Forum Dyskusyjne :: samotność

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: finanse statystyki

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » samotność

samotność
Autor Wiadomość

Mario_NL 

Wysłany: 2007-01-31, 18:44   Samotność otępia umysł

Samotność nie doskwiera tylko tym którzy nie poczuli co to znaczy być kochanym, jak dom się zmienia gdy ktoś tam czeka. Gdy żegnasz się z bliska ci osoba już tęsknisz... i nie możesz się doczekać kiedy się zobaczycie ponownie... Samotność jest dobra ale tylko na chwilę...

Potworek 

Wysłany: 2007-01-31, 18:58   

Cytat:
Samotność nie doskwiera tylko tym którzy nie poczuli co to znaczy być kochanym, jak dom się zmienia gdy ktoś tam czeka. Gdy żegnasz się z bliska ci osoba już tęsknisz... i nie możesz się doczekać kiedy się zobaczycie ponownie...

A to ciekawe, co piszesz. Miłości miałam i mam aż w nadmiarze dzięki moim kochającym mnie rodzicom. We wrześniu wyjechałam na studia i nie tęsknię ani za domem, ani za nimi, choć bardzo ich kocham. Ja po prostu lubię samotność, odpowiada mi ona i tyle. Nie każdy potrzebuje tłumu ludzi wokół siebie.

a_a 

Wysłany: 2007-01-31, 19:50   

Potworek napisał/a:
We wrześniu wyjechałam na studia i nie tęsknię ani za domem, ani za nimi, choć bardzo ich kocham.
widać właśnie jak bardzo.

tyle żę samotność nie polega tylko na braku miłości a przyjaciele znajjomi przecież tego też czasem może nie być i jest możę i większa samotność niż z braku tej drugiej połówki.

Potworek 

Wysłany: 2007-01-31, 20:04   

Cóż, miłość i tęsknota nie są pojęciami równoznacznymi.

I w ogóle co to za teoria - samotność to brak miłości? Od kiedy? To tylko jedna z definicji samotności, ale nie jedyna.

Mam przyjaciół, mam znajomych, spędzam z nimi bardzo dużo czasu. Ale potrzebuję też czasu dla siebie, czasu, kiedy mogę pobyć sama i dlatego cieszę się, że zdarzają się takie chwile.

Mario_NL 

Wysłany: 2007-02-01, 13:28   

Uczucie prawdziwej milosci do drugiej osoby rozni sie od przyjaźni czy milosci twoich rodziców, to uczucie przenika cie całkowicie. Razem tworzycie cos co jest tak powszechne a jednocześnie tak ponadczasowe. We dwoje stajecie sie jednoscia i nie tylko fizycznie ale także emocjonalnie. Nie jestem w stanie tego dokładnie wytłumaczyć, chyba nikt tego nie potrafi, jednakże każdy kto to poczuł wie o czym mowie.

Nie mniej pozdrawiam, wiem ze i ciebie to spotka ;)

Potworek 

Wysłany: 2007-02-01, 14:16   

Heh, nawet ja nie wiem, czy "i mnie to spotka", ale dziękuję. :) To, co napisałeś, bardzo pięknie oddaje istotę miłości do drugiej osoby, mnie znanej tylko z definicji. Również pozdrawiam. :)
Ostatnio zmieniony przez Potworek 2007-02-01, 16:47, w całości zmieniany 1 raz  

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-01, 14:41   

a_a napisał/a:
ale mowic nie zaczął ? ;q
gdybym wiecej wypila ,to pewnie by zaczal :rotfl:
Mario_NL napisał/a:
Uczucie prawdziwej milosci do drugiej osoby rozni sie od przyjaźni czy milosci twoich rodziców, to uczucie przenika cie całkowicie. Razem tworzycie cos co jest tak powszechne a jednocześnie tak ponadczasowe. We dwoje stajecie sie jednoscia i nie tylko fizycznie ale także emocjonalnie. Nie jestem w stanie tego dokładnie wytłumaczyć, chyba nikt tego nie potrafi, jednakże każdy kto to poczuł wie o czym mowie.
o, to moja milosc zapewnie wygasla, bo dzieki bogu nie odczuwam juz tego.
Who's playing tricks on me?"

kajana500 
Jedziemy po zioło

Wysłany: 2007-03-05, 13:37   

Na pewno czasami kazdemu brakje czegos... I wtedy jest taka meeeeega samotnosc... Po prostu masakra... Kiedys przez cos takiego przechodzilam, to az zal opowiadac...

Aaliyah 

Wysłany: 2007-03-05, 16:32   

samotnośc??? nie razcej mi sie to nie zdaża jakos nie odczuwam że jestem sama. Czasem natomiast mam mega doła z innych przyczyn, ale wtedy zawsze mam przyjaciołe która mnie wpiera. Może dlatego nei czuje sie samotna, otacza mnei tyle osób ktore kocham i które kochaja mnie.

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-03-05, 21:38   

często czuję się samotna... niby rodzina... ale nie ma to jak prawdziwa przyjaciółka i choć ją (tak mi się zdaje) posiadam to jakoś straciłam do niej zaufanie... czuję się strasznie samotna, dlatego często płaczę, już poprostu bez powodu

mała

Wysłany: 2007-03-09, 15:21   

Hm... jasne...:)

prinzesin 

Wysłany: 2007-03-09, 17:08   

pewnie, że tak to jasne, ale łatwo można sobie z nią poradzić.. jednak na dluższą metę to boli...

Nikia

Wysłany: 2007-03-10, 15:01   

czasami tak...
"Bo miłość jest mocna jak śmierć, twarda jak otchłań jest zazdrość (…) Wody mnogie nie mogły ugasić miłości i rzeki nie zatopią jej; choćbyś dał za nią całe swe mienie, ona wzgardzi nim jako nicością."

Odpowiedz do tematu