taka duża różnicA WIEKU NIE MA WIęKSZEGO ZNACZENIA, ALE TYLKO WTEDY, GDY SPRAWA DOTYCZY DWOJGA DOROSłYCH LUDZI, A NIE W PRZYPADKU, GDY mamy do czynienia z dorosłym mężczyzną i dziewczynka... to zakrawa na pedofilię >.<
Masz totalna racje!
Ostatnio zmieniony przez zaro 2007-05-16, 04:01, w całości zmieniany 3 razy
Moja koleżanka mając teraz lat 16,5 ma jakiegoś 'przyjaciela' w wieku 30(kilku) lat. Ciągle można usłyszeć jaki to on jest wspaniay i można z nim o wszystkim pogadać. Dodajmy, że od jakiegoś czasu ma chłopaka (z klasy zresztą) i nadal utrzymuje z nim kontakty. Dla jej przyjaciela (i równocześnie przyjaciela jej chłopaka) nie jest to do końca normalne, wiele razy powtarzał jej, żeby zakończyła ta znajomość, ale ona twardo utrzymuje, że to przyjaciel i nie chce zrywać z tym facetem kontaktu.
Dla mnie osobiście, taki związek jest conajmniej dziwny. Może w niektórych przypadkach ona jest wyjątkowo dojrzała albo on bardziej 'dziecinny', ale to nie zmienia faktu, że w przypadku 15-30 to podchodzi pod patologię.
ale teraz są takie czasy, że niewarto się przejmowac głupią gadką bezrozumnych ludzi..tylko Polska jest na tyle zacofana, że ludzie zamiast przejmowac się sobą, "zaglądają w gar" innym...
W tej chwili to nie pedofilia, od 15 lat jest się już dorosłym w łóżku, ale w w knajpie na piwie jeszcze nie. Dziwne bo sex niesie poważniejsze konsekwencje niż alkohol.
kaczkaDziwaczka
Wysłany: 2007-05-18, 20:08
Każdy z nas wie jaki to głupi wiek- 15 lat. Pierwsze zauroczenia, miłości, rozmowy o sexsie. W tej sytucji bardziej niepokoi mnie, iż dziewczyny już tak szybko szukają sobie partnerów. Przez to szybko zatraca się dzieciństwo i wspaniałe chwile związnae z tym okresem. I choć szybko chemy być dorości później okazuje się, ze nie jest wcale tak kolorowo jak myśleliśmy. Zanaleść chłopaka to pryszcz, ale być dojrzałym na poważny związek to już nie lada wyzwanie. Nie sądzę iż "gorące 15" sa na tyle odpowiadzilen i dojarze aby przyjąc na swoje barki odpowiadzialnosć za drugą osobę
pokochałam mężczyznę o 18 lat starszego ode mnie.... oboje poczuliśmy coś do siebie.. a dlaczego nie jesteśmy razem? Podobno starszy= mądrzejszy...
Pamiętam, nasze rozmowy o ślubie... o tym co jest między nami.., jednak któregoś dnia powiedział mi, że za bardzo silne jest to co nas łączy i nigdy nie darowałby sobie gdyby w jakikolwiek sposób mnie skrzywdził. Powiedział NIE, ponieważ, nie może mi zagwarantować tego, że za kilkanaście lat będzie tak jak dzisiaj.. że ja nie będę cierpiała.. nie chciał żebym kiedykolwiek powiedziała "żałuje że wzięłam sobie dziadka"..., ale nas różni prawie 20 lat....
i jakoś od tamtego rozstania z nikim nie jest mi dobrze... dlatego nieosiągalna właśnie...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-24, 10:43
Cytat:
pokochałam mężczyznę o 18 lat starszego ode mnie.
A ile lat wtedy miałaś ? Bo może mniej chodzi o różnice wieku tylko o to ile Ty miałaś lat.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-24, 20:27
nieosiągalna21,
Może rzeczywiście się przestraszył że za kilka lat go rzucisz.
W psychologi jest tak, że dużo starsi mężczyźni ( 50 -60 lat) wybierają młode partnerki 20-latki ponieważ ich potrzeby seksualne przy takiej różnicy są tożsame. To samo tyczy się kobiet 30-40 letnie kobiety wybierają 20-letnich partnerów bo potrzeby seksualne są podobne.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Taa rodzicami ... Poniewaz nie wszyscy rodzice sa tak tolerancyjni i wiekszosc ma znimi problemy , jak na horyzoncie pojawia sie chlopak dla ich coreczki .
weźcie kurde ... przyszlam tutaj a wy od razu naskakujecie na mnie ... ŻENADA !!
_________________ Podskakuj - (jakby twoja dupa miała czkawkę)!
ja mysle ze to za duza różnica wieku a moi rodzice chyba by zawalu dostali haha;p jak moj chłopak jest odemnie starszy o 4 lata i to byl wielki problem a 15 lat to juz wogle ;p;
Na pewno rodzice nie pozwoliliby mi spotykać się z 30 letnim mężczyzną. No ale myśle że np jak dziewczyna by miała 20, a on 35 to jeśli by się kochali to dlaczego mają ze sobą nie być. Są takie pary posiadające taką różnicę wieku.
Wysłany: 2007-07-07, 15:32
orangeworld napisał/a:
Wypowiedzi wielu osób sprowadzają się do seksu...!! To jakieś szaleństwo! Czy tylko wokól niego kręci się świat??!!
jak juz wspomnialam kiedys
jest sex bez miloscie
nie ma milosci bez sexu
jak maja tworzyc prawdziwy gleboki zwiazek sex tam w koncu sie "przytrafi"
a ze zazwyczaj jest to predzej niz pozniej
to zajezdza to jednak pedofilia
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Cze 2007 Posty: 21 Skąd: far far away
Wysłany: 2007-07-07, 18:07
Jak dla mnie to chore!! Ostatnio oglądałam Rozmowy w toku i była tam szesnastolatka która zaczęła chodzić ze swoim chłopakiem gdy miała 13 lat a on 21 jak dla mnie to jest pedofilia!! Najśmieszniejsze jest ze matka o tym wiedziała i akceptowała ,,związek" (jeśli można tak to nazwać) córki!!! Później kiedy matka sie opamiętała i kazała zerwać córce z chłopakiem bylo już za późno!! Córeczka kłóciła sie z matka, zarzekała sie ze kocha swojego chłopaka co dla mnie było wręcz żałosne-w ustach takiego dziecka brzmiało to co najmniej śmiesznie!! Co innego jeśli dziewczyna ma powiedzmy 20 lat a facet 35, nie jest już dzieckiem, jest bardziej odpowiedzialna i ma więcej oleju w głowie wiec sama wie co robi i co dla niej najlepsze!!
_________________ To Hell.....I'm waiting for this moment;>
Jak cos czuja do siebie to wsumie ja tutaj nie ma co do gadania Ale jakos tak dziwnie widziec taka par :/On ubrany jakos tak na szaro a ona na rozowo w mini Ale wiadomo...jak chca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.