Forum Dyskusyjne :: Pietnasto letnia różnica wieku.
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Uczucia » Pietnasto letnia różnica wieku.

Pietnasto letnia różnica wieku.
Autor Wiadomość

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-11-02, 22:36   

Mordred napisał/a:
skoro masz takie poglady, to moze pomysl nad zmiana nicka na 'niedzisiejsza'.
:rotfl: :rotfl:
jutrzejsza napisał/a:
31? 16?
to lekka przesada ale w wieku 30 i 45 to da sie przebolec.
Ostatnio zmieniony przez Lenka 2007-11-02, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

Jo-Jo 

Wysłany: 2007-11-06, 13:06   

Par, ktore dzieli duza roznica wieku jest baardzo duzo. W Polsce po prostu czesto musza sie ukrywac, zeby uniknac wscibskich spojrzen i niemilych komentarzy.
Takie rzeczy jednak sie zdarzaja, a 90% z was twierdzi, ze to niemozliwe, ze to nie jest milosc, ze facet chce wykorzystac mloda dziewczyne, ze to zwiazek bez przyszlosci, ze to niesmaczne.
Czy nie uwazacie, ze kazdy ma prawo wiazac sie z kim chce? Ze to niczyj interes?

Od prawie dwoch lat jestem w zwiazku z facetem (uwaga, uwaga!) 26 lat starszym ode mnie. Nie wyobrazam sobie, ze moglabym byc z kims innym. Oczywiscie nie bylo to planowane, a jeszcze dwa lata temu, gdyby ktos mi powiedzial, ze bede w takim zwiazku - rozesmialabym sie mu w twarz, ale stalo sie.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-11-07, 10:41   

Jo-Jo, i przyszłaś na forum napisać o tym, bo wstydzisz się z nim na codzień za rękę chodzić z powodu spojrzeń ludzkich?
ŻE-NA-DA!

#luba 
kurewka

Wysłany: 2007-11-07, 15:18   

Jo-Jo napisał/a:
Od prawie dwoch lat jestem w zwiazku z facetem (uwaga, uwaga!) 26 lat starszym ode mnie. Nie wyobrazam sobie, ze moglabym byc z kims innym. Oczywiscie nie bylo to planowane, a jeszcze dwa lata temu, gdyby ktos mi powiedzial, ze bede w takim zwiazku - rozesmialabym sie mu w twarz, ale stalo sie.
a mimo wszystko wszystko zalezy od okolicznosci

ona jest dzieckiem, on doroslym mezczyzna,. Co by sie nie twierdzilo, to dwa rozne swiaty i dwa odmienne sposoby postrzegania rzeczywistosci, a w ym milosci. Zwby zyc razem musieliby sie dostosowac, albo ona musialaby szybciutko dorosnac, albo on musisalby byc doroslym dzieckiem. A zadna z tych opcji nei jest dobra.

***KOSMITKA*** 

Wysłany: 2007-11-07, 22:08   

Jesli istnieje w tym zwiazku milosc to wiek nie gra roli!! najwazneiejsze jest szczescie i odwzajemniona milosc , nie patrz na ludzi ktorzy z boku cie poetpiaja bo to twoje zycie i to ty masz byc szczesliwa! nie wazne czy roznica wieku wynosi 20 czy 50 lat , jesli w tym zwiazku chodzi o uczcucia to nie ma co sie przejmowac !

hazard69 

Wysłany: 2007-11-09, 02:39   

mój dziadek ROMAN :D jest młodszy od babki o 10 lat jak widac jest to mozliwe :P

Jo-Jo 

Wysłany: 2007-11-09, 12:26   

Magda napisał/a:
Jo-Jo, i przyszłaś na forum napisać o tym, bo wstydzisz się z nim na codzień za rękę chodzić z powodu spojrzeń ludzkich?
ŻE-NA-DA!

Gdzie ja napisalam, ze wstydze sie z nim za reke chodzic? Nie klam prosze, bo i nie ma ku temu powodu.
Jesli nic do tematu wniesc nie mozesz, po co sie w ogole odzywac?

monikad 

Wysłany: 2007-12-12, 17:03   

15 lat różnicy.. hmmm to zależy w jakim przedziale wiekowym jest para.
Jeśli patrzeć na przykład 16 lat i 31.. Zdecydowanie nie do przyjęcia. Nie wierzę w dobre intencje dorosłejj osoby anie w dojrzałą miłość 16-latki do tak dorosłego mężczyzny...
Nie oszukujmy sie małolaty to głupiutkie osoby, szukają zabawy flirtu ogółem głupot. A 31-latek raczej kogoś na stałe.. więc....

daria33 

Wysłany: 2007-12-16, 17:19   

Ja bym raczej była za tym że to facet chce się trochę z taką 16stką pobawić, a ona może włożyć w to dużo uczucia. Znam dziewczyny które w młodym wieku zadawały sie ze sporo starszymi, bo ich pociągała taka innośc i dojrzałość, ale po rozstaniu facet sobie radził a młoda dziewczyna przez całe życie potem miała problemy w związkach.

Jeśli facet bierze o tyle młodszą dziewczyne to znaczyc też może że kobiety w jego wieku nawet nie spojrzą na niego, albo jest bardzo nieśmiały lub inne wady, które przeważnie rówieśniczki widzą a młodsze nie;]

Mara 

Wysłany: 2007-12-16, 18:20   Re: Pietnasto letnia różnica wieku.

Fatum napisał/a:
Co myślicie o zwiazkach z różnicą wieku 15 lat ? On ma 31, ona 16, czy to wpożądku ?

jesli chodzi o taki
przedzial wiekowy
to jak dla mnie
przesada..
sa pewne granice
moja mama chyba by mnie
wydziedziczyla xD

Frieda 

Wysłany: 2007-12-16, 21:34   

Moja koleżanka ma 18, jej facet ok. 30. Są ze sobą 2 lata i planują ślub. Jednak z jej strony to bardziej rozsądek (kochała innego chłopaka) i to, że chciała się wyprowadzić z domu (zrobiła to tuż po 18). On wcześniej miał kogoś, ale teraz zależy mu tylko na tym, by jak najszybciej wzięli ślub, by go koleżanka nie zostawiła. Podobno ją kocha, zabrania jej wszystkiego i strasznie zazdrosny jest, ale cóż miłość zaślepia (on brzydki jest, nie wiem co w sobie ma), to nie jest zbyt ciekawy typ...

A ja? Gdy się zakocham nie będę patrzeć na wiek tylko na miłość:)
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-12-17, 18:15   

Frieda napisał/a:
Moja koleżanka ma 18, jej facet ok. 30. Są ze sobą 2 lata i planują ślub. Jednak z jej strony to bardziej rozsądek (kochała innego chłopaka) i to, że chciała się wyprowadzić z domu (zrobiła to tuż po 18). On wcześniej miał kogoś, ale teraz zależy mu tylko na tym, by jak najszybciej wzięli ślub, by go koleżanka nie zostawiła. Podobno ją kocha, zabrania jej wszystkiego i strasznie zazdrosny jest, ale cóż miłość zaślepia (on brzydki jest, nie wiem co w sobie ma), to nie jest zbyt ciekawy typ...

Klasyczny przypadek kiedy facet zabiera sie za mlodsza bo latwiej ja zbajerowac i latwiej utrzymac. Starsza partnerka ma juz swoje wymagania ktorym on moglby nie sprostac..

Miodowo.

TakaJedna 

Wysłany: 2007-12-27, 11:24   Re: Pietnasto letnia różnica wieku.

Fatum napisał/a:
Co myślicie o zwiazkach z różnicą wieku 15 lat ? On ma 31, ona 16, czy to wpożądku ?

Jasne, jeśli tylko im to odpowiada, jeśli potrafią się ze sobą dogadac i znaleźc wspólny język, czy zainteresowania.W końcu między moimi dzidkami była różnica 20 lat...
[/quote]

Fatum napisał/a:
Co byście sobie pomyśleli gdybyście zobaczyli taką pare na ulicy ?

Nic specjalnego.Mogłabym się zastanawiac, czy to nie jest ojciec z córką, bo zależy jaka różnica.

Fatum napisał/a:
A jak zareagowaliby wasi rodzice gdyby właśnie was spotkała taka 'przygoda' ?

Mysle, ze jak w każdym związku życzyliby mi jak najlepiej, chociaż przypsuzczam, że mieli by jakieś wątpliwości. Ale przecież jeśli ja byłabym szczęśliwa, to rodzice nie mają powodu do narzekania.
Ostatnio zmieniony przez TakaJedna 2007-12-27, 11:25, w całości zmieniany 1 raz  

Pyro 

Wysłany: 2008-03-11, 00:11   Problem

hej :) sluchajcie mam problem szaleje za dziewczyna ktora jest odemnie 3 lataa starsza i jej to przeszkadza wiem ze chciala by byc ze mna ale przeszkadza jej to ze jest ta roznica wieku wydaje jej sie ze jest to szalenstwo ... a ja czuje ze musze z nia byc dlamnie ta roznica jest minimalna i nic dlamnie nei znaczy ...... co mam zrobic , co jej powiedziec zeby ja przekonac , co uczynic prosze was bardzo jesli mozecie dajcie mi kilka rad (mam nadzieje ze pomoga) dzieki z gory mam nadzieje ze ktos sie wypowie na ten temat hejka pozdrawiam...

markes01 

Wysłany: 2008-03-11, 19:41   

Wiek nie ma znaczenia jeśli się naprawdę kocha, a czy się kocha? jak to mówią wyjdzie w praniu :)

lovely_girl 

Wysłany: 2008-07-15, 13:49   

uważam za jaknajbardziej normalne . sama jestem w podobnej sytuacji .

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2008-07-15, 17:18   

dziecko zwiazane z doroslym mezczyzna nie jest normalne i na szczescie jest to karane. szkoda tylko ze tak niewiele przypadkow jest zglaszane i wyciagane sa konsekwencje

tusiulka447 

Wysłany: 2008-07-15, 22:48   

to juz troche przesada.. Dziwnie by to wyglądało moim zdaniem. Ale z drugiej strony miłość nie wybiera.

maslana55ok 

Wysłany: 2008-07-15, 23:34   

sorry ale to przesada.. i to ostra

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2008-07-16, 10:24   

tusiulka447 napisał/a:
to juz troche przesada.. Dziwnie by to wyglądało moim zdaniem. Ale z drugiej strony miłość nie wybiera.

jaka milosc:D prosze cie :D to fascynacja, pedofilia i ciekawosc w jednym. a nie milosc. to chore, a nie normalne:) wiec o milosci nie ma nawet mowy

Odpowiedz do tematu