No w³a¶nie, sama mówisz, ¿e tylko 3 lata. A w Twoim wieku to tyle, co nic A nie rozumiem tego pytania : czy to mo¿e przetrwaæ. Wystarczy rozejrzeæ siê wokó³. Wszêdzie pe³no takich par. I s± szczê¶liwi. Szansa ,¿e taki zwi±zek siê uda jest taka sama, jak w przypadku kiedy to kobieta jest m³odsza. W koñcu mi³o¶æ siê o wiek nie pyta.
_________________ Granicy serca nie przekroczysz bez paszportu wzajemno¶ci...
Ja mam kole¿ank± która jest dwa lata starsza od swojego ch³opaka. A s± ju¿ ze sob± 5 i pó³ roku wiêc chyba wiek nie ma znaczenia to zale¿y od nas czy bêdziemy chcieli aby ten zwi±zek przetrwa³ czy nie.
_________________ A ¿e Pan Bóg j± stworzy³, a szatan opêta³...na zawsze bêdzie ¶wiêta i na zawsze przeklêta...daje rozkosz i rozpacz...jest jak anio³ i demon...dobra i z³a...oto jestem ja...
a ja mam kolezanke, ktora ma 16 a jej chlopak 25! eh i w tym momecie roznica wieku wchodzi w role! bo gdy ona ma w glowie jeszcze glupoty on juz dawno chcialby zakladac rodzine i mowi jej zeby za niego wyszla (ma dopiero przeciez 16) i tak na marginesie ostatnio zaczal jej roznac brzuch (robia to bez zadnego zabezpieczenia, bo ona mowi ze tak lepiej, a on podobno uwaza!!!) eh to jej zycie, ale powtarzamy jej ciagle ze to nie ma sensu bo zle skonczy, bo chlopak jej nie szanuje ´zabardzo uwaza ja jeszcze za dziecko, a jednak sie z nia kocha! sa ze soba ponad rok, co o tym myslicie? Eh Coooool Co?
a ja mam kolezanke, ktora ma 16 a jej chlopak 25! eh i w tym momecie roznica wieku wchodzi w role! bo gdy ona ma w glowie jeszcze glupoty on juz dawno chcialby zakladac rodzine i mowi jej zeby za niego wyszla (ma dopiero przeciez 16)
Wedle prawa nie musia³aby nawet pytaæ rodziców o zdanie. Maj±c skoñczone 16 lat mo¿e o sobie decydowaæ w sensie takim, ¿e mo¿e braæ ¶lub i bêdzie ju¿ osob± pe³noletni±.
prinzesin napisa³/a:
i tak na marginesie ostatnio zaczal jej roznac brzuch (robia to bez zadnego zabezpieczenia, bo ona mowi ze tak lepiej, a on podobno uwaza!!!)
Nie wiem co oznacza s³owo "roznac".
Je¿eli chodzi o to, ¿e seks bez zabezpieczeñ jest lepszy - to w przypadku mê¿czyzny i w sensie przyjemno¶ci - maj± jak najbardziej racje
prinzesin napisa³/a:
ale powtarzamy jej ciagle ze to nie ma sensu bo zle skonczy, bo chlopak jej nie szanuje
Jak ch³op chce braæ ¶lub, to musi j± szanowaæ. Sk±d przypuszczenie, ¿e jej nie szanuje?
Osobi¶cie s±dzê, ¿e taka znajomo¶æ nie ma sensu. Chyba, ¿e ch³opak zechce zaryzykowaæ i poczekaæ, a¿ dziewczyna bêdzie mia³a przynajmniej 20 lat. Mo¿e jednak po drodze zostaæ na lodzie. Ja bym siê w to nie pcha³.
ja mam 17lat i mam ch³opaka o 3lata m³odszego...moze to dla was jest szokuj±ca ró¿nica w tym wieku ale przyznam ¿e za nim go nie pozna³am to nigdy bym nie pomy¶la³a ¿e mogê byæ z kim¶ tak m³odym...jednak jako¶ uda³o mu siê zawróciæ mi w g³owie i rozkochaæ w sobie...on jest bardzo inteligentny i jest bardziej dojrza³y od niektórych moich rówie¶ników i nie wygl±da na swój wiek...moi znajomi daj± mu
17-18lat...dodam jeszcze ¿e ma 185cm wzrostu:D nigdy nie my¶la³am ¿e kto¶ tak m³ody jak on mo¿e daæ komu¶ tyle ciep³a i mi³o¶ci...jest bardzo troskliwy i opiekuñczy, nigdy nie koñcz± nam siê tematy do rozmów...czuje siê przy nim dobrze i bezpiecznie i chcê byæ z nim jak najd³u¿ej
Mi zupe³nie nie przeszkadzaja zwiazki kiedy dziewczyna jest strasza od faceta. A co by mi mia³o przeszkadzac? Ja nie by³am w takim zwi±zku, ale moi znajomi s± ale dziewczyna jest tylko o rok starsza.
_________________ Skarb to nie tylko z³oto czy srebro!!
'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''
Mam 15 lat a ona 18 to ¿ycia podchodze bardzo powa¿nie kiedy¶ chodzi³em z t± dziewczyn± ju¿ ale ona to na ¿arty robi³a zawsze jak z ni± gdzie¶ szed³em to szli¶my za rêke przytula³em j± i w policzek ca³owa³em jak jej by³o ¼le ja mia³em wtedy dziewczyne. Którego¶ razu sie wy³ama³em i powiedzia³em ¿ê niebêde tak robi³ bo mam dziewczyne ona sie obra¼i³a i spyta³a sie czemu tak robie a ja odpowiedzia³em ¿e mia³a kiedys szanse i nie trzeba by³o ¿artów robiæ i nieodzywa³a sie do mnie d³ugi czas a¿ pozna³a ch³opaka i wten sam dzieñ ona go rzuci³a co ja swoj± i powiedezia³a ¿e to musi byæ przeznaczenie i pogodzili¶my sie(to by³ dzieñ przed wigili±) we wigilie poszli¶my razem do ko¶cio³a na pasterke i powiedzia³em ¿e teraz moge j± trzymaæ za rêke itp. jak szli¶my spowrotem razem do domu jak j± odprowadzi³em (oko³o 400m odemnie mieszka) to na po¿egnanie ona pierwsza poca³owa³a mnie ja tego nie zauwa¿y³em i nie zwraca³em na to uwagi a pó¼niej rozmawia³em z moj± kole¿ank± na gg i powiedzia³a ¿e chce byæ ze mn± ja sie zgodzi³em bo jej ju¿ dawno obieca³em to na drugi dzieñ rozmawia³em z t± dziewczyn± z któr± za rêke chodze i jej powiedzia³em ¿e mam ju¿ dziewczyne ona wtedy sie dziwna zrobi³a i sie nie odzywa³a to pó¼niej zaprosi³em j± i 2 moich kolegów do mnie bo rodziców nie by³o (to by³ 1 dzieñ ¶wi±t) nie chcia³a na pocz±tku przyj¶æ a¿ porozmawia³em z ni± i mi powiedzia³a ¿e wie co straci³a i ¿e chce ze mn± byæ na serio (chyba naj³adniejsza dziewczyna jak± widzia³em) ja sie zastanowi³em i powiedzia³em tamtej 2 ¿e ja z Natal± hce byæ (tak ma na imie ta dziewczyna co z ni± za rêke chodzi³em) ona powiedzia³a zê to dobrze bo ona i tak nie chia³a by byæ ze mn± bo daleko mieszkam i raz juz ze mn± by³a i sie jej niezabardzo podoba³o chocia¿ pó¼niej ¿a³owa³a wiec Natala przysz³a bo powiedzia³em jej ¿e te¿ chce byæ z ni± i ogl±dali¶my razem film (jak normalna para przytulaj±c sie itp. ) i j± i tych kolegów odprowadzi³em po¿egna³em sie z nia i mia³em takie szczescie ze na 2 dzieñ swi±t ona mnie zaprosi³a a jej rodziców ca³y dzieñ prawie nie by³o i razem spêdzili¶my ten dzieñ. I do dzisiaj ze mn± chodzi i jest zadowolona tak jak i ja i uwa¿am ¿e warto byæ w takim zwi±zku jak sie rozs±dnie my¶li.
[ Dodano: 2007-01-20, 22:20 ]
W³asnie nadchodz± walentynki i jej ju¿ prezent kupi³em jak i ona mi ale ona by³a niecierpliwa i mi ju¿ da³a prezent( Poduszke z naszym zdjêciem i napisem Kocham cie Piotru¶) a ja dla niej mam bi¿uterie w³asnie ja jestes od niej wy¿szy i Ona jest w takiej samej sytu³acji jak Martucha
ja znam wiele ma³¿eñstw z ró¿nic± wieku od 2 do 4 lat i s± to rodzice moich znajomków. Zawsze jako¶ siê dobrze dogaduja i poprostu sa ze sob± szczê¶liwi. Kiedy kobieta jest w takim zwi±zku, to stara siê nie starzeæ, dba o siebie, bo ma m³odszego partnera, a on nie robi g³upst, chocia¿ niezawsze niezawsze...
_________________ papa smerf to zboczeniec.k±pa³ siê w misce przy sasetce
Dla kogo¶, kto ma 16 lat, ró¿nica 2 do 4 lat jest raczej znacz±ca, ale po trzydziestce tej ró¿nicy ju¿ nie widaæ, nie wspomnê ju¿ o dalszych kategoriach wiekowych:)
Znam kilka par o uk³adzie ona starsza-on m³odszy. Najwiêksza ró¿nica to 10 lat. ¦wietnie siê dogaduj± ze sob±, ale my¶lê ¿e to kwestia przede wszystkim dobrania siê, a nie tego kto ile ma lat.
my¶la³am, ¿e wszystko bêdzie dobrze, ¿e skoro nie przeszkadza nam dziel±ca nas ró¿nica wieku to bêdziemy ze sob± d³ugo a tym czasem taki cios...niedawno pozna³am jego rodziców wydawali siê spoko...wczoraj widzieli¶my siê ostatni raz...by³am u niego wszystko by³o ok a¿ tu wieczorem dzwoni do mnie mój ch³opak i mówi, ¿e jego rodzice s±dz± ¿e on jest za m³ody ¿eby mieæ dziewczynê, ¿e co on sobie wyobra¿a, ¿e wybij± mnie jemu z g³owy itp...:( co ja teraz powinnam zrobiæ? mi zale¿y bardzo na jego szczê¶ciu i je¶li dla niego bêdzie lepiej to, ¿e nie bêdziemy razem to jako¶ siê z tym pogodzê...tylko, ¿e ja nie chcia³abym Go straciæ bo bardzo mocno Go kocham porad¼cie co zrobiæ
Martuucha trudna sytuacja... nie wiem nigdy nie znalaz³am sie w takiej sytuacji. a je¶li mo¿na wiedzieæ ile macie lat??? Trudna sytucaja.... Przed s±dem rodziców wybaw nas panie!
_________________ Gdy jeden cz³owiek mówi
a reszta ¶pi ten stan nazywamy lekcj± ;P
----------
Wzorowa mêczycielka biedronek i doktor szajba
ja jestem starsza o 20 dni od ch³opaka, wiec to nic wielkiego ;p
_________________ Jak strumienie i ro¶liny, dusze tak¿e potrzebuj± deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choæ cia³o nadal funkcjonuje.
mój ch³opak ma 14lat a ja 17...wiem moze teraz wydawac wam sie szokujaca ta roznica ale naprawde jej nie widac....Pawe³ jest bardzo dojrza³ym ch³opakiem i nie wygl±da jak na swój wiek ma 186cm wzrostu:D nawet mam wra¿enie ¿e jest bardziej dojrza³y od niektórych kumpli którzy s± w moim wieku...jego mamie przeszkadza to ze jestem starsza i uwaza ze pewnego dnia znajde sobie starszego chlopaka a Pawla zostawie....myslicie ze z czasem jego mama zakceptuje nasz zwiazek czy moze zawsze juz bedzie przeciwko nam?
Napewno zaakceptuje. To kwestia czasu. Jak ka¿da mamusia boi siê o swojego 'malutkiego' syneczki. Ona musi siê przyzwyczaiæ, ¿e jej syn ma dziewczyne i to jeszcze starsz±, ¿e tak powiem 'udowodnij', ¿e ona siê myli i to na Pawle Ci zale¿y. A ile ju¿ jeste¶cie razem?
_________________ Skarb to nie tylko z³oto czy srebro!!
'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.