on nie chce, ¿ebym mu pomaga³a...kiedy mówiê o pomocy to mówi, ¿e wszystko rozumie i sam to zrobi...nie wiem mo¿e wstydzi siê siêgaæ po pomoc do swojej dziewczyny...a jego rodzice dali mu t± karê za to ¿e opu¶ci³ siê w nauce, ¿e ma du¿o uwag itp. rozmawia³am z Paw³em (tak ma na imie mój ch³opak) tak bardzo powa¿nie i obieca³ mi ¿e siê poprawi, przeprasza³ za to ¿e przez niego nie bêdê mog³a siê z nim widywaæ...a wg mnie jego rodzice s± trochê chorzy bo robi± mu kary nawet za to jak za d³ugo przebywa poza domem i wraca o przyzwoitej porze, potrafi± zabraæ mu telefon itp.:/ na pocz±tku jego mama powiedzia³a mu ¿e wybije jemu mnie z g³owy ¿e jest za m³ody ¿eby mieæ dziewczynê i to w dodatku starsz± ale jak teraz uwa¿a to nie wiem...
on nie chce, ¿ebym mu pomaga³a...kiedy mówiê o pomocy to mówi, ¿e wszystko rozumie i sam to zrobi...nie wiem mo¿e wstydzi siê siêgaæ po pomoc do swojej dziewczyny
martuucha napisa³/a:
a jego rodzice dali mu t± karê za to ¿e opu¶ci³ siê w nauce, ¿e ma du¿o uwag itp.
To nie zauwa¿y³a¶, ¿e siê nie uczy?! To, ¿e siê wstydzi gdy ma problemy bardzo ¼le o nim ¶wiadczy. Wybacz, ale dowodzi to, ¿e jest niedojrza³y. W dzisiejszych czasach nauka jest bardzo wa¿na i zwi±zek nie powinien w niej przeszkadzac - a wrêcz pomagaæ.
Moja m³odsza siostra ma ch³opaka. Nie jest to analogiczna sytuacja do twojej, gdy¿ chlopak jest od niej starszy. Mimo, i¿ jest studentem, jego rodzice tak¿e mieli do niej awersje. Stwierdzili, ¿e dziewczyna tylko przeszkodzi mu w nauce itd. Okazalo siê, ¿e ¶wietnie siê uczy (ma stypendium naukowe) a w dodatku ma szas na dziewczynê. Twój ch³opak nie powinien dawaæ swoim rodzicom podstaw do w±tpliwo¶ci w wasz zwi±zek. Powinien znale¼æ wystarczaj±co du¿o czasu na naukê - by podnie¶æ oceny i tym sposobem uspokoiæ rodziców. Radzê wiêc tak zrobiæ. Zda¿a siê, ¿e bycie w zwi±zku mo¿e stac siê przeszkod± dla edukacji - je¶li ¼le siê wszystko rozplanuje. Wasz przypadek wla¶nie tego dowodzi. Poka¿ jego rodzicom, ¿e posiadanie przez syna starszej dziewczyny wychodzi mu na dobre, a nie jest przyczyn± jego trudno¶ci - w szkole, w kontaktach z rodzicami itd. To jedyna droga.
4 miesiace bylem z pania 20 lat starsza ode mnie, i wszystko dzialalo ale dostala lepsza prace za granica.
ale bylo cudownie choc to bardziej bylo w kategorii romansu niz milosci
w³a¶nie rozmawia³am z nim przez tel. i wyja¶nili¶my sobie pare spraw...powiedzia³ ¿e gdy czego¶ nie bêdzie rozumia³ to poprosi mnie o pomoc:) a tak¿e obieca³, ¿e postara siê naprawiæ sprawy zwi±zane ze szko³±...ja naprawdê chcê dla niego jak najlepiej i bêdê siê stara³a, ¿eby by³o mu ze mn± dobrze, zeby przeze mnie nie zawala³ szko³y ani podpada³ u rodziców...szko³a jest bardzo wa¿na, bo bez niej nie ma przysz³o¶ci...mam nadziejê, ¿e wszystko siê jako¶ miêdzy nami u³o¿y i bêdzie dobrze
Wiecie co mój ch³opak jest ode mnie m³odszy 6 lat, ja koñcze 24 lata w tym roku i bronie magistra,a on 18 i jest dopiero w drugiej klasie technikum. Poznali¶my siê na zimowiskach, na których on by³ uczestnikiem a ja wychowawc±,wtedy nic miêdzy nami nie by³o,wiadomo to by³a dla mnie praca. Spotkalismy sie po zimowiskach i okaza³o siê ze ¶wietnie sie rozumiemy. W tej chwili jestesmy w sobie ju¿ niesamowicie zakochani. przyzam ¿e ba³am siê tego zwi±zku,zw³aszcza opinii jego rodziców,jednak wszyscy zarówno moi jak i jego rodzice s± nam przychylni, w³a¶nie zoobowi±za³am siê pomóc jego mamie robiæ sa³atki na jego osiemnastkê (a ja w kuchni kompletne dno jestem);). W ka¿dym razie nie ¿a³ujê ¿e spróbowa³am i posz³am za g³osem uczuæ, bo wreszcie jestem naprawde szczê¶liwa. I uwazam ze wiek nie jest istotny jesli ludzie siê dogaduj± ze soba i s± szczê¶liwi.
Wiek: 12 Do³±czy³: 22 Mar 2007 Posty: 313 Sk±d: Sankt Petersburg
Wys³any: 2007-03-23, 17:52
Wiek to tylko liczba. Nie widzê problemu ani ró¿nicy w ³±czeniu siê osób w zwi±zki w ró¿nych wariantach wiekowych (ona starsza-on m³odszy, rówie¶nicy, czy te¿ on starszy-ona m³odsza). Jest to oczywi¶cie kwesti± dojrza³o¶ci danej osoby - a dojrzewa siê ro¿nie. Znam 20latka który zachowuje siê jak bachor, a znam równie¿ 14latka który rozumem prze¶ciga niejednego potencjalnego 'doros³ego'.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
my¶la³am, ¿e ta roz³±ka popsuje nasze stosunki ale jednak jestem mile zaskoczona bo w³a¶nie ona pokaza³a nam jak silne jest nasze uczucie i ¿e potrafimy wiele przetrwac... uda³o nam siê kilka razy potajemnie spotkaæ i muszê przyznaæ ¿e spotkania kiedy siê bardzo za kim¶ têskni i tej osoby nie mo¿na zobaczyæ s± bardziej przyjemniejsze...gdy go zobaczy³am to przez ca³y czas tuli³am siê do niego i nie chcia³am siê z nim ¿egnaæ...na szczê¶cie za tydzieñ koñczy mu siê kara i bêdziemy mogli spotykaæ siê jak dawniej:)
Jego kara juz dawno minê³a i mo¿emy siê spotykaæ jak dawniej:) ostatnio pomaga³am mu zrobiæ zadania z matmy:) dosz³am do wniosku, ¿e to chyba ja nie do koñca by³am zbyt dojrza³a skoro na pocz±tku mia³am w±tpliwo¶ci co do bycia z m³odszym ch³opakiem i wstydzia³am siê jego wieku, ale teraz jest zupe³nie inaczej mogê nawet ca³emu ¶wiatu wykrzyczeæ jaka jestem szczê¶liwa w³asnie z 14latkiem:) Pawe³ wiele mnie nauczy³ i to dziêki niemu zrozumia³am co tak naprawdê siê liczy.Kocham Go i chcê byæ z nim jak najd³u¿ej!
Ona starsza on mlodszy nie jest to nic zlego> Ja sam mam obecnie18 lat rok temu zwiazalem zie z kobieta ktora miala 34 lata. Zwiazek by³ udany mowie byl bo niestety sie juz skonczy³. g³ownym powodem jego przerwania byla pogarda ludzi ktorzy mirzyli nas wzrokiem a takze i rodzina. Wierze ze gdybysmy opuscili nasz rejon mogloby sie nam ulozyc. Zwiazek ze starsza osoba to nie jest nic strasznego jest to zycie jak kazde inne jesli sie kocha ta osobe to nie ze wzgleduna wiek wyglad czy mienie lecz z punktu jej wnetrza i ciepla jakie niesie.
na chwile terazniejsz± nie mog³abym byæ z ch³opakiem który jest odemnie mlodszy bo jak to by wyglonda³o ja mam 16 lat a on np. 13?Ale za pare lat to mog³abym siê zwi±zac z mlodszym facetem gdyby to by³a prawdziwa mi³osc
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.