tez tak do niedawna my¶la³am...a jednak pokocha³am m³odszego od siebie ch³opaka i jestem z nim szczê¶liwa:) nigdy niewiadomo co nas w ¿yciu spotka...w koñcu wszystko jest mo¿liwe hehe pozdrawiam
Naprawdê, jestem pe³na podziwu wam dziewczyny, które macie m³odszych ch³opaków (w wieku 14-16 lat ch³opcy)
Dla mnie to s± poprostu dzieci. nie mog³abym byæ z kim¶ takim.
Kiedy¶ próbowa³am, bo naprawde zale¿a³o mi na tym ch³opaku, ale gdy powiedzia³ mi po tyg., ¿e mnie kocha - zwatpi³am.
Naszym m³odzikom hormony tak buszuja, ¿e hoho! Wiêkszo¶ci w takim wieku to tylko poca³unki w g³owie i takie o rzeczy..
A w zwi±zkach starszych np. ona 25, a on 22 to s±dzê i¿ nie ma ¿adnego problemu. Mê¿czyzna doros³y, kobieta równie¿, wiêc tu tylko szczê¶cia w dalszej drodze ¿yczyæ
_________________ Nie skacz, bo i tak do mnie nigdy nie doskoczysz, ha! )
jednak bycie z kim¶ m³odszym od siebie nie jest ³atwe...jego rodzice nie potrafi± a mo¿e nie chc± zaakceptowaæ tego, ¿e Pawe³ (14lat) ma dziewczynê i to starsz± od siebie o 3lata...co chwile robi± mu jakie¶ kary i powiedzieli ¿e jesli opusci siê w szkole to przez miesi±c nie bêdziemy mogli siê widywaæ, zabior± mu tel.itp...Muszê przyznaæ ¿e Pawe³ jak na swój wiek wygl±da bardzo powa¿nie ma 186cm wzrostu trenuje koszykówke i jest bardzo dojrza³y, ¶wietnie mnie rozumie i wie czego naprawde chce i potrzebuje...wielu moich znajomych daje mu 17lat:D prawdê o jego wieku wiedz± tylko dwie moje przyjació³ki...innym bojê siê o tym powiedziec bo pewnie mnie nie zrozumiej± i tylko wy¶miej±....znamy siê z Paw³em od 1.5roku a jestesmy razem 3miesi±ce...na pocz±tku nie by³o mi ³atwo zaakceptowaæ to ¿e jestem z m³odszym od siebie ch³opakiem, ¿e muszê sobie odmawiaæ wielu rzeczy, ¿e nie mogê pój¶æ z nim nawet na dyskotekê albo na imprezê do znajomych....i po krótkim czasie bycia razem zerwa³am z nim lecz po kilku dniach wrócili¶my do siebie...prze¿yli¶my razem ju¿ wiele cudownych chwil...lecz ostatnio co¶ miêdzy nami zacze³o siê psuæ i tydzieñ temu Pawe³ ze mn± zerwa³...powiedzia³ ¿e nie chce ju¿ ze mna byæ...by³am wtedy za³amana i nie mog³am przestaæ p³akaæ...lecz po kilku godzinnej rozmowie zdecydowali¶my ¿e chcemy byæ dalej razem...wydawa³o mi siê ¿e po tym incydencie jest miêdzy nami lepiej, ¿e jest wrêcz idealnie...lecz historia lubi siê powtarzaæ i wczoraj Pawe³ za pomoc± smsa napisa³ mi ¿e trudno mu jest ze mn± byæ bo rodzice siê wiecznie go o co¶ czepiaj± i nawet wczoraj dali mu karê...dlatego chce ¿eby¶my siê rozstali...by³o mi bardzo smutno i troche p³aka³am...a¿ sama siê sobie dziwiê ¿e w miarê spokojnie to przyje³am...ale w sumie gdy siê du¿o przez kogo¶ p³acze to w koñcu brakuje si³ na ³zy...dzisiaj on napisa³ ¿e ¿a³uje tego co zrobi³, ze zachowa³ siê jak g³upek i chcia³by to naprawiæ...nawet przed chwil± dosta³am od niego esa o tre¶ci:"Tak bardzo Ciê kocham a mimo to Ciê raniê...przepraszam kochanie...obiecujê ¿e ju¿ wiêcej tak nie zrobiê...tylko proszê wybacz mi" a to nastêpny es:"Chcia³bym siê do Ciebie przytuliæ i zapomnieæ o wszystkim:( tylko czy kiedy¶ to jeszcze zrobie..." nie wiem co mam teraz zrobiæ...kocham Go naprawdê...z jednej strony chcia³±bym z nim byæ ale z drugiej strony bojê siê ¿e za pare dni znowu ze mn± zerwie...chcê dla niego jak najlepiej i je¶li jemu bêdzie lepiej beze mnie to jako¶ to zrozumiem...szczerze to troche ¼le mi z tym ¿e nie mogê nikomu powiedzieæ prawdy o jego wieku, ¿e jemu tak wiele rzeczy jest zabronionych...nigdy przy ¿adnym ch³opaku nie czu³am siê tak dobrze jak przy nim...szkoda ¿e tyle jes przeszkód co do naszego zwi±zku...jak s±dzicie co powinnam zrobiæ w tej sytuacji?
jednak bycie z kim¶ m³odszym od siebie nie jest ³atwe
nikt nie powiedzi³, ¿e bedzie ³atwo.
martuucha napisa³/a:
wielu moich znajomych daje mu 17lat:D prawdê o jego wieku wiedz± tylko dwie moje przyjació³ki...innym bojê siê o tym powiedziec bo pewnie mnie nie zrozumiej± i tylko wy¶miej±...
to sobie zmien znajomych. Bo jak oni cie nie zrozumiea to po co tacy?
martuucha napisa³/a:
jest bardzo dojrza³y
chyba raczej nie jest dojrza³y przy swoim zachowaniu <zwywa, wraca- tak sie nie robi>
Sama musisz sie zastanowiæ czy chcesz byc w takim zwi±zku zak³amanym.
Zwi±zku nie buduje sie na k³amstwie. Nie wstydz siê jego wieku. Mo¿e jak rodzice zobacza, ¿e np pomagasz mu w nauce, ¿e jest szczêsliwy to bedzie dobrze, albo sama z nimi porozmawiaj. Wtedy beda wiedzieæ, ¿e Ci zalezy.
_________________ Skarb to nie tylko z³oto czy srebro!!
'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''
rozmawia³am z jego rodzicami ale oni i tak uwa¿aj±, ¿e zostawie go dla jakiego¶ starszego ch³opaka...wstydze siê trochê jego wieku, bo bojê siê reakcji ze strony innych...nawet swoim rodzicom nie powiedzia³am prawdy:/
Wiek nie ma znaczenia w zwi±zku gdy dwoje ludzi sie naprawdê kocha... znam parke, ch³opak 23, dziewczyna 26, s± razem dlugo, razem juz mieszkaj±, uk³ada im siê swietnie...
hmmm, a na Twoim miejscu martuucha bym sie zastanowi³a, bo w zwi±zku nie powinno byæ wstydu, dziewczyna moze byc starsza od ch³opaka, ale inaczej to jest jak sie ma 20 pare lat, a inaczej 14-17... oczywi¶cie Cie tutaj nie potêpiam
_________________ Bo nie si³a, lecz charakter daje nam przewagê...
*faris
Do³±czy³a: 26 Lis 2006 Posty: 2149 Sk±d: sercem z L.
Wys³any: 2007-02-25, 22:15
A. napisa³/a:
Wiek nie ma znaczenia w zwi±zku gdy dwoje ludzi sie naprawdê kocha
Zgadzam siê.
Dziadkowie mojej kole¿anki tak maj±. Babcia jest starsza od dziadka o 7 lat. Jako¶ ¿yli, ¿yj± i jeszcze po¿yj±, i nie ma miêdzy nimi ¿adnych zacieków.
wiadomo jednak, ¿e jak dziewczyna ma 11 lat a ch³opak 15 to to jeszcze nie przejdzie, co innego jak dziewczyna ma te 18-20 a ch³opak 25 czy oko³o tego.
_________________ Muminki Ciê ¶ledz±...
zabij±...
i zjedz±!
Mumiiiiinki!
Moja Mama jest starsza od mojego Taty o 3 lata. Zaczêli siê spotykaæ kiedy Tata mia³ jakie¶ 18-19 lat i do tej pory s± razem i stanowi± kochaj±ce siê ma³¿eñstwo :-)
a Wy na moim miejscu mówi³yby¶cie prawdê o wieku swojego ch³opaka?zgadzam siê z tym ¿e wiek nie ma znaczenia gdy dwoje ludzi naprawdê siê kocha...to w³a¶nie Pawe³ o 3lata m³odszy ode mnie ch³opak da³ mi prawdziwe szczê¶cie i mi³o¶æ...nikogo tak nie kocha³am jak jego...i chcê z nim byæ bez wzglêdu na wszystko...dni spêdzone z nim s± najwspanialszymi w moim ¿yciu...
Do³±czy³a: 03 Mar 2007 Posty: 79 Sk±d: z nad jeziorka ³ez
Wys³any: 2007-03-03, 22:55
Pewnie ,¿e bym mówi³a bo co to ma za znaczenie jak sie kochacie a 3 lata to nie jest taka wielka ró¿nica.Szczê¶cia Wam ¿yczê !
_________________ Maria - cechuje ja doskona³o¶æ, mistrzostwo i wszelkie osi±gniêcia, daleko wykraczaj±ce poza to, co zwyk³e i pospolite. Poci±ga je wszystko, co tajemnicze. S± wymagaj±ce, ale opiekuñcze, uczuciowe. Oddane ¿yciu rodzinnemu, ale i wiele ¿±daj±ce od tych, których kochaj±. Ceni± sobie wysoka jako¶æ ¿ycia.
nie ma co sie martwic, w koñcu to nic zlego... ale zazwyczaj jest tak ¿e chlopaki dojrzewaj± pó¼niej i maj± trochê niepokolei w g³ówce ale spotka³am i bardzo dojrza³ych
Milan a w jaki sposób siê dla niej po¶wiêcesz? Jak cie odbieraj± jej znajomi - równolatkowie wszak. Wybacz, ale ja nie chcia³abym mieæ m³odszego ch³opaka - a ju¿ nie mówiê o takiej sytuacji, ¿e dzieli³oby mnie tyle lat co was. Gdy by³am jeszcze w liceum mój kolega tak¿e przyprowadzi³ starsz± dziewczynê - bodaj¿e o 5 lat. Niby byli tacy zakochani, ale zwi±zek siê rozpad³. Nie generalizujê, ale ja jestem kobiet± szukaj±c± w mê¿czy¼nie oparcia, dojrza³o¶ci, stateczno¶ci - a moim zdaniem m³odsi ch³opcy tego nie maj±. Sama mam du¿o starszego mê¿czyznê - mo¿e dlatego nie chcia³abym mieæ du¿o m³odszego.
Angelajka
Wys³any: 2007-03-10, 20:06
moim zdaniem je¶li sie kogo¶ naprawdê kocha to nie ma takiego czego¶ jak bariera wiekowa
_________________ Nasze zycie jest takie jakim uczyni³y je nasze my¶li...
I sta³o siê to czego siê obawia³am...mój ch³opak dosta³ karê na miesi±c na spotykanie siê ze mn± super co?:( z jednej strony to jest ¶mieszne ¿eby dostawaæ jakie¶ kary ale z drugiej mo¿e bêdzie tak dla niego lepiej mo¿e zacznie traktowaæ szko³ê bardziej powa¿nie...rozmawia³am z jego rodzicami i oni s± nieugiêci i powiedzieli ¿e zdania nie zmieni±, ¿e to nasze ostatnie spotkanie a nastêpne mo¿e byæ dopiero za miesi±c:( mówili mi ¿e to nie przeze mnie ¿e nie mam mieæ do nich ¿alu itp...nie wiem co mam robiæ...mam tak bezczynnie czekaæ miesi±c na mojego ch³opaka?jak ja wytrzymam bez niego:( bez poca³unków, a nawet bez zwyk³ej rozmowy... pomó¿cie co powinnam zrobiæ w takiej sytuacji
Mój mê¿czyzna kar nie dostaje. Swoj± drog±, nawet gdy by³am m³odsza nie pamiêtam by rodzice stosowali domow± odsiadkê. Zastanów siê co naprawdê jest tego przyczyn±. Nie wierzê, ¿e siê zwyczajnie na ciebie uwziêli.
Oczywi¶cie, ¿e bêdzie ci go brakowaæ. Zawsze przecie¿ mo¿ecie do siebie dzwoniæ, pisaæ SMSy. Radzi³abym porozmawiaæ powa¿nie z jego rodzicami. Ale najpierw wszystko dobrze przemy¶leæ i przygotowac konkretne argumenty.
Piszesz, ¿e nie traktuje powa¿nie szko³y.Skoro jeste¶ starsza powinna¶ zadbaæ o to, aby siê uczy³, pomagaæ mu. W tym przypadku starsza dziewczyna to du¿y plus. Dziwiê siê, ¿e tego nie robisz. S±dzê, ¿e zyskalaby¶ sporo w oczach jego rodziców.
mój ch³opak dosta³ karê na miesi±c na spotykanie siê ze mn± super co?:(
no chyba za darmo jej nie dosta³, co?
martuucha napisa³/a:
mam tak bezczynnie czekaæ miesi±c na mojego ch³opaka?jak ja wytrzymam bez niego:( bez poca³unków, a nawet bez zwyk³ej rozmowy
a masz wybór? nie masz. ludzie czekaj± na siebie znacznie d³u¿ej, wytrzymuj±. kontakt fizyczny, wzrokowy, cokolwiek - to wszystko jest bardzo wa¿ne, ale da siê bez tego wytrzymaæ. na szczê¶cie.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma ¶wiat umiera
i o lito¶æ blaga ka¿de drzewo kamieñ ksi±¿ka rym"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.