Forum Dyskusyjne :: S³owo "mi³o¶æ"

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: szkolenie wariancja

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Uczucia » S³owo "mi³o¶æ"

S³owo "mi³o¶æ"
Autor Wiadomo¶æ

#Mordred 
logiczny diabe³

Do³±czy³: 19 Lis 2005
Sk±d: ósme piêtro

Wys³any: 2007-01-11, 18:14   

Cczarnula19 napisa³/a:
tym ktorzy boja si milosci zeby zobaczyli ze :hurra: jest piekna:)

w tym momencie, po twoim poscie, wszyscy, ktorzy boja sie milosci utwierdzili sie w tym, ze to tylko kolejne puste slowo.

apel - bywa lepiej.

Asiomka 
Fanatyczka

Do³±czy³a: 03 Pa¼ 2006
Sk±d: [N!eBoO=)]

Wys³any: 2007-02-28, 13:25   

tego przeciez nie idzie opisac s³owami... to trzeba zobaczyc... poczuc... byc zakochanym... a jezeli ktos by widzial np mnie i mojego kochanego skarba, lub jak± kolwiek inna zakochan± [are to by wiedzial jak to jest...

K.K. Baczyñski

Norbi 

Do³±czy³: 23 Mar 2007
Sk±d: Kielce

Wys³any: 2007-03-23, 20:38   

Mi³o¶æ jest swietna ale gorzka tez, czesto ktos kocha sie w kims kto go nie kocha, mialem takie przypadki ;)

*Yenna 
ektomorficzka

Do³±czy³a: 25 Sty 2007
Sk±d: Kraków

Wys³any: 2007-03-23, 21:33   

Norbi napisa³/a:
Mi³o¶æ jest swietna ale gorzka tez, czesto ktos kocha sie w kims kto go nie kocha, mialem takie przypadki

Proszê Cie, w wieku 12 lat to nie jest mi³o¶æ! To ewentualne "zauroczenie".

#Mokra 
Bobson

Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006
Sk±d: z doliny muminkow

Wys³any: 2007-03-23, 21:39   

Yenna napisa³/a:
Proszê Cie, w wieku 12 lat to nie jest mi³o¶æ! To ewentualne "zauroczenie".

Milosc moze byc w kazdym wieku niezaleznie czy ma sie 12 czy 90 lat. Inaczej sie ona objawia i na innych zasadach funckcjionuje. Czy w wieku 12 lat nie kochalas sie w koledze z klasy? Na pewno wtedy bylas przekonana ze to milosc, a smieszniejesze-swiata poza tym kims nie widzialas i jednoczesnie balas sie odezwac do tej osoby. Wiec to ja Cie prosze, po raz kolejny.

Norbi 

Do³±czy³: 23 Mar 2007
Sk±d: Kielce

Wys³any: 2007-03-23, 21:45   

dajcie spokój, charakter, itp czlowieka potrafi byæ rozbudowany w wiele ró¿norodnych sposobów. poprostu tak siê zdarzy³o ale minelo, nir by³a to milosc zaawansowana (teraz??? nigdy w zyciu!) tylko takie cos tami to juz bylo dawno, takie dzieciece wymyslanki i inne pierdoly...

#Mordred 
logiczny diabe³

Wys³any: 2007-03-24, 00:07   

Mokra napisa³/a:
Czy w wieku 12 lat nie kochalas sie w koledze z klasy?

naprawde nazywasz to miloscia? nie powiedzialbym. wiele osob wyznaje sobie falszywa milosc, to wszyscy wiedza i chórem inteligentów ze swoim, nadrzêdnym zdaniem skanduj±, a teraz mamy przytaknac temu, ze dwunastolatek ma pojecie o milosci?

*miss irony 

Do³±czy³a: 22 Cze 2006
Sk±d: z kosmosu

Wys³any: 2007-03-24, 14:33   

Mi³o¶æ tomi³o¶æ.
Szaleñstwo. Ob³êd. Spokoj. B³ogo¶æ. Podniecenie. W¶ciek³o¶æ. Czyli wszystkie skrajne uczucia. I têêêêêsknota.
A ja cie kocham

Galaxy 
ma³a wielka dusza

Do³±czy³a: 10 Lip 2006
Sk±d: Dêbica

Wys³any: 2007-03-24, 16:49   

AnUsIa17 napisa³/a:
zgodnosc w kazdej sytuacji

yyy... czyli jak siê z kim¶ nie zgadzasz to to nie jest mi³o¶æ? :/ :/ :/

Dla mnie mi³o¶æ to staranie siê o dobro drugiej osoby nie oczekuj±c nic w zamian... mo¿e nie tyle nie oczekuj±c, co nie rezygnuj±c z tych dobrych uczynków, kiedy siê nie dostaje nic w zamian...

[ Dodano: 2007-03-24, 16:51 ]
miss irony napisa³/a:
Mi³o¶æ tomi³o¶æ.
Szaleñstwo. Ob³êd. Spokoj. B³ogo¶æ. Podniecenie. W¶ciek³o¶æ. Czyli wszystkie skrajne uczucia. I têêêêêsknota.

Racja. Mi³o¶ci towarzysz± wszelakie uczucia. Ja bym doda³a jeszcze zwi±tpienie i euforia:)

susan1989 

Do³±czy³a: 24 Mar 2007

Wys³any: 2007-03-25, 17:13   

Mi³o¶æ.. chêæ przebywania z drug± osob± non stop, chêæ budzenia siê codziennie przy tej osobie, dzielenia siê z ni± wszystkimi rado¶ciami i smutkami, po¿±danie, namiêtno¶æ, uczucie bezpieczeñstwa przy tej osobie, szczê¶cia, bezgraniczne zaufanie.. przynajmniej dla mnie :)

Z³o¶nica 
bur¿uazja

Do³±czy³a: 12 Sty 2007
Sk±d: St±d

Wys³any: 2007-03-26, 14:53   

tego raczej nie da rady zdefiniowaæ... Wydajê mi siê, ¿e to "uczucie" to zbyt s³abo nazwane, którym darzy siê drug± osobê, bad¼ Boga. Ale to ju¿ zale¿y od wiary.
Mi³o¶æ... zwi±zanie emocjonalne z drugim cz³owiekiem, chêæ przebywania z nim, rozmawiania, milczenia... Oddania siê jemu, a w koñcu oddanie za niego ¿ycia. Ciê¿ko tak okre¶liæ czym jest mi³o¶æ, ciê¿ko j± zdefiniowaæ, a mo¿e nigdy siê nad tym nie zastanawia³am... Dziêki temu ludziom na pewno jest lepiej... ona wytwarza dobro. wzajemna pomoc, pamiêæ, szacunek, szczero¶æ.
To chyba najwiêkszy i najpieknieszy dar jaki mo¿emy posi±¶æ.

#Mordred 
logiczny diabe³

Wys³any: 2007-03-30, 14:23   

"O mi³o¶ci wiemy niewiele. Z mi³o¶ci± jest jak z gruszk±. Gruszka jest s³odka i ma kszta³t. Spróbujcie zdefiniowaæ kszta³t gruszki." [Jaskier, Pó³ wieku poezji]

*Yenna 
ektomorficzka

Do³±czy³a: 25 Sty 2007
Sk±d: Kraków

Wys³any: 2007-03-30, 15:28   

Mordred napisa³/a:
"O mi³o¶ci wiemy niewiele. Z mi³o¶ci± jest jak z gruszk±. Gruszka jest s³odka i ma kszta³t. Spróbujcie zdefiniowaæ kszta³t gruszki." [Jaskier, Pó³ wieku poezji]

Spod klawiatury mi to wyj±³e¶ :)

#luba 
puella pulchara

Do³±czy³a: 22 Gru 2006
Sk±d: zza 7 gór, 9 rzek

Wys³any: 2007-04-01, 08:34   

'Mi³o¶æ to po¶wiêcanie czasu i uwagi temu, co uznajemy za warto¶cieowe. W stosunku do ludzi oznacza to zdolno¶æ rozpoznania ich warto¶ci i próbê odpowiedzi na ich potrzeby' M.Mayne

'mi³o¶æ' to tylko s³owo, jak wiele innych... szafowanie nim odziera je z pierwotnej magii i umniejsza jego znaczenie... Mi³o¶æ, to pragnienie bycia z kim¶ i pragnienie dobra tej osoby tak bardzo, ¿e zapominamy nawet o swoim egoi¼mie i jeste¶my siê w stanie po¶wiêciædla tej drugiej osoby.
"Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."

Nabokov Rozpacz

karda90 

Do³±czy³a: 20 Lut 2006
Sk±d: gdzie¶ tam...daleko

Wys³any: 2007-04-01, 19:18   

"mi³o¶æ" trudno znalesc jakas definicje na to s³owo czy mi³o¶æ w ogole istnieje? jesli tak to jak sie przejawia? hm...wiem ¿e ludzie czesto zadaja sobie takie pytania jednakze nie ma na nie jednoznacznej odpowiedzi wiem tez ze dla milo¶æi warto jest czekac byc cierpliwym...a co je¶li ten kogo kochamy nas nie chce? tak musimy czekac dalej..bo to wlasnie jest mi³o¶æ ogromna cirpliwo¶æ i przede wszystkim ZROZUMIENIE

*simarik 
tyttö

Do³±czy³a: 01 Mar 2006
Sk±d: Biedronka

Wys³any: 2007-04-01, 19:25   

karda90 napisa³/a:
trudno znalesc jakas definicje na to s³owo czy mi³o¶æ w ogole istnieje? jesli tak to jak sie przejawia?

Pracujesz w Bravo Girl xD?

Mi³o¶æ to substancja, któr± mo¿na wyzwalaæ w ró¿nej postaci:

Sta³ej: kwiaty, czekoladki, wiersze, bi¿uteria, bielizna
Ciek³ej: ¶linka, ca³us i.. nie tylko :rotfl:
Gazowej: oddech po¿±dania, pierniêcie po posi³ku przygotowanym przez ukochan±/ego^^

*bo Prymasowi nie pasowa³o
Ostatnio zmieniony przez simarik 2007-04-01, 19:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Kiyoko 
Z³a natura

Do³±czy³a: 29 Mar 2007
Sk±d: z drugiej strony

Wys³any: 2007-04-02, 09:23   

Mi³o¶æ na pewno nie jest oparta tylko na poci±gu fizycznym, poniewa¿ taki rodzaj ‘mi³o¶ci’ jest nietrwa³y. Dwoje ludzi dobrze siê poznaje, a ich za¿y³o¶æ czêsto coraz bardziej zatraca swój cudowny charakter a¿ w koñcu antagonizmy i rozczarowania, wzajemne znudzenie sob± zabija to, co jeszcze zosta³o z pocz±tkowego podekscytowania. Jednak pocz±tkowo ludzie nie zdaj± sobie z tego sprawy, bo intensywno¶æ szaleñczej mi³o¶ci ‘wariowanie na swoim punkcie’ bior± za dowód potêgi mi³o¶ci, podczas gdy to jedynie dowidzi jak bardzo byli osamotnieni poprzednio.

Mi³o¶æ jest sztuk±, tak samo jak sztuka jest ¿ycie a wiêc mi³o¶æ musi zak³adaæ w stosunkach miêdzy dwojgiem ludzi reakcje na potrzeby nie wyra¿one
A bogowie graj± w ko¶ci i nie pytaj± wcale czy chcesz przy³±czyæ siê do gry (. . . ) Bogowie kpi± sobie z twojego pouk³adanego ¿ycia (. . . ) nie przejmuj± siê zbytnio ani naszymi planami na przysz³o¶æ ani oczekiwaniami. Gdzie¶ we wszech¶wiecie rzucaj± ko¶ci i przypadkiem wypada twoja kolej. I odt±d zwyciê¿yæ lub przegraæ - to tylko kwestia szczê¶cia.
Borys Pasternak

karda90 

Do³±czy³a: 20 Lut 2006
Sk±d: gdzie¶ tam...daleko

Wys³any: 2007-04-02, 13:07   

simarik napisa³/a:
karda90 napisa³/a:
trudno znalesc jakas definicje na to s³owo czy mi³o¶æ w ogole istnieje? jesli tak to jak sie przejawia?

Pracujesz w Bravo Girl

haha tak pracuje nie no co Ty tak jako¶ mnie wzielo na rozwazania ;)

*Apple 

Do³±czy³a: 25 Sie 2006
Sk±d: z drzewa

Wys³any: 2007-04-06, 13:09   

Mi³o¶æ? To narkotyk. Jak siê uzale¿nisz to trudno z tego wyj¶æ :)

goszka 
*oczy wariata*

Do³±czy³a: 04 Sty 2007
Sk±d: Police

Wys³any: 2007-04-06, 13:24   

"Ale mi³o¶æ, rzecz jasna, nie jest s³owem. Mi³o¶æ jest spontanicznym, bezinteresownym czynieniem mi³o¶ci, tak jak s³oñce jest spontanicznym, bezinteresownym promieniowaniem s³oneczno¶ci. S³oñce jest s³oñcem w ¶wiecie heliosów, mi³o¶æ jest s³oñcem w ¶wiecie ksiê¿ycowym. S³oñce jest s³oñcem w ¶wicie jasno¶ci, mi³o¶æ jest mi³o¶ci± w ¶wiecie ciemno¶ci." E. Stachura

Co wiêcej powiedzieæ?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
forum m³odzie¿owepozycjonowanieprojekty domów • Twoja FOTKA w internecie • Projekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.