Wysłany: 2008-03-01, 12:38 Problem z procentami
Mam problem,doradżcie mi coś,czy moja reakcja jest odpowiednia czy może przesadzam. A o to w czym tkwi problem : mój facet lubi sobie wypić,po rozstaniu z dziewczyną z którą był 7 lat rozpił się,pił codziennie,nie znając umiaru,cały czas pił,przeżyl bardzo to rozstanie i nie umiał sobie z tym poradzić więc dlatego topił swoje smutki w alkoholu, pił ale to było dawniej a dziś : ma mnie,jest ze mną szczęśliwy i nie pił bo się wyleczył już z tego,czasem jedno piwko i o to nie mam pretensji bo pracuje ciężko całymi dniami więc mu się należy wypić piwko od czasu do czasu tak na rozlużnienie,faceci przecież lubią,a wczoraj taka o to sytuacja był w pracy po pracy właściel postawił mu vódkę za pracę i z nim pił oki to zrozumiałam bo to w końcu nic złego a póżniej zamiast wrócić do domu jak go o to poprosiłam on umówił się z kolegą po było mu mało i tu zaczeły się schody a jakie już mówię nie powiedział mi z jakim kolegą się umówił tylko mi skłamał,że z zupełnie kimś innym,a był z kolegą,którego nie trafie bo go rozpija i na dodatek mój facet robi mu za sponsora ...... okłamał mnie wczoraj i zrobił to specjalnie a dziś się jeszcze do tego przyznał i powiedział,że ze swojej głupoty tłumaczyć się nie będzie ..... a ja z piciem alkoholu mam nie miłe wspomnienia bo mój śp. ojciec był alkoholikiem i się boję tego,że Darek - mój facet znów zacznie pić tak jak po rozstaniu ze swoją była i nie mam nic przeciwko,że czasem sobie wypije piwko ale oczekuje od niego szczerości,żeby mi mówił z kim pije i żeby słuchał mnie jeśli powiem mu,że już starczy,on to wczoraj zlekceważył,zlekceważył mnie a teraz wszystko po kolei się chyba sypie ......
Według mnie twoja reakcja jest jak najbardziej słuszna nikt nie lubi być okłamywanym w dodatku twój ojciec pil i boisz sie ze stanie sie z twoim chłopakiem tak jak z twoim ojcem jeśli jemu zależy na tobie równie jak tobie na nim to myślę ze po szczerej rozmowie powinien zrozumiecie cię i twoje obawy związane z piciem daj mu czas na wyleczenie kaca i pogadaj powinien zrozumieć jeśli nie oznacza ze wódka jest ważniejsza niż ty
_________________ ... każda chwila to szansa by wszystko zmienić ...
... każdy dzień to nowy dzień ...
Wysłany: 2008-03-01, 17:31
rozmawiałam z nim już postawiłam mu ultimatum z nerwów Albo ja albo alkohol może nie powinnam tak prosto z mostu ale już nie wytrzymałam .... powiedział,że ja,porozmawialiśmy i wyjaśniliśmy sobie co nie co,zobaczymy co będzie dalej się działo niemniej zapewnił mnie o swojej miłości,powiedział,że bardzo mnie kocha,że jak mnie straci to nie wie co z nim będzie,chyba zrozumiał,że może mnie stracić,mam nadzieje,że to się już nie powtórzy .....
Kurka, alkoholizm to straszna choroba, szkoda, faceta, nie pozwól na to, żeby się zapędził w kozi róg. Z tym nie ma żartów, tym bardzie, że sama to znasz...
Natalka, może nie szantażem, bo to nie jest moim zdaniem najlepszy pomysł, ale spróbuj mu jakoś pomóc.
Jest taki film 'Upadek' .. Michael Douglas chyba tam gra. Jak nam w LO raz pokazali, do teraz go pamiętam. Polecam. Może starszawy, ale uświadamia, jak bardzo alkohol krzywdzi ludzi wokół...
Głowa do góry! Będzie dobrze!
Do następnego wyskoku, potem znów przeprosi, może kwiatki przyniesie. Jeśli rzeczywiście widzisz, że Twój facet ma problem z piciem to takie ultimatum nic nie pomoże. Przede wszystkim on nie może zobaczyć, ze Ty za każdym razem będziesz mu wybaczać. Jeśli go tak nauczysz, to on będzie pił, bo przecież Ty i tak na niego będziesz czekać, czy przyjdzie trzeźwy czy pijany.
jesli czesto mu sie zdarza wypic za duzo mimo ze wie co przezylas w dziecinstwie i do tego cie oklamuje to zadne ultimatum nie pomoze poprostu popada w uzaleznienie ale jesli zadko ma to miejsce to bym sie tym nie martwila bo nie ktorzy od czasu do czasu potrzebuje zapomnienia moj wykladowca z psychologii twierdzi ze raz do roku trzeba sie porzadnie upic aby nic nie pamietac i ma racje bo kac jest w tedy gorszy niz wszystkie problemy swiata
_________________ grzeczne dziewczynki ida do nieba , niegrzeczne maja raj a ziemi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.