Wysłany: 2007-06-03, 20:20
Tova napisał/a:
bo w pewnym momencie jedna ze stron nie bedzie oczekiwała jedynie przyjaźni
Niekoniecznie, czasem jest tak ze spotykasz osobe ktora mogla by byc jedynei Twoim bratem. Owszem spotyka sie przypadki kiedy pragnie sie brata/siostry, ale to sa zbyt ekstremalne sytuacje.
Tova napisał/a:
oczywiscie jesli chodzi o kobiete i lesbijke i faceta geja to cos innego
dlaczego tylko taka osobe uwazasz ze mogla bybyc przyjacielem, wydaje mi sie ze osoby ktorym taka przyjazn sie nei udala, ocenia przyjazn damsko meska negatywnie
bo w pewnym momencie jedna ze stron nie bedzie oczekiwała jedynie przyjaźni,
To nie jest przyjaźń o której mowa w temacie, ale pewne 'stadium'.
Tego w ogóle nie można nazwać przyjaźnią, ponieważ ta osoba, cały czas dążyła bardziej do związku niż samej przyjaźni.
Mam przyjaciela faceta - jakos nie pragne go, on mnie tez, dla mnie to jest przyjaciel - drugi brat. Wiem ze moge mu wszystko powiedziec i zawsze na niego liczyc. On ma kobiete ja mam faceta i tak zostanie. To juz ponad 6 lat!! Od dziecka sie znamy i przyjaznimy
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Istnieje takie coś, bo sama mam przyjaciela. Co prawda, chciał ze mną być, ale powiedziałam mu, że nie chce psuć naszej przyjazni i aby tak zostało. Teraz jest dobrze i nic sie nie zmienilo od tamtego czasu
Mone
Wysłany: 2007-07-23, 11:24
Ja uważam że istnieje przyjaźń damsko-męska.
Mam kolegę którego znam 6 rok gadamy o wszystkim,śmiejemy się żartujemy itd.
Dlatego to nic w tym dziwnego że istnieją przyjaźnie damsko-męskie
Pozdro:D
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
Istnieje z kilku powodów:
-Taka para przyjaciół może mieć już swoje "drugie połówki".
-Mogą sobie nie podobać się w formie partnera na życie.
-Przez inną orientację seksualną, niekoniecznie musi być to homo.
oczywiscie ze istanieje sama mam przyjaciela plci przeciwnej! i nigdy nie krecilismy ze soba.. zawsze tylko rozmowy na dzien dobry sie przytulamy i buziaczek w policzek np z okazji urodzin kocham go wrecz ale wiadomo klocic kazdy sie kloci tego nie nawidze
Mysle ze taka przyjaz istnieje chociaz czasami trudno jest nie czuc nic wiecej po jakims czasie do swojego przyjaciela...mowie to bardzej ze swojego doswiadczenie:-/
ja z Rafalem sie przyjaznie juz 8 lat, byl etap ze poczulismy cos wiecej... a teraz sie z tego smiejemy xD
no i widzisz powinnas sie cieszyc. Bo znam takie 'przyjaznie' ze nie koncza sie pozniej smiechem a raczej placzem. Bo to jedna ze stron sie zakocha i takie tam. ale nie nazwalabym tego raczej przyjaznia. Ale nie powiem fajnie jest miec przyjaciela plci przeciwnej. 'Chociaz przez chwilke'
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ostatnio zmieniony przez Złośnica 2007-08-18, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Bo to jedna ze stron sie zakocha i takie tam. ale nie nazwalabym tego raczej przyjaznia
dokladnie. kiedy cos takiego ma miejsce to nie jest przyjazn - przyjaciele zawsze sie jakos dogadaja, kiedy rani cie przyjaciel - to napewno nigdy nim nie był.
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
o kuźwa... ale blad, jaki debil ze mnie juz zmienilam xD
powiem tak, jesli z przyjazni narodzi sie milosc, obojga ludzi to nie widze w tym nic zlego. Bo jesli ktos jest razem to powinien byc dla siebie tez przyjacielem. Ale mowie najgorzej jest kiedy jest milosc jednej z osob, a druga musi cierpiec. No ale serce nie sluga, niestety.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ale mowie najgorzej jest kiedy jest milosc jednej z osob, a druga musi cierpiec
tak, ale tak to jest juz okropnie - szczegolnie jezeli temu drugiemu zalezy na przyjazni ale nie kocha jej. bo raczej jezeli odrzuci milosc to tamta nie chce przyjazni. Ale to nie jest prawdziwa przyjazn... Bo prawdziwa przyjazn przetrwa wszystko...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
beatrycvze
Wysłany: 2007-08-20, 20:10
od 5 lat przyjaźnie się z chłopakiem i mogę na niego liczyć w każdej sytuacji, miałam wiele takich zdarzeń w których nasza przyjaźń przechodziła chwile próby i trwa wciąż, moim zdaniem wcale obie osoby nie muszą byc zajęte albo chociaż jedna jak zaczynaliśmy nasza przyjaźń oboje byliśmy singlami, potem bywało różnie albo oboje mieliśmy połówki albo jedno z nas ale przyjaźń wciąż była ważna i nadal jest. uważam że przyjaźń z chłopakiem jest lepsza niz z dziewczyną.
Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 8 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2007-08-21, 20:20
Mysle, ze pomimo stereotypow cos takiego ma miejsce, aczkolwiek obie strony musza sie bardzo pilnowac. Ja przyjaznilam sie bardzo z chlopakiem. Dogadywalam sie z nim lepiej niz z kimkolwiek innym. Pomagalismy sobie w zawodach milosnych, wyglupialismy sie razem, plakalismy razem, wspieralismy sie, az pewnego dnia oboje zaczelismy sobie uswiadamiac, ze jest nam za dobrze w takim ukladzie. Poznalismy sie bardzo i stwierdzilismy, ze jest nam ze soba dobrze. Obawialismy sie, ze wszystko sie rozkruszy- to wszystko co budowalismy tyle czasu. Zaryzykowalismy i niedlugo mija kolejny miesiac jak jestesmy razem. Ale jakies pol roku temu bylismy przykaldnymi przyjaciolmi
niekoniecznie, mój przyjaciel ma dziewczynę, jakoś nam się zawsze dobrze układało, ten fakt niewiele zmienił w naszym układzie. Jeśli to naprawdę jest twój przyjaciel, to nie trzeba ani się pilnować, ani jakoś uważać, a jeśli ma się zmienić w twojego faceta, to i tak się to stanie, bo najwidoczniej tak miało się to potoczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.