Forum Dyskusyjne :: przeczytaj na Boga, zanim napiszesz nam o sobie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: szkolenie test-t

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » przeczytaj na Boga, zanim napiszesz nam o sobie

Zamknięty przez: Prymas
2008-05-27, 16:02
przeczytaj na Boga, zanim napiszesz nam o sobie
Autor Wiadomość

*faris 

Wysłany: 2007-01-08, 17:00   

Gośka napisał/a:
To stwórzcie osobny dział w ,którym nastolatki będą opisywać swoje miłosne problemy

lol... właśnie w ignorowanych tematach znalazłam coś takiego jak "internetowy poradnik i analiza miłości" czy coś w tym stylu, proponuję żeby tam sobie opisywali te swoje miłoście i będzie spokój

zaniedługo się pojawi jeszze pomysł, żeby wybrać najlepszą historię miłosną...
niby po co są te strony z bravo girl czy dziewczyna czy chociażby tenbit ? tam się wprost roi od tego typu problemów...

Isana 

Wysłany: 2007-01-08, 17:02   

Ja juz sie w to nie wtracam... ble ble. Okropienstwo... tylko plakac sie kcie:( to pisalam, ja 10 latka :P

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-01-08, 17:19   

Mordred ma racje... czasem gdy ktos serio ma problem to napisze, ale z sensem ale nie, ze spojrzał na nią i czy ją kocha.... jejciu.... telewizja odmóżdza...

po za tym są fora typowe dla nastolatków w których rozwiązuje sie takie problemy...

oczywiście każdy problem jest problemem ale nie dla wszystkich...

#deela 

Wysłany: 2007-01-08, 19:06   

Isana napisał/a:
10 latka
dziesiec bedziesz miala za m-c
a ty sie MOKRA nie stawiaj jestes modem i tak jak ja musisz pilnowac porzadku i bedziesz musiala wlazic na ten dzial zeby sie w gg nie zamieniało!

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-01-09, 15:29   

pisałam i pisałam a tu mi się komputer zaciął więc teraz skrócę trochę i napiszę jeszcze raz:

Nie lubię podawać swego wieku (MAM 13 LAT)gdyz ludzie oceniają moją wypowiedź (często)nawet jej nie dokładnie czytając, jako ''dziecinne bzdury''. Coż jestem dzieckiem... wiem jednak że to co przeżywam to nie jest prawdziwa miłość lecz zauroczenie. ale nie o tym mowa.Więc:
-Mordrer nie ma do końca racjii.To forum jest takze dla natolatków. W czasie dojrzewania, gdy zaczynamy interesowa się płcią przeciwną to własnie jest dla nas "miłością" i jest to dla nas b.b.b.b.bważne
- Nastolatkowie piszący t.j np. "mrugnął do mnie - to znaczy że mnie kocha?" itp. itd. mogą być dla was śmieszniale czy wy nigdy nie byliście w ich (naszym) wieku? nie "kochaliście"? nie irytowaliście sie, gdy ktoś się z was śmiał? dlatego proszę abyście jesli niechcecie poradzić, doradzić nie piisali "utop się" czy "weź się puknij".

Bardzo przepraszam jesli kogoś uraziłam

*faris 

Wysłany: 2007-01-09, 18:08   

Anii09 napisał/a:
nigdy nie byliście w ich (naszym) wieku?

byliśmy
Anii09 napisał/a:
nie "kochaliście"?

a nie, i na pewno nie wtedy kiedy się ktos popatrzył na mnie zaledwie parę sekund...
Anii09 napisał/a:
nie irytowaliście sie, gdy ktoś się z was śmiał?

a po co ? też z niego można się pośmiać
Anii09 napisał/a:
doradzić "weź się puknij".

ale to najlepszy sposób w tym wieku... na takie zauroczenia

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-09, 21:04   

Anii09 napisał/a:
To forum jest takze dla natolatków
no oczywiście zgadzam sie bo wiekszość to same nastolatki, ale .... bez takich.... że osoba zarejestruje się tylko po to, żeby powiadomic nas o swoich problamach sercowych, że ten się spojrzał, że tamten mrugnął itp. I jak ten problem się wyjaśni osoba bedzie już szcześliwa to po prosu zakończy swoją twórczość na forum. To tylko robi syf na forum ...
Mordred napisał/a:
lepiej pojsc sobie na spacer i pomyslec,
jasna sprawa.

[ Dodano: 2007-01-09, 21:08 ]
aha chciałam jeszcze dodać, że jest taki problem, że jak jakaś osoba z "tylko" problemem pierwszo zarejestruje się napisze to co ma napisać, a dopiero pózniej może zauważyć ten temat :/

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-01-10, 18:11   

Anii09 napisał/a:
nie "kochaliście"?

a nie, i na pewno nie wtedy kiedy się ktos popatrzył na mnie zaledwie parę sekund...

-nigdy nie byłeś zauroczony? trudno mi w to uwierzyć, ale cóż...

Anii09 napisał/a:
doradzić "weź się puknij".

ale to najlepszy sposób w tym wieku... na takie zauroczenia[/quote]

- Czy to takie trudne?- każdy dojrzewa inaczej, w innym czasie. W takim razie w twoim wieku też to jest "najlepszy sposób...na takie zauroczenia".

Jestes starszy, więc patrzysz na takie zdarzenia juz z pewnym doświadczeniem - wiesz że takie 'miłości' są delikatnie mówiąc nieprawdziwe. Tak samo może być za kilka lub kilkanaście lat, gdy z takim samym poglądem bedziesz mówił o miłości 17 lat.
A co do wypowiedzi Idii to oczywiście się zgadzam, że takie sytuacje są bynajmniej wkurzające

*faris 

Wysłany: 2007-01-10, 18:18   

Oł dżizaaaas.... co ja biedna zrobiłam, że nazywasz mnie facetem ? :(

wybacz, jakoś brakuje mi czasu na takie rzeczy :) są o wiele ciekawsze zajęcia niż gapienie się na faceta i zastanawianie czy on mnie kocha, czy na mnie popatrzył, czy co tam jeszcze można wymyślić

Vanilla

Wysłany: 2007-01-12, 19:34   

Teraz coś ode mnie. Wiem, że wiele osób nie lubi, jeśli ktoś opisuje swoje problemy (zwłaszcza, że ostatnio strasznie tego dużo :/ ). Ok... to jest Wasze zdanie. Pomyślcie też jednak o tych, którym jest ciężko w danej sytuacji :kwasny: . Skoro oni się tym przejmują to musi być to jakiś ważny dla nich powód, no nie? Może dla Was jest śmieszny, beznadziejny itd., ale dla tej jednej konkretnej osoby nie i trzeba to uszanować. Postawcie się na ich miejscu. Na pewno nie byłoby Wam miło, gdyby ktoś się nabijał ze spraw, którymi się przejmujecie :zalamany: . Sory, ale ja na pewno nie byłabym wtedy happy :suchy: . Przecież akurat pod tematem UCZUCIA pisze: "O miłosci, dołkach, uczuciach i tych sprawach ;P BRAVO GIRL przy tym wymięka ;D", to chyba jasne, że można tutaj opisać swoje problemy tego typu (bo nigdzie nie ma: zakaz opisywania swoich historii...). Czasami jesli sobie z czymś nie mozemy poradzić, to chcemy się komuś wygadać i mamy potrzebę zostania wysłuchanym... skąd można wiedzieć, ze ta osoba ma akurat się komu wyżalić? No właśnie... tego nie wie nikt. Rozumiem, że możecie mieć tego dosyć, bo każdy ma swoje zdanie w różnych kwestiach. Uważam, że nie ma się co chwalić radami typu "utop się" czy "wyskocz przez okno". Chyba sami nie chcielibyście tego usłyszeć?

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-01-12, 19:42   

staram(y?) sie szanowac te problemy, poczytaj moze tematy, w ktorych ja np. probuje jak moge pomoc takim beznadziejnym przypadkom. nikomu niczego nie zabraniam, po prostu namawiam do uzywania mozgu, to czasami nawet przyjemne.

jak chcemy z kims pogadac, to mamy przyjaciela/przyjaciolke/matke/zone/kochanke/brata/chomika. oni na pewno znaja problem lepiej i przede wszystkim - nas znaja lepiej.

Vanilla

Wysłany: 2007-01-12, 20:09   

Ok... wiem, że się staracie. Myślę, że jesli ktoś tutaj pisze, to na pewno używa mózgu (jak inaczej mógłby to zrobić :P ). Wiem też, że poprzez doradzanie w ten sposób nie można zbyt wiele osiągnąć, bo i tak dana osoba sama zadecyduje, co może zrobić w takiej sytuacji. Wiadomo, że można pogadać z przyjacielem/przyjaciółką/matką/żoną/kochanką/bratem/chomikiem. Czasami jednak warto zasięgnąć opinii różnych osób, zeby podjąć właściwa decyzję. Takie jest moje zdanie...

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-01-12, 20:13   

Vanilla napisał/a:
Ok... wiem, że się staracie
bzdury, w ogole sie nie staraja<wytyka palcami>
Vanilla napisał/a:
Myślę, że jesli ktoś tutaj pisze, to na pewno używa mózgu
a ja mysle, ze moze i uzywa,ale niewielka to pociecha, bo tym bardziej ich to pograza
Vanilla napisał/a:
Wiem też, że poprzez doradzanie w ten sposób nie można zbyt wiele osiągnąć, bo i tak dana osoba sama zadecyduje, co może zrobić w takiej sytuacji
i tak zrobi to po swojemu,wiec po kiego rady osob, ktore nie potrafia sie wczuc w styuacje?
Vanilla napisał/a:
Wiadomo, że można pogadać z przyjacielem/przyjaciółką/matką/żoną/kochanką/bratem/chomikiem. Czasami jednak warto zasięgnąć opinii różnych osób, zeby podjąć właściwa decyzję
byle nie chomika, Mordred tak zrobil i zobacz co Niego wyroslo.
Who's playing tricks on me?"

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-01-12, 20:32   

Świętoszka napisał/a:
zobacz co Niego wyroslo.

no co, no co?

Cytat:
i tak zrobi to po swojemu,wiec po kiego rady osob, ktore nie potrafia sie wczuc w styuacje?

ta, vel ta laska, ktora miala faceta 30km od siebie, chciala rady, wszyscy mowili "bierz go, taka odleglosc to pryszcz", a po 2 dniach dala mu kosza i wypiela sie na nasze opinie.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-01-12, 20:42   

Mordred napisał/a:
no co, no co?
pstro (w glowie) :kijemgo:
Mordred napisał/a:
ta, vel ta laska, ktora miala faceta 30km od siebie, chciala rady, wszyscy mowili "bierz go, taka odleglosc to pryszcz", a po 2 dniach dala mu kosza i wypiela sie na nasze opinie
:rotfl:
Zwrocilam uwage, ze w ostatnimi czasy ilosc takowych postow rosnie w zastraszajacym tempie. Czyzby akcpetacja (tj. odpwiadanie na nie) zachecala i utwierdzala kolejne nieszczesliwe istotki,ze tu im sie pomoze? Przyznajcie sami,ze cos w tym jest, ale jesli tak to sami jestemy sobie winni.
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-01-12, 20:43, w całości zmieniany 1 raz  

Vanilla

Wysłany: 2007-01-13, 01:29   

Świętoszka napisał/a:
Zwrocilam uwage, ze w ostatnimi czasy ilosc takowych postow rosnie w zastraszajacym tempie. Czyzby akcpetacja (tj. odpwiadanie na nie) zachecala i utwierdzala kolejne nieszczesliwe istotki,ze tu im sie pomoze? Przyznajcie sami,ze cos w tym jest, ale jesli tak to sami jestemy sobie winni.

Wydaje mi się, że jednym z celów tego forum jest odpowiadanie na posty :P . Jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to próbuje różnych sposobów, by otrzymać choćby niewielką jej część. Odpowiadając na takie wiadomości zwykle wyrażamy swoje opinie na dany temat. To już zależy od nadawcy postu, czy skorzysta z rady lub w swoich rozważaniach weźmie pod uwagę doświadczenie innych osób...

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-01-13, 01:35   

Vanilla napisał/a:
Wydaje mi się, że jednym z celów tego forum jest odpowiadanie na posty :P . Jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to próbuje różnych sposobów, by otrzymać choćby niewielką jej część. Odpowiadając na takie wiadomości zwykle wyrażamy swoje opinie na dany temat. To już zależy od nadawcy postu, czy skorzysta z rady lub w swoich rozważaniach weźmie pod uwagę doświadczenie innych osób...

oczywiście, bardzo słuszne spostrze zenie, jednakowoż racz zauważyć, że użytkownik Mordred, jak również pozostali uzytkownicy wypowiadający się w tym temacie, napiętnuje nie to, że ów użytkowniczka nie skorzystała z ich rady, ale niezbyt wysoki poziom intelektualny jej wypowiedzi, oraz innych użytkowników, podobnych do niej..

czy jakoś tak :rotfl: :zdziwko: :rotfl: :/ :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-13, 14:55   

Vanilla napisał/a:
Wiem, że wiele osób nie lubi, jeśli ktoś opisuje swoje problemy (zwłaszcza, że ostatnio strasznie tego dużo ).
stanowczo za dużo...
Osoby rejestruja sie na forum tylko po porady sercowe i po problemie ślad po nich zanika... A taka jest prawda, że jak sami pomyślą jak można rozwiązać problem to sami to rozwiążą bez porad, które nie zawsze są takie jak chcemy. Bo macie założenie w głowie co tak naprawde jest dla was pomyślne tylko chcecie upewniena z naszej strony.

- Cała masa gówna. ''

Vanilla

Wysłany: 2007-01-13, 19:19   

Idia napisał/a:
Osoby rejestruja sie na forum tylko po porady sercowe i po problemie ślad po nich zanika... .

Nie wszyscy tak robią :P . Niektórzy zostają i biorą udział w dalszych rozmowach.

Idia napisał/a:
A taka jest prawda, że jak sami pomyślą jak można rozwiązać problem to sami to rozwiążą bez porad, które nie zawsze są takie jak chcemy. Bo macie założenie w głowie co tak naprawde jest dla was pomyślne tylko chcecie upewniena z naszej strony.

Masz rację, po długim namyśle na pewno uda nam się dojść do sensownego rozwiązania sytuacji ;) . Jednak nie wszyscy mają takie samo doświadczenie. Potrzebują zdania innych osób. Kto wie? Często dzięki temu można uniknąć nieprzyjemnych sytuacji...

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-14, 16:01   

Vanilla napisał/a:
Nie wszyscy tak robią . Niektórzy zostają i biorą udział w dalszych rozmowach.
ale tu była mowa o tych którzy nie powracają.
Vanilla napisał/a:
Masz rację, po długim namyśle na pewno uda nam się dojść do sensownego rozwiązania sytuacji
Widzisz wystarczy tylko sie zastanowic i pomysleć tak samo jest w przypadku problemów sercowych.

- Cała masa gówna. ''

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi