Za³ó¿my, ¿e wasz partner/partnerka, osoba wam bliska na której wam bardzo zale¿y i bardzo j± kochacie nagle odzywa sie do was tak a¿ wam w "piêty idzie".
Ja kiedy¶ us³ysza³am od BY£EGO "zamknij ryj" (to by³ koniec naszego zwi±zku, nie by³o przepro¶ dla takich odzywek)
A jak takie sprawy maja sie u was?
Jakie to s³owa/slowo?
Czego by¶cie nie chcieli us³yszeæ? (najgorsza z mo¿liwo¶ci)
_________________ Dum spiro, spero. - Dopóki oddycham, nie tracê nadziei. (cicero)
Wiek: 18 Do³±czy³a: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Sk±d: Psycholandia
Wys³any: 2007-11-02, 19:06
Dea napisa³/a:
A jak takie sprawy maja sie u was?
je¶li bym kocha³a, to nigdy w ¿yciu bym nie powiedzia³a takich s³ów jak w³a¶nie 'zamknij ryj' albo 'odpier* siê deb*'. Za bardzo mi zale¿a³oby na zgodzie i zaufaniu.
Dea napisa³/a:
Czego by¶cie nie chcieli us³yszeæ?
'nigdy tak naprawdê ciê nie kocha³em, by³a¶ tylko zabawk± w ³ó¿ku'. Albo ogólnie wulgarnych zwrotów w stylu 'zamknij siê suk*'.
_________________ Nikt nie bêdzie wiedzia³, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
wiêc za³o¿ê na szyjê kapelusz,
po nim poznasz mnie dzi¶, przyjacielu.
moja koezanka mnie zadziwia. Jest ze swoim chlopakiem 3 lata. On jest w niej zakochany po uszy co widac. a ona do niego sie odzywa: "Spierd*laj Jarek" "Zamknij sie" itp.
_________________ ... ¯YJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ M£ODO ...
Jedno "zamknij ryj" i koniec zwi±zku? Wasze uczucie musia³o byc na prawdê silne... ;p
W emocjach, pod wp³ywem ró¿nych uczuæ mówi siê g³upoty, których siê potem ¿a³uje. Czasem jako ¿art, który bawi tylko jedn± strone. Trzeba wyja¶nic i ju¿. A nie od razu koñczyæ wszystko. Jak siê jest ze sob± d³ugo to wiadomo, ¿e prêdzej czy pó¼niej padnie sakramentalne "SPIERDALAJ". Czy tam inne wyznanie.
_________________ Mo¿esz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostaæ gwiazd±
Mo¿esz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wiek: 18 Do³±czy³a: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Sk±d: Psycholandia
Wys³any: 2007-11-03, 12:45
miss irony napisa³/a:
Jedno "zamknij ryj" i koniec zwi±zku? Wasze uczucie musia³o byc na prawdê silne... ;p
wiesz, my¶lê ¿e to te¿ zale¿y od tony wypowiedzi/sytuacji/ogólnie przyjêtych zachowañ w zwi±zku
miss irony napisa³/a:
W emocjach, pod wp³ywem ró¿nych uczuæ mówi siê g³upoty, których siê potem ¿a³uje.
no tak. ale np gdyby mia³o pa¶æ s³owo 'rozwód', to uwa¿am, ¿e je¿eli taka my¶l w ogóle partnerowi przysz³a do g³owy, to co¶ jest nie tak. Chyba ¿e ju¿ naprawdê k³ótnie balansuj± na zupe³nych skrajno¶ciach s³ownych xD
_________________ Nikt nie bêdzie wiedzia³, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
wiêc za³o¿ê na szyjê kapelusz,
po nim poznasz mnie dzi¶, przyjacielu.
Wiek: 58 Do³±czy³a: 01 Maj 2007 Posty: 823 Sk±d: ciemna dolina
Wys³any: 2007-11-03, 13:09
Dea napisa³/a:
Ja kiedy¶ us³ysza³am od BY£EGO "zamknij ryj" (to by³ koniec naszego zwi±zku, nie by³o przepro¶ dla takich odzywek)
My¶lê ¿e nie¼le przegi±³ mówi±c tak do Ciebie ale wielka mi³o¶æ pewnie to nie by³a jak siê okaza³o ¿e to koniec zwi±zku.
Generalnie jak siê ludzi k³óc± to padaj± zwykle ró¿ne przekleñstwa. Wszystko zale¿y od temperamentu osób, zwykle to nic nie znaczy.
Dea napisa³/a:
Czego by¶cie nie chcieli us³yszeæ? (najgorsza z mo¿liwo¶ci)
Hmmm. Niech siê zastanowiê... Pewnie co¶ w stylu by³em z Tob± dla pieniêdzy.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 20 Do³±czy³a: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Sk±d: Biedronka
Wys³any: 2007-11-05, 11:27
To zale¿y na jakich zasadach zwi±zek jest budowany. Je¿eli nigdy kobieta nie us³ysza³a niczego przykrego czy obra¼liwego a nagle s³yszy po roku zamknij ryj to mo¿e posun±c siê np. do rozstania bo jest "taka jakby nieprzyzwyczajona <amanda >
Je¿eli takie s³owa s± na porz±dku dziennym i oboje traktuj± to jako ¿art, to "zamknij ryj" bêdzie przyjemniejsze ni¿ "mo¿esz zamilkn±æ kochanie".
ania5677
Do³±czy³a: 21 Pa¼ 2007 Posty: 59 Sk±d: planeta Ziemia
Wys³any: 2007-11-08, 19:32
ja z moim ch³opakiem odzywamy sie normalnie( no czasami ale to bardzo rzadko mówimy do siebie zamknij sie debilku czy cos w tym stylu) gdyby on do mnie powiedzia³ zamknij ryj to by³by koniec. Ale znam tak± dziewczyne która ze swoim ch³opakiem na porzadku dziennym ublizaja sobie. ostatnio jak on cos robi³ w samochodzie( nie wiem co ale mniejsza z tym) tak wyglada³a ich rozmowa:
ona:hej deklu co robisz? pomóc ci w czyms?
on: spie****** bo co tu wogle przysz³as?
ona: zeby pobyc z toba
on: to niepotrzebnie sie fatygowa³as bo ja niechce przebywac w twoim towarzystwie
i nikt sie na siebie nie obrazi³ po tej rozmowie a rozmawiaja tak ca³y czas do siebie.Ja bym nie by³a z tym ch³opakiem gdyby sie do mnie tak odzywa³
_________________ "Zarozumia³o¶ci± oraz bezczelno¶ci± cz³owieka jest mówienie, ¿e zwierzêta s± nieme, tylko dlatego ¿e s± nieme dla jego têpej percepcji."
Ja bym nie by³a z tym ch³opakiem gdyby sie do mnie tak odzywa³
Mo¿e by¶ nie by³a ale jak sama widzisz ¿e to ona zacze³a w rozmowie sie do niego tak odzywaæ wiec jest tyle samo warta co on. Normalnie widaæ ¿e do siebie pasuj± "dwa dekle"
Je¶li wzajemnie kto¶sie szanuje to nie dochodzi do takich akcji jedynie pod wp³ywem nerwów ale to sie ka¿demu zdarza, tak ju¿ jest.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.