Forum Dyskusyjne :: Stara mi³osc nie rdzewieje?

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: szkolenie szkolenie

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Uczucia » Stara mi³osc nie rdzewieje?

Stara mi³osc nie rdzewieje?
Autor Wiadomo¶æ

#Mordred 
logiczny diabe³

Do³±czy³: 19 Lis 2005
Sk±d: ósme piêtro

Wys³any: 2007-05-12, 10:25   

<zabija pokemona pisz±cego przed nim>

popieram zdanie simarik, jesli cos sie skonczylo, to nie bylo miloscia.

a wy tu rozprawiacie o jakims smiesznym sentymencie. przyklad - widzialem sie pare dni temu z dziewczyna, z ktora bylem onegdaj 15 miesiecy. i co? i nic, ciesze sie, ze to juz koniec, nawet moge zaryzykowac stwierdzenie, ze za pozno doszedlem do pewnych wnioskow. pojde dalej - moglem 'tego' nigdy nie robic. byloby lepiej. czy dla obojga? nie wiem, dla mnie tak. amen.

sweetDREAM 

Do³±czy³a: 08 Maj 2007

Wys³any: 2007-05-14, 19:42   

ja uwa¿am, ¿e nie rdzewieje..choæ to ju¿ nie jest ta sama mi³o¶æ, ale co¶ po niej jeszcze pozosta³o...mia³am taki przypadek, ¿e po ponad roku wróci³am do mojego eks, bo co¶ czu³am, ale to uczucie okza³o siê omylne...ale co¶ w tym jest!!!! :ok:

Emeczka 

Do³±czy³a: 13 Maj 2007
Sk±d: z miasta:)

Wys³any: 2007-05-15, 20:14   

a ja my¶le ¿e rdzewieje:) to przesz³o¶, wspomnienia które nie decyduj± o tera¼niejszo¶ci
Mordred napisa³/a:
jesli cos sie skonczylo, to nie bylo miloscia.

popieram

goszka 
*oczy wariata*

Do³±czy³a: 04 Sty 2007
Sk±d: Police

Wys³any: 2007-05-15, 21:26   

zale¿y. je¿eli mi³o¶æ - nie zardzewieje, pomimo i¿ nie pielêgnowana, bêdzie puszczaæ korzenie gdzie¶ w g³êbi nas. to co rdzewieje by³o przelotnym zauroczeniem. a mo¿e po prostu stara mi³o¶æ zostawia sentyment, rozmarzenie w oczach. zale¿y od cz³owieka. od jego potrzeb, sposobu pojmowania ¶wiata i wielu innych czynników.

amellkaa_xD 

Do³±czy³a: 03 Lip 2007
Sk±d: S³upsk

Wys³any: 2007-07-03, 14:06   Re: Stara mi³osc nie rdzewieje?

wampirzyca:) napisa³/a:
Podobno stara mi³osc nie rdzewieje..zgadzacie sie z tym?

Ja sie na przyk³ad zgadzam, bo tego do¶wiadczy³am..
Mia³am chlopaka, zerwa³ ze mn±.
Teraz dalej chce ze mn± byæ, a ja wci±¿ co¶ do niego czuje.. :]
I cos mi sie widzi ze i tak z nim bede niedlugo :P

[ Dodano: 2007-07-03, 20:09 ]
Nie za³oze nowego tematu, bo moje pytanie sie z tym wiaze. Tylko prosze o szczere odpowiedzi. A wiêc tak.. Mia³am ch³opaka, chodzi³am z nim 3 miesi±ce. Nadal go kocham, pomimo tego, ¿e by³am z nim 10 razy :D On twierdzi, ¿e te¿ nadal mnie kocha.. Wszyscy mi sie dziwia, ze moge byc taka "naiwna". Nie wiem co mam robic. On powiedzial, ze i tak chce byc ze mn± i zawsze bedzie chcial. Wiem, ¿e przez to wszyscy beda mnie postrzegali jako za bardzo ufn±,naiwn±, nie umiej±c± odmawiac dziewczynê. Ale ja nie zmienie moich uczuæ przecie¿.. Prosze, abyscie doradzi³y mi co byscie zrobi³y na moim miejscu, czy da³yby¶cie Jemu kolejn± szansê..

Hells Princess 

Do³±czy³a: 08 Lip 2007
Sk±d: Odch³añ.

Wys³any: 2007-07-08, 22:24   

Je¶li siê skoñczy³o, to nie by³o mi³o¶ci±? A mo¿e by³o? A mo¿e z jednej strony? A mo¿e po prostu kto¶ siê 'odkocha³'?

Mo¿e rdzewieæ, ale mo¿e te¿ nie rdzewieæ. Zale¿y od osób, sytuacji, i tak dalej.
Znaj±c siebie, gdybym spotka³a swoj± star± mi³o¶æ, rzuci³abym siê jej na szyje i o wszystkim zapomnia³a. A mo¿e nie. Nie umiem swoich uczuæ odczytywaæ. I nie chcê.
Ale nie rdzewieje.. Wed³ug mnie, ofc.

Amellka, podobna z deka sytuacja jak u mnie. I tak zrobisz, jak bêdziesz chcia³a. Ja bym tego nie robi³a, nie teraz, nie po tym, co prze¿y³am. Bo, nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki. Teraz to wiem. Ale je¶li go kochasz, to powodzenia Ci ¿yczê, mo¿e siê uda. Ale, hm, jaki by³ powód rozstania? Przemy¶l go, bo jak by³ wa¿ny, to zdecyduj. Jak jaki¶ g³upi, typu k³ótnia, to uhm.. Twój wybór.

macchiato 

Do³±czy³a: 26 Kwi 2007
Sk±d: Kraków

Wys³any: 2007-07-09, 06:24   

Amelko - nie wiem, czy potrafi³abym zaufaæ. Z moich do¶wiadczeñ: po rozstaniu niczego nie pragnê³am bardziej, ni¿ powrotu do tego, co by³o. Kilka miesiêcy pó¼niej stwierdzi³am, ¿e teraz nie mam pojêcia, jak± bym podjê³a decyzjê.

A w chwili obecnej...
My¶la³am, ¿e siê "wyleczy³am" z tego uczucia. A guzik. Rzadko, ale jednak, wspomnienia mnie po prostu z¿eraj±. Gdyby jednak mia³o doj¶æ do "reaktywacji"... nie wiem, czy znowu potrafi³abym tak bezgranicznie zaufaæ. A to podstawa w zwi±zku.

No, a co do rdzewienia b±d¼ nie: jak widaæ na powy¿szym przyk³adzie, nie rdzewieje. Je¶li siê kocha³o, to zawsze w nas CO¦ pozostanie. Pytanie brzmi, co.
Chocia¿ w to nie uwierzy / Chyba nikt, chyba nikt

Zapominam przy Tobie / ¯e nie jestem królewn±
Zapominam przy Tobie / ¯e korony mi brak.
¯e przy Tobie zapomnê / By³am niemal¿e pewn±
Lecz nie ¶mia³am uwierzyæ / ¯e a¿ tak, ¿e a¿ tak

Medica91
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-07-09, 11:01   

My¶lê ¿e nie tyle ¿e nie rdzewieje tylko w pod¶wiadomo¶ci pozostaje sentyment do osoby z któr± ³±cz± siê nasze wspomnienia zw³aszcza mi³e. Dlatego np. na zdaniu EX bêdziemy bardziej pod¶wiadomie polegaæ ni¿ np na zdaniu nowo poznanej osoby.

D¿astin 

Do³±czy³a: 06 Lut 2008
Sk±d: Toruñ

Wys³any: 2008-02-11, 18:43   

mam nadzieje ¿e rdzewieje chociaz sama nie wiem co o tym myslec. ;p

monia_89 
Racjonalistka

Do³±czy³a: 12 Lip 2006
Sk±d: z wiochy

Wys³any: 2008-02-11, 20:59   

Istnieje jedna prawdziwa mi³o¶æ, albo ona jest, albo nie, ca³e te rdziewienie to sentyment o osobie która ju¿ zakoñczy³a zwi±zek.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
forum m³odzie¿owepozycjonowanieprojekty domów • Twoja FOTKA w internecie • Projekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.