Samotność nie doskwiera tylko tym którzy nie poczuli co to znaczy być kochanym, jak dom się zmienia gdy ktoś tam czeka. Gdy żegnasz się z bliska ci osoba już tęsknisz... i nie możesz się doczekać kiedy się zobaczycie ponownie... Samotność jest dobra ale tylko na chwilę...
Samotność nie doskwiera tylko tym którzy nie poczuli co to znaczy być kochanym, jak dom się zmienia gdy ktoś tam czeka. Gdy żegnasz się z bliska ci osoba już tęsknisz... i nie możesz się doczekać kiedy się zobaczycie ponownie...
A to ciekawe, co piszesz. Miłości miałam i mam aż w nadmiarze dzięki moim kochającym mnie rodzicom. We wrześniu wyjechałam na studia i nie tęsknię ani za domem, ani za nimi, choć bardzo ich kocham. Ja po prostu lubię samotność, odpowiada mi ona i tyle. Nie każdy potrzebuje tłumu ludzi wokół siebie.
We wrześniu wyjechałam na studia i nie tęsknię ani za domem, ani za nimi, choć bardzo ich kocham.
widać właśnie jak bardzo.
tyle żę samotność nie polega tylko na braku miłości a przyjaciele znajjomi przecież tego też czasem może nie być i jest możę i większa samotność niż z braku tej drugiej połówki.
_________________ Nie wierz nigdy nie w tych co ciągle udają i ciągle uśmiechają się nie
Wierz nigdy nie w to niebo które zawsze niebieskie jest
Cóż, miłość i tęsknota nie są pojęciami równoznacznymi.
I w ogóle co to za teoria - samotność to brak miłości? Od kiedy? To tylko jedna z definicji samotności, ale nie jedyna.
Mam przyjaciół, mam znajomych, spędzam z nimi bardzo dużo czasu. Ale potrzebuję też czasu dla siebie, czasu, kiedy mogę pobyć sama i dlatego cieszę się, że zdarzają się takie chwile.
Uczucie prawdziwej milosci do drugiej osoby rozni sie od przyjaźni czy milosci twoich rodziców, to uczucie przenika cie całkowicie. Razem tworzycie cos co jest tak powszechne a jednocześnie tak ponadczasowe. We dwoje stajecie sie jednoscia i nie tylko fizycznie ale także emocjonalnie. Nie jestem w stanie tego dokładnie wytłumaczyć, chyba nikt tego nie potrafi, jednakże każdy kto to poczuł wie o czym mowie.
Heh, nawet ja nie wiem, czy "i mnie to spotka", ale dziękuję. To, co napisałeś, bardzo pięknie oddaje istotę miłości do drugiej osoby, mnie znanej tylko z definicji. Również pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Potworek 2007-02-01, 16:47, w całości zmieniany 1 raz
Uczucie prawdziwej milosci do drugiej osoby rozni sie od przyjaźni czy milosci twoich rodziców, to uczucie przenika cie całkowicie. Razem tworzycie cos co jest tak powszechne a jednocześnie tak ponadczasowe. We dwoje stajecie sie jednoscia i nie tylko fizycznie ale także emocjonalnie. Nie jestem w stanie tego dokładnie wytłumaczyć, chyba nikt tego nie potrafi, jednakże każdy kto to poczuł wie o czym mowie.
o, to moja milosc zapewnie wygasla, bo dzieki bogu nie odczuwam juz tego.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Na pewno czasami kazdemu brakje czegos... I wtedy jest taka meeeeega samotnosc... Po prostu masakra... Kiedys przez cos takiego przechodzilam, to az zal opowiadac...
samotnośc??? nie razcej mi sie to nie zdaża jakos nie odczuwam że jestem sama. Czasem natomiast mam mega doła z innych przyczyn, ale wtedy zawsze mam przyjaciołe która mnie wpiera. Może dlatego nei czuje sie samotna, otacza mnei tyle osób ktore kocham i które kochaja mnie.
_________________ Wszystkie debilki lubią wampirki;););)
często czuję się samotna... niby rodzina... ale nie ma to jak prawdziwa przyjaciółka i choć ją (tak mi się zdaje) posiadam to jakoś straciłam do niej zaufanie... czuję się strasznie samotna, dlatego często płaczę, już poprostu bez powodu
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
_________________ "Bo miłość jest mocna jak śmierć, twarda jak otchłań jest zazdrość (…) Wody mnogie nie mogły ugasić miłości i rzeki nie zatopią jej; choćbyś dał za nią całe swe mienie, ona wzgardzi nim jako nicością."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.