niekoniecznie, mój przyjaciel ma dziewczynę, jakoś nam się zawsze dobrze układało, ten fakt niewiele zmienił w naszym układzie. Jeśli to naprawdę jest twój przyjaciel, to nie trzeba ani się pilnować, ani jakoś uważać, a jeśli ma się zmienić w twojego faceta, to i tak się to stanie, bo najwidoczniej tak miało się to potoczyć.
Święte słowa!!!!!!!!!!!!! To własnie jest przyjaźń. kiedy nie trzeba sie pilnować.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
_________________ "Kiedy jest Ci tak źle, że już gorzej być nie może, zacznij się walić kijem po nodze. Kiedy przestaniesz, od razu poczujesz się lepiej."
(Forrest Gump)
Ostatnio zmieniony przez Hennes 2008-01-22, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
to zalezy od charakteru przyjazniacych sie osob....ja juz nie wierze w taka przyjazn...bo wlasnie ''taka'' przyjazn odebrala mi bardzo wiele w zyciu nadal uczestnicze w tej grze ktora igra z uczuciami ludzkimi rani innych rani mnie...i nie sposob tego zakonczyc ...duma i upartosc nie pozwala przyznac sie do porazki
_________________ One day you will ask me what's more important, your life or mine?
And I will say, my life....
then you will walk away, never knowing that you are my life.....
''Bo życie to takie Czary-Mary...rzadziej Czary, cześciej Mary''
Jest mozliwa, wiem z doswiadczenia. Ale wszytsko musi byc na jasnych zasadach no i sprawy moze skomplikowac sytacja jak jedna strona jednak zapragnie cos wiecej bo serce nie sluga
Taka przyjazn moze byc bardzo wartosciowa bo mezczyna z kobieta inaczej rozmawia niz z facetem.. moze sie bardzej otworzyc i zwierzac ze spraw osobistych np.
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
hmm na pewno istnieje
sama mam przyjaciol plci meskiej
jestem pewna ze laczy nas tylko i wylacznie przyjazn nic wiecej...
uwielbiam spedzac z nimi czas (balety,piwko,film itd)
ale nic nas wiecej nie laczy...
Hm, według mnie taka przyjaźń jest możliwa tylko wtedy kiedy któraś ze stron jest zajęta albo gdy przyjaźniące się osoby są dla siebie absolutnie nieatrakcyjne. Albo gdy któraś ze stron jest innej orientacji. Może jestem ograniczona, ale w innym przypadku nie wyobrażam sobie takiej przyjaźni.
_________________ "Były sobie dwie siostry -Noc i Śmierć
Śmierć Większa, a Noc mniejsza
Noc była piękna jak sen, a Śmierć...
Śmierć była jeszcze piękniejsza"
Taka przyjazn jest mozliwa ale moze byc kiepska w skutkach:D
ania5677
Wysłany: 2007-10-23, 18:11
Ja uwazam ze taka przyjazn owszem istnieje ale w nielicznych przypadkach.Ja miałam "przyjaciela" i było wszystko oki (i sie dziwiłam ze mój chłopak go nie lubi) ale jak sie później okazało to ten ój "przyjaciel" robił wszystko zebym zerwała z moim chłopakiem.
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji."
Przyjażń damsko-męska jest jak najbradziej możliwa, mało tego daje więcej satysfakcji jeżeli masz problem z płcia przeciwną nie ma lepszej osoby do pogadania:) jeżeli wchodzi w gre jakies dziwne "nowe uczucie" to wiele fajnych związków zaczeło sięod przyjażni to daje tak ważne zaufanie.
istnieje mam przyjaciela juz 4 lata i nic wiecej miedzy nami nie bylo ! obecnie mam kilku przyjaciol plci meskeij , gdyz lepiej dogaduje sie z facetami i bardziej im ufam.
_________________ I tak się nie zmienię będę sobą na złość tobie
Od dziecka miałam kumpli i przyjaciół. Dziś obracam się w kręgach męskich. Przyjaciółki mam, ale niewiele. Jednak wolę towarzystwo męskie. Swobodniej się wśród nich czuję.
Da się Przyjaźń dziewczyny z gejem ale nie tylko Jednak jeśli dziewczyna jest niepoprawną romantyczką i na prawdę bardzo lubi chłopaka, to na 100% będzie sobie wyobrażać jak on ją całuje w niespodziewanym momencie Jak w filmach romantycznych I myślę że jeśli któreś ma parę to prędzej czy później ją zdradzi. Tzn nie koniecznie bo to zależy od osoby i jej siły wewnętrznej i opanowaniu
żeby nie było Mam przyjaciela od około 8 lat Tylko nie koniecznie aż tak za nim przepadam Za bardzo traktóje mnie jak młodszego kolegę ale da się
Ostatnio zmieniony przez Rybiczek 2008-04-13, 18:32, w całości zmieniany 1 raz
Miałem niedawno taką przyjaciółkę, ale zrobiła się z tego miłość więc nie wiem no . Ale ta przyjaźń jest jednym z filarów związku. Ale da się, nie mozna się tylko sobie podobać
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
To oczywiste, że taka przyjaźń istnieje. Nie wiem na czym opierają się te wszystkie hasła, że przyjaźń między kobietą a facetem nie istnieje. Akurat płeć ma w tym momencie najmniejsze znaczenie, bo chyba nie ona decyduje o tym, czy dobrze nam się z daną osobą dogaduje czy nie. Faceci są czasem bardziej obiektywni, mniej konfliktowi, lojalni.
Miło mieć przyjaciela-faceta
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Nie, jak dla mnie takowej przyjaźni nie ma. Miałam kiedyś dobrego przyjaciela, ale zaczęło coś się miedzy nami dziać. Wycofałam się z tego jak najszybciej, bo bardziej od miłości cenię przyjaźń. A i tak teraz nie jest między nami jak dawniej - dobry kolega i dobra koleżanka. I taki układ najbardziej mi odpowiada.
Z reszta większosć moich koleżanek, ktoś z rodziny itp są, jako para, z tą drugą osobą, tym 'przyjacielem'.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.