, 00:07   

Patryśka napisał/a:
ile razy jestescie w stanie dac czlowiekowi szanse?

Zalezy jak wazna jest to dla mnie osoba..
Jesli juz, to tylko raz..

Patryśka napisał/a:
czy jesli powaznie zawiedziecie sie na chlopaku/dziewczynie od razu skreslacie zwiazek?

Tak, tego juz sie nie odbuduje, juz nigdy do konca nie zaufam, a to chyba wlasnie na zaufaniu opiera sie zwiazek, a wiec chyba to byloby bez sensu ...

Patryśka napisał/a:
a jak jest w przyjazni?

moja jedyna prawdziwa Przyjaciolka jest moja Siostra, a jej wybacze zawsze..

Patryśka napisał/a:
czy staracie sie odbudowac przyjazn nawet wtedy gdy druga osoba zrobila Wam potworne swinstwo?

nie.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-28, 11:54   

Patryśka napisał/a:
a jesli np chlopak zrywa z Toba a po jakims czasie chce znowu do Ciebie wrocic i twierdzi ze popelnil blad,ze sie pomylil i ze nadal kocha?? wierzyc czy olac?
hmm no tak zależy od sytuacji. Dlaczego zerwał- np inna dziewczyna to NIE wracam, jeśli się kogoś kocha to nie ma chwili zawahań bo on tak czuje i tak chce. A każde inne no nie wiem zależy co by mi powiedział i jakby się zachował... Ale nie było by tak łatwo...

- Cała masa gówna. ''

wirydianna 

Wysłany: 2006-12-31, 15:04   

Szansa .. nie daję drugiej szansy, mogę dac jedynie drugą szansę na przyjażń ...

Nigdy nie miałam tekiej sytuacji w przyjażni .. wiec nie wiem co by się stało gdyby ktoś mnie poważnie zawiódł ...

Z drugiej strony nie wiem co przyniesie życie i byc może kiedys dam komuś niezliczoną ilośc szans ... "bo miłośc Ci wszystko wybaczy, miłośc tak pięknie tłumaczy, zdradę i kłamstwo i grzech "

Myśl...

Wysłany: 2006-12-31, 15:33   

Ja nie daję 2 szansy, bo to nie jest pozytywne. Skoro ktoś raz zawinił, to 95% oznacza, że drugi raz też to zrobi.

*faris 

Wysłany: 2006-12-31, 15:41   

to zależy w jakiej sytuacji...
chłopakowi mozna dać czasem szansę... ale to zależy od tego co zrobił...
przyjacielowi ? jeśli zrobił nam świństwo to nie, nigdy więcej, przyjaciel tak nie postępuje

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-31, 16:17   

Cytat:
jeśli zrobił nam świństwo to nie, nigdy więcej, przyjaciel tak nie postępuje
najwyrazniej pomyliliśmy się bo to nie był nasz przyjaciel...

- Cała masa gówna. ''

adam23 

Wysłany: 2006-12-31, 17:27   

nie wypowiem sie co do miłości bo sam nie raz zawodziłem, ale jeśli mowa o przyjaźni to wydaje mi sie ze tutaj jest sprawa indywidualna. ja osobiście potrafił bym wybaczyć naprawde wiele tym bardziej ze na tym polega przyjaźń. jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy ale jezeli nie potrafimy się do nich przyznać to nie liczmy na drugą szanse

luzik 

Wysłany: 2007-01-01, 04:39   

Idia napisał/a:
ale zdrady nigdy!!

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam:)

Silhouette 

Wysłany: 2007-01-01, 11:39   

Ja jestem jakaś taka naiwna, że zawsze daję kolejną szansę. To mnie zabija, ale z drugiej strony nie potrafię się na kogoś gniewać, czy nienawidzić. Szczególnie wtedy, gdy mimo całej krzywdy, jaką ktoś mi wyrządził nadal zależy mi na tej osobie. To jest takie dziwne. Bo wiesz, że dany człowiek zrobił Ci coś złego, a mimo to nadal starasz się naprawić to, co zostało zepsute. Zamiast to wszystko wykopać w kosmos i mieć święty spokój. Tak samo z przyjaźnią. Przynajmniej u mnie.:)

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-01-02, 14:16   

Szansa.. ale to zalezy dlaczego ma byc taka szansa. Co sie stalo, ze ktos chce ja miec.
Inaczej bede to rozpatrywac w stosunku do kogos z kim mnie bardzo duzo laczy - partner, przyjaciolka, a inaczej w stosunku do kogos z kim lacza mnie dosc luzne wiezi.
I jakos nie rozrozniam az tak bardzo milosci i przyjazni... Moze dlatego, ze dla mnie zwiazek bez przyjazni raczej jest niepleny i przyjazn bez milosci. Oczywiscie kazde z nich jest na innych poziomach..

Miodowo.

Odpowiedz do tematu