Forum Dyskusyjne :: poradzcie cos;)

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: hr asertywność

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » poradzcie cos;)

poradzcie cos;)
Autor Wiadomość

femme_fatale_an 

Wysłany: 2008-02-18, 16:08   poradzcie cos;)

mam taki problem: obecnie nie mam faceta czego nie może przeboleć moja przyjaciółka tym bardziej że ona w końcu poznała wspaniałego chłopaka. Razem z nim postanowili mnie wyswatać z jego dobrym kumplem. Wcisnęli mi jego nr gg i chociaż nie chciałam to w końcu napisałam. Rozmowa jak rozmowa chociaż szczerze mówiąc nie przepadam za znajomościami przez internet. Dlatego wolałabym się spotkać w realu i pogadać normalnie. No i z tym jest problem, bo on jakoś się do tego nie kwapi a mi jest po prostu troche głupio jako kobiecie proponować spotkanie, nie chcę żeby pomyślał, że jestem totalnie zdesperowana i nachalna itp. On jest bardzo nieśmiały, ja do śmiałków też nie należę, ale chciałabym spróbować tym bardziej, że trochę doskwiera mi samotność. Chciałabym żeby to wyszło jakoś tak naturalnie, żeby sie nie spinał i nie czuł zobowiązany itp. może jakieś pomysły jak zaaranżować to pierwsze spotkanie?

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-02-18, 16:12   

może powiedz mu, że chce kupić bluzę dla brata ale nie jesteś pewna, czy trafisz w męski gust :rotfl:

ale żal dałam xD
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

malutki32 

Wysłany: 2008-02-18, 16:53   

A jak długo z nim piszesz??

AlexN 

Wysłany: 2008-02-18, 17:22   

Powiedz mu, zgodnie z prawdą, że jesteś cholernie nieśmiała, ale już wolisz się przełamać i napić z kimś soku na mieście niż gapić w ekran czytając suche literki.

femme_fatale_an 

Wysłany: 2008-02-18, 17:40   

no krotko piszemy jakieś 1,5 tyg bo nie naprawdę nie lubię takich internetowych znajomości. Ja jakaś bardzo nieśmiała nie jestem, tylko mi najnormalniej w świecie trochę głupio, dziwie się, że on sam nie zaproponuje nic, czyżby był aż tak bardzo nieśmiały a może nie jest zainteresowany??? Już myślałam o tym, żeby zrobić tak jak Alex pisze;)

AlexN 

Wysłany: 2008-02-18, 17:46   

Lepiej szczerze niż kombinować jak pod górę:)

Pozdrawiam!

malutki32 

Wysłany: 2008-02-18, 17:50   

Mozę on nie jest świadomy tego ze ty chcesz coś z nim

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2008-02-18, 18:12   

femme_fatale_an napisał/a:
Chciałabym żeby to wyszło jakoś tak naturalnie

Razem z nim postanowili mnie wyswatać

no i tu wlasnie to oni powinni zorganizowac jakies malo zoboiazujace spotkanko.. na ktorym niby to przypadkiem czy bez wiekszej premedytacji zeby nie powiedziec wrecz pzrez przyapadek wszyscy sie spotakcie dzies na piffku czy jakos w tym stajlu..

osobiscie polceam bilard lub kregielnie to dobre dla rozladowania emocji i pomaga niesmialym nawiazac kontakt ;)
spotkanie twarza w twarz moze zbytnio skrepowac osobe niesmiala a zreszta na takie spotkania i tak jeszcze bedzie czas ;)

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2008-02-18, 19:08   

A może nie proponuje, bo po prostu nie chce się z Tobą spotkać - taka możliwość też istnieje.
Jeśli oboje jesteście nieśmiali, to do śmierci możecie pisać, a nie spotkacie się. Zresztą internet ułatwia takie kontakty osobom nieśmiałym.
Raz kozie śmierć! Zaproponuj.

KiSielxD 

Wysłany: 2008-02-21, 22:38   

hmmm ja bym proponowal jak narazie poczekac ;P popisz z nim troche na tym gg czy gdzie ty tam piszesz... :) jak sie zblizycie troche przez to pisanie to on na bank sam zaproponuje spotkanie zobaczysz ;P chyba ze ona sie boi spotykania z kobietami ;p jesli tak jest to jedynie trzeba czekac az sie chlopak przelamie ;) )

*miss irony 

Wysłany: 2008-02-25, 16:35   

Daj se siana. Chłopak śmiały czy nie śmiały, jeśli by mu zależało to by się przemógł.
A ja cie kocham

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2008-02-25, 18:48   

to adekwatny nick sobie wybrałaś, nie ma co

daj mu do zrozumienia t, ze chcesz sie z nim spotkać
wspomnij w rozmowie, że męczy CI np gadanie na gg i stokroć bardziej wolisz IRL, bo np możesz widzieć jak osoba reaguje bla bla bla (tu wstaw tysiąc innych powodów), to dość czytelna wiadomość

a jak nie, to kobieto fatalna, znajdź sobie inny obiekt
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-02-25, 19:33   

jak zaaranżować to pierwsze spotkanie?

Krótko zwięzle i na temat. Wtedy się przekonasz on jest coś wart (oczywiście jeżeli zgodzi się spotkać) jeżeli nie, to po zawracać sobie nim głowe??

*Apple 

Wysłany: 2008-02-26, 14:26   

obecnie nie mam faceta czego nie może przeboleć moja przyjaciółka

??? To chyba prędzej tego Ty nie możesz przeboleć. Poczekaj na swoją kolejkę, miłość przyjdzie w odpowiednim czasie, nic na siłę.
I też mi się zdaje, że koleś nie ma na Ciebie ochoty.

Spedilena 

Wysłany: 2008-02-26, 18:27   

Apple napisał/a:
?? To chyba prędzej tego Ty nie możesz przeboleć. Poczekaj na swoją kolejkę, miłość przyjdzie w odpowiednim czasie, nic na siłę.

Eh, chyba się zgodzę z przedmówczynią.

Nie kombinuj. Zresztą po półtora tygodnia? Ajjj... Co za czasy przyszły, kiedy kobiety nie dają się zdobywać, tylko same się pchają...

Smutek...

Odpowiedz do tematu