Moim zdaniem nie ma czegos takiego jak milosc od pierwszego ....-to tylko zauroczenie.Milosc to poznanie kogos dokladnie wszystkie wady i zalety i kochanie kogos za to i za to...To tesknota za kims po 10 minutach....to akceptowanie kogos i dbanie przede wszystkim o jego szczescie:)To poczucie bezpieczenstwa,odnalezienie sensu zycia....
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
zgdzam sie, ¿e nie istnieje milosc od pierwszego wejrzenia, to wymysl poetów:)
¿eby kogo¶ pokochaæ trzeba go poznaæ, zaakceptowac jego wady i zalety, wiedzieæ czego sie boi a co sprawia mu rado¶æ, mówienie o milo¶æi od pierwszego wejrzenia profanacja tego slowa...
_________________ one love one tear one destination!!
Najprostsza definicja to uczucie miêdzy dwoma lud¼mi. Ale to te¿ zale¿y od tego w jakim siê jest wieku. Bardzo czêsto na ulicy widaæ parê powiedzmy 14 latków, którzy po tygodni znajomo¶ci mówi± do siebie "kocham ciê". Czy to mo¿na nazwaæ mi³o¶ci±? Jak dla mnie to tylko zauroczenie. A prawdziwa mi³o¶æ to taka, w której jest zaufanie, szczero¶æ i wzajemne wspieranie siê w trudnych chwilach...
_________________ le coeur a ses raisons que la raison ne connalt...
gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo...
Do³±czy³: 28 Wrz 2007 Posty: 34 Sk±d: Nie chcesz wiedzieæ
Wys³any: 2008-01-13, 18:08
Lenka napisa³/a:
Mi³o¶æ... uczucie ktore prowadzi do nienawisci...
Trudno mi to przyznaæ, ale zgadzam siê z tob±.
Mi³o¶æ...Mi³o¶æ...Jak j± mo¿na opisaæ? Nie wiem, nie potrafiê. Mi³o¶æ daje nam przepiêkne uczucia:
szczê¶cie, rado¶æ z ¿ycia i chêæ do ¿ycia, pewno¶æ siebie...mo¿na wymieniaæ w nieskoñczono¶æ. Niestety czasem przynosi nam równie¿ te, których nie chcieliby¶my doznaæ:
brak zaufania, zazdro¶æ(nie t± dobr± zazdro¶æ tylko t±,która nas powoli w pewnym sensie "zabija"), z³o¶æ a¿ w koñcu dojdzie siê do nienawi¶ci. Nie do osoby, któr± kochamy, lecz do siebie.
Na prawdê mi³o¶æ jest cholernie trudno opisaæ. Jedni znaj± j± z tej lepszej strony, a inni z tej gorszej.
Dla mnie mi³o¶æ ³±czy wszystkie uczucia, te po¿±dane i te niechciane.
My¶lê, ¿e wiele osób siê ze mn± zgodzi.
_________________ "Jam czê¶ci± tej si³y, która z³a wiecznie prgn±c, wiecznie czyni dobro..."
a dla mnie mi³o¶æ to przedewszystkim szacunek...! zaufanie.... blisko¶æ.... bycie ze sob± nie tylko w tych dobrych chwilach ale i w tych z³ych.... to poczucie bezpieczeñstwa... oparcie.... umiejêtno¶æ wybaczania.... i i¶cia na kompromisy.... dla mnie mi³o¶æ to nie patrzenie tylko na samego siebie, to nie patrzenie tylko na te drug± osobe.... to patrzenie na dwoje ludzi razem... mo¿na by tak jeszcze pisaæ bardzo d³ugo.... dla ka¿dego to uczucie znaczy pewnie co¶ podobnego a jednak innego.... ka¿dy widzi je przez swój pryzmat.....
_________________ ...je¿eli kto¶ daje Ci szanse - LATAJ... bo nawet gdyby¶ spad³a bêdziesz wiedziala, jak fajnie by³o na górze...
papaja
Do³±czy³a: 05 Maj 2007 Posty: 22 Sk±d: z miasta
Wys³any: 2008-03-06, 20:07
wedlug mnie milosc nie opiera sie na tesknocie po 5min. to cos znacznie g³ebszego. KOCHANIE za nic! tylko i wylacznie za to ze jest i mimo wszystko!
[ Dodano: 2008-03-06, 20:10 ]
zapytaj mamy za co Cie kocha? ani nie za grzecznosc, ani posluszenstwo, dobre wyniki w nauce, brak problemow. Kocha Cie za to ze jestes. i mimo wszystkich Twoich wad.
Mi³o¶æ to nie s³owo, ale ka¿dy gest, uczynek, bycie dla tej osoby wsparciem i si³±. Mi³o¶c to bycie ze sob± razem a mimo tego posiadanie swojej wolno¶ci.
_________________ Trzeba umieæ znale¼æ ripsote, na wypowiedzi debili
"kochaæ to nie znaczy zawsze to samo..." Wiêc ka¿dy wypowiadaj±cy siê w tym temacie ma w pewnym sensie racjê.
_________________ "¦niada cera, kocie oczy z têczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, niedu¿e, pe³ne usta i burza czarnych w³osów. [...] Na dodatek szczê¶ciara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotê...", bo "W ¿yciu piêkne s± tylko chwile..."
Bêdê wieczorem....
Dla mnie mi³o¶æ to jedyne i niepowtarzalne uczucie przywi±zania do drugiej osoby, która nagle staje siê najwa¿niejsza na ¶wiecie. Jej dobro jest dla nas najwa¿niejsze, chcemy z ni± ci±gle przebywaæ, chcemy, by by³a jak najbli¿ej. Wed³ug mnie s³owo "kocham" jest najpiêkniejszym na ¶wiecie s³owem, a na to, by je us³yszeæ, naprawdê warto poczekaæ. Prawdziwa mi³o¶æ to akceptacja partnera z wszystkimi jego wadami, bycie razem nawet w trudnych sytuacjach. To umiejêtnosæ wybaczania sobie b³êdów i wracania do siebie nawet gdy wydaje siê, ¿e jest ¼le. Podobno najsilniejsza mi³o¶æ to ta niespe³niona, a idealna mi³o¶æ nie istnieje...
malvina
Do³±czy³a: 10 Mar 2008 Posty: 12 Sk±d: z domu
Wys³any: 2008-03-10, 21:39
mi³o¶æ
dla mnie:
szacunek, zaufanie, s³uchanie, wybaczenie, zrozumienie, przywi±zanie, nieustanna walka o siebie wzajemnie, i wiele, wiele innych...
Do³±czy³a: 09 Mar 2008 Posty: 17 Sk±d: absurdlandia
Wys³any: 2008-03-10, 22:02
Mi³o¶æ hmm...to symfonia emocji i tych pozytywnych i tych negatywnych, bo w koñcu gdy kogo¶ kochamy to kochamy dan± osobê za jej zalety i wady, i mimo to ¿e nas czasem niemi³osiernie irytuje, jeste¶my w stanie to przetrzymaæ, bo w koñcu jest jedn± z tych wa¿niejszych dla nas istot, która za chwilê mo¿e sprawiæ ¿e ca³a z³o¶æ która w nas siê narodzi³a zniknie. I tyczy siê to relacji damsko mêskich jak i mi³o¶ci rodzeñstwa czy rodziców do dzieci.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.