Wysłany: 2007-04-21, 15:02
Bu. napisał/a:
To może w ogóle po prostu nie brać ślubu? Może jak już koleżanka powiedziała żyć 'na lape'?
jak komu wygodnie, ja nie będe ludzi rozliczać z miłości albo jej ewentualnego braku.
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
Jak dla mnie ślub nie jest potrzebny...bo przecież jeśli ludzie się kochają to nie potrzebne są im papierki świadczące o tym...
Jeśli się kocha to nie jest ważny świstek papierku tylko to co sie czuję...
Nie mówię, że ślub jest całkowicie nie potrzebny (bo sama kiedyś tam za kilka lat mam zamiar wyjść za mąż xD), no ale nie przesadzajmy z jego znaczeniem...
_________________ "Z oczu mych wszystko możesz wyczytać
tak jak z otwartej księgi mej duszy
spójrz w nie głęboko, bo tam się kryje
siła, co nawet skałę poruszy"
Mysle , ze jezeli facet nie chce slubu koscielnego to marnie chce byc z toba . Taka przysiege sklada sie na cale zycie , widocznie nie ma odwagi na tyle , wkoncu to bilet w jedna strone . Ja jak komus przysiegne milosc to tylko przed Bogiem . POZDRAWIAM : )
_________________ Kobiety niczego by nie zadaly , gdyby kochano je jak tego pragna...
Obojętnie.
Zależy jaki on by chciał, jaki razem chcielibyśmy.
Samej? ciężko decydować, ale myślę że kościelnego też chciałabym 'skosztować'.
Od dziecka marzę o sukni z trenem i marszu... I ołtarzu.
Marzenia..
_________________ 'Staję tak czasem
w środku dnia
na białej ulicy
i zakrywam ręką usta
Nie mogę przecież
krzyczeć'
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-08, 13:23
Żadnego. Jestem zatwardziałą starą panna i nie mam zamiaru tego zmieniać.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wysłany: 2007-05-09, 09:27
Madzik xD napisał/a:
Jak dla mnie ślub nie jest potrzebny...bo przecież jeśli ludzie się kochają to nie potrzebne są im papierki świadczące o tym...
Jeśli się kocha to nie jest ważny świstek papierku tylko to co sie czuję...
ale prawdziwej milosci ow papierek zupelnie nie przeszkadza za to ulatwia wiele spraw administracyjnych i cywilno-prawnych
no i mozna sie wspolnie rozliczac na PIT-cie (wiem ze stworzylam potworka literowo-jezykowego ale camo slowo picie- kojarzy mi sie z uzupelnianiem plynow w organizmie)
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
KONIECZNIE jak dla mnie ślub cywilny bo jak świnia to przynajmniej będzie miał rozwód na karku... ale jak według mnie bardziej cywilnie ściska dwie osoby. a co kościelnego to nawet 5 w różnych kościołach ale jak na to zarobię ^^
_________________ Człowiek, który nikogo nie lubi, szczęśliwszy jest niż ten, którego nikt nie lubi.
Człowiek, który pierwszy cisnął obelgę zamiast kamienia, był twórcą cywilizacji.
Wysłany: 2007-07-05, 17:19
Cywilny, tylko cywilny.
Za kościelnym podziękuję, bo nie wierzę. Na takowy zgodziłabym się chyba tylko, gdyby mój mąż był człowiekiem mocno wierzącym. Uszanowałąbym jego wiarę.
Właściwie cały ten ślub... Co to zmienia?
Jak kocham, to kocham, a papierek potwierdzający do szczęścia nie jest mi potrzebny wcale, a wcale.
Ja tylko kościelny bym chciała mieć ale też taki dwa w jednym. To może nie tyle co modne ale praktyczne, już byłam na kilku takich ślubach. A tak poza tym to nie wiedzę żadnego uroku w ślubie cywilnym.
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.