w jaki sposób mo¿na ch³opakowi/dziewczynie okazaæ ¿e sie j± kocha i ¿e naprawde na niej zale¿y.W jaki sposób wy okazujecie partnerowi/partnerce ¿e j± kochacie,¿e zale¿y wam na nim/niej?Jak uszczê¶liwiacie wasz± drug± po³ówke?
<temat zainspirowany przez widok przyssanej do siebie pary >
_________________ "Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."
Kazdym malym gestem. Kiedys przeczytalam te slowa w fonie.
Pamietaniem o drobiazgach - o tym co lubimy. Okazywaniem tego, ze pamietamy. Musnieciem dloni w trakcie dnia, spojrzeniem. Szykowaniem mu tego co lubi. Wysylaniem mu kartek poczta. Wyslaniem mu smsma ktory choc mowi o milosci nie uzywa tego slowa. Robieniem niespodzianke urodzinowych wspieraniem kiedy potrzebuje, jesli nie umiem slowem to chociaz obecnoscia. To jest to, ze sie prostujemy gdy nam mysli nie tym torem ida. To jest po prostu wspracie. To jest dbanie o zdrowie i kondycje. To jest szacunek i martwienie sie gdy cos jest nie tak. To jest przykrywanie koldra w nocy, zebym nie zmarla. To jest sprawianie sobie drobnych przyjemnosci..
jejj.. nie da sie tego opisac. kretywnosc, pomysly jakie przychodza, zeby pokazac osobie kochanej jak nam jest bliska.. jest pelno.. i ciagle roda sie nowe. Bo sie chce.
_________________ Dobr± stron± upadania jest to, ¿e dajemy naszym przyjacio³om szanse by nas podtrzymali
prawda jest taka ¿e z okazywaniem mi³o¶ci wielu z nas jest na bakier - zapominamy o wdziêczno¶ci, docenianiu, wspieraniu drugiej osoby ... przyznaje sie bez bicie ¿e moja kobieta nie otrzymuje wystarczaj±cej dawki uczucia i wdziêczno¶ci na jak± zas³uguje...
Staramy sie z partnerem nadrobic czas kryzysu,kiedy to nic sobie nie okazywalismy. Staramy sie wygospodarowac wiecej czasu dla siebie, robic niespodzianki<np.ja - antytalent w kuchni upichcilam obiadek,kiedy wrocil prawie dostal zawalu ze szczescia >, on np.dba o moj relaks nawet wtedy gdy sam jest zmeczony. Probujemy wrocic do czasow,gdy dopiero zdobywalismy nasze serca. Przyznam,ze ciezko po czterech latach wracac do adorowania,flirtu etc. Ale oplaca sie-oboje po raz kolejny rozkwitamy. Chyba rzeczywiscie jest to niezbedne po tym jak pierwszy szal pozadania minal.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ja bardzo czêsto romzwiam z nim po prostu i wiem, ¿e on widzi w moim sposobie mówienia, patrzenia i w u¶miechu mi³o¶æ do niego. Po¶wiêcam mu mój wolny czas. Je¶li go nie mam to i tak przeznaczam go dla niego. Robie wszystko, ¿eby¶my spêdzali jak najwiêcej czasu razem, czynie dla niego to co mam nadziejê sprawia mu niek³aman± rado¶æ. Ale on i tak wie, ¿e nie widze ¶wiata po za nim. Bo nie widzê
Ostatnio zmieniony przez Galaxy 2007-03-31, 19:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
wzrok...on mowi wiele to jak patrzysz na osobe która kochasz da jej du¿o do zrozumienia
w dobie telefoni komorkowej mamy na tyle sprawe u³atwiona ze mozemy wysy³ac po 50 sms-ow do ukochanej osoby to tez jest sposob na ukazywanie uczuc w koncu pamiec tez sie liczy
_________________ "W ¯YCIU MO¯NA LICZYÆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Ale sms to nie to samo co spojrzenie komu¶ g³êboko w oczy. Bu¼ki wysy³ane sms-em nie oddadz± tego samego co prawdziwy u¶miech. Czasami mam wra¿enie ¿e gdyby nie komórki to cz³owiek by³by szczê¶liwszy. Teraz wszystko mo¿na za³atwic przez tel. i brak kontaktu cz³owieka z cz³owiekiem. W sumie to teraz w ogóle nie trzeba wychodzic z domu bo wszystko przez kompa mo¿na powiedziec albo przez tel.
Mi³ymi gestami, nawet najdrobniejszymi. S³owami 'Kochanie, kotku..' Okazywaniem swojej mi³o¶ci poprzez bycie podpor±, stawaniem za t± osob± murem. Docenianiem. Po prostu, trzeba byæ blisko tej osoby, gdy tego potrzebuje.
*Apple
Do³±czy³a: 25 Sie 2006 Posty: 1405 Sk±d: z drzewa
Wys³any: 2007-04-06, 13:11
No mówisz osobie kochanej co jaki¶ czas : Kocham ciê, s³onko i przytulasz
To chyba proste?
"kocham Ciê geju" <- tak dzisiaj rano wyzna³am mi³o¶æ (smskiem)
dosta³am odpowiedz "ja Ciebie te¿ lesbijko" uroczy pocz±tek dnia hehehe
oczywi¶cie nie mówimy tak do siebie non-stop, zazwyczaj jest poprostu zwyk³e "szaleje za Tob±" albo takie fajne... "nasze" spojrzenie
Wzruszyliscie mnie. Tylko ludzie ktorzy sie bardzo kochaja tak do siebie mowia.
Ja mowie najczesciej: jestes najsmacniejszym pierniczkiem. Love"
_________________ Wolê, gdy ludzie popieraj± mnie ze strachu ni¿ z przekonania. Przekonania s± zmienne, strach zawsze jest ten sam.
Kocham wszystkie dziewczyny i chlopaków z duzym piernikiem.
Jejciuniu ludzie ktorzy sie kochaja to chyba nawet odruchowo to sobie okazuja. my okazujemy zawsze mowiac do siebie cieplo albo jak np sie przytulamy i jedno z nas nawet nie wytrzymoje zeby nie powiedziec "Kocham cie".Wogole zawsze pamietamy o drobiazgach co lubimy ,spedzamy ze soba mnostwo czasu,nie krepujemy sie siebie nawzajem rozmawiamy o slabosciach czy przypalach wiemy ze jedno z nas tego nbie wysmieje :)co jeszcze.....?? o zawsze odprowadza mnie do domu i przychodzi po mnie mimo ze idziemy do Niego...I chyba wogole to ze jestesmy ze soba:)Jak sie kogos kocha to samo to jakos wychodzi nawet sie tego nie kontroluje...:)
_________________ Its time to be a big girl now And big girls don't cry .
My¶le, ¿e nie w s³owach lecz w czynach objawia siê mi³o¶æ. £atwo mo¿na poznaæ zakochan± osobê po jej nieobecno¶ci... Ka¿dy na swój sposob pokazuje mi³o¶æ przez np zainteresowanie, zazdro¶æ, uczynno¶æ.
_________________ ,,Wszystko dzieje siê dok³adnie na opak. To szalony ¶wiat"
Ja jak mialam chlopaka to okazywalam mu to przez przytulenie.
No i przy tym mówi³am mu co do niego czuje..
Czasem mialam tak, ze nie moglam wytrzymac i nie moglam wytrzymac ze szczescia jakie on wniosl w moje zycie...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.